رضا فلاح، مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان کرمان، روز سهشنبه ۱۰ مهر گفت پیکر سه نفر دیگر از مفقودیهای حادثه طغیان رودخانه هلیل در جیرفت از آب بیرون کشیده شد و آمار جانباختگان به ۱۵ نفر رسید. به گفته مقامهای محلی، قربانیان به جز یک ایرانی، همگی افغان بودند.
فلاح در ادامه گفت: «عملیات جستوجو و امدادرسانی به پایان رسیده است.»
عملیات جستوجو برای یافتن قربانیان این سیل از ساعت ۱۶ روز گذشته آغاز شد و با وقفهای در ساعات تاریکی، از صبح امروز ادامه یافت و با یافتن آخرین مفقود شده (یک زن ۱۷-۱۸ ساله) به پایان رسید.
جانباختگان این حادثه شامل هفت زن، هفت کودک و یک مرد هستند.
به گفته احمد بلندنظر، فرماندار جیرفت، کوچکترین فوتی این حادثه دو ماهه بوده است و نجاتیافتگان در رده سنی هفت یا هشت سال هستند.
بلندنظر پیشبینی کرده بود با احتمال طغیان مجدد رودخانه هلیل در صورت بارندگی و به دلیل گل و لای انباشته در آن، ممکن است عملیات نجات دو تا سه روز ادامه پیدا کند.
به گفته او، عصر روز دوشنبه ۹ مهر، تعدادی کودک مشغول آبتنی در این رودخانه بودند که بر اثر بارندگی و طغیان رودخانه، دچار حادثه میشوند و با ورود اطرافیان برای نجات حادثهدیدگان، ۱۷ نفر گرفتار سیل میشوند و تنها دو نفر نجات پیدا میکنند.
او با اشاره به اینکه هواشناسی هشداری برای این حادثه در جیرفت صادر نکرده بود تاکید کرد بارندگی در ۳۰ کیلومتر بالاتر رخ داده است.
به گفته فلاح، ۶۴ نیروی امدادی در قالب ١۶ تیم هلالاحمر از شهرستانهای عنبرآباد، کهنوج، جیرفت، ساردوئیه، بم و مرکز استان (کرمان)، در محل حادثه و در عملیات جستوجوی مفقودشدگان شرکت کردند.
هلیل رود کجاست؟
هلیل رود با طول ۳۹۰ کیلومتر یکی از رودخانههای مهم در جنوب استان کرمان و جنوب شرقی ایران است که از ارتفاعات بافت، رابر و ساردوئیه آغاز شده و جریان آن به تالاب جازموریان میریزد.
بر روی شاخههای اصلی این رودخانه سدهای جیرفت، بافت و رابر ساخته شدهاند.
این رودخانه در سالهای گذشته بارها درگیر طغیانهای فصلی بوده و خسارتهای بسیاری به ساکنان منطقه وارد کرده است
به گفته کارشناسان، به واسطه نیروی کوریولیس زمین در نیمکره شمالی، رودخانهها به سمت چپ منحرف می شوند و این اتفاق برای رودخانه هلیل نیز افتاده و در آینده، شیب این سیلابها به طرف شهر جیرفت منحرف میشود.
ایران اینترنشال