ار اف ای
برخی خبرنگاران ایرانی در هفتههای اخیر از مسدود شدن سیمکارت و اجبار به حذف محتوای صفحات خود در فضای مجازی خبر دادهاند. اقدامی که به گفته این افراد بدون حکم قضایی و از سوی نهادهای نامشخص صورت گرفته است.
مهدی امیرپور، روزنامهنگار و مدیر روابط عمومی شرکت دیجیکالا روز پنجشنبه در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت که همسرش، صدف فاطمی که روزنامهنگار اجتماعی است مجبور شده محتوای صفحات ایکس و اینستاگرامش را پاک کند.
او با انتشار تصویر صفحۀ معروف به فیلترینگ در ایران، گفت که همسرش مجبور شده پس از اقدام به پاک کردن محتوای صفحاتش، این تصویر را منتشر کند. امیرپور این کار را «روش جدید سرکوب روزنامهنگاران» توصیف کرد.
پیش از این صدف فاطمی از قطع شدن سیمکارت خود خبر داده بود. به نوشته باشگاه روزنامهنگاران ایران، او در پیامی به تاریخ سوم مهرماه نوشت: «سیمکارت من از هفته پیش قطع شده و هنوز مشخص نیست این دستور از طرف کدام شخص یا نهاد و سازمانی و بر مبنای کدام قانون صورت گرفته است.»
مهدی محمودیان، زندانی سیاسی سابق که به تازگی به اتهام «تبلیغ علیه نظام» به ۸ ماه زندان محکوم شده است، به موضوع اجبار خانم صدفی برای پاک کردن محتوای صفحهاش واکنش نشان داد.
محمودیان با بازنشر پست صدف فاطمی همراه با تصویر «دسترسی به تارنمای فراخوانده شده امکانپذیر نمیباشد»، نوشت: «این روش جدید سرکوب نسخهای است که عدهای با بستهبندی شیک و با نام جدید وفاق تحویل مردم دادند تا گندم ری را به سفرههایشان ببرند.»
حدود سه هفته پیش برای اولین بار روزنامه شرق در گزارشی از «تنبیه» روزنامهنگاران و فعالان سیاسی «با مسدود کردن سیمکارت» نوشت.
پیام درفشان، وکیل حقوق بشری در گفتگو با شرق گفته بود که پیش از این هم در برخی پروندهها چنین محدودیتی اعمال شده است. محدودیتی که به گفته شهلا اروجی، وکیل پایهیک دادگستری و عضو کانون وکلای مرکز حتی بر اساس قوانین فعلی جمهوری اسلامی مبنای قانونی ندارد.
مسدود کردن خودسرانه سیمکارت خبرنگاران و فعالان سیاسی درحالی صورت میگیرد که این افراد علاوه بر عدم امکان انجام مکالمههای کاری، برای انجام بسیاری از امور مانند انجام خدمات بانکی نیز به دردسر افتادند.