گونه‌های اجتماعی‌تر عمر طولانی‌تری دارند

سه شنبه, 8ام آبان, 1403
اندازه قلم متن

تهران- ایرنا- تحقیقات جدید از دانشگاه آکسفورد نشان داده است گونه‌های جاندارانی که اجتماعی‌تر هستند عمر طولانی‌تری دارند و برای زمان طولانی‌تر تولید مثل می‌کنند.

به گزارش گروه علمی ایرنا از «فیز»، این اولین مطالعه‌ انجام‌شده تاکنون درباره این موضوع است که انواع مختلف گونه‌ها در قلمرو جانداران از ستاره دریایی تا انسان‌ها را در بر می‌گیرد.

گروه‌گرایی یا جامعه‌جویی چه مزایایی دارد؟ ارگانیسم‌های اجتماعی ممکن است از مزایایی مانند اشتراک منابع، محافظت بهتر در برابر شکارچیان و حمایت برای بزرگ کردن بچه‌ها برخوردار شوند. با این حال، ارگانیسم‌های اجتماعی با زندگی در گروه‌های جمعی و متراکم ممکن است به پیامدهای منفی مانند گسترس بیماری، افزایش رقابت، تجاوز و مناقشه نیز دچار شوند.

یک مطالعه جدید انجام‌شده توسط دانشگاه آکسفورد یک ارزیابی جامع از ارتباط بین گروه‌گرایی و روندهای متفاوت تاریخچه حیات مانند فاصله یا مدت نسل‌ها، طول عمر مورد انتظار و طول مدت فرصت تولید مثل، انجام داده است.

این مطالعه جدید ۱۵۲ گونه حیوانی شامل پرندگان، پستانداران، حشرات و مرجان‌ها را ارزیابی کرده است.

نتایج این مطالعه نشان داده است که گونه‌های اجتماعی‌تر عمر طولانی‌تری دارند، بلوغ را به تاخیر می‌اندازند و با احتمال بیشتری نسبت به گونه‌های تنها (دارای زندگی انفرادی) می‌توانند تولید مثل موفقیت‌آمیز داشته باشند. این یافته جدید از این فرضیه حمایت می‌کند که هر چند اجتماع‌گرایی، هزینه‌هایی دارد اما مزایای کلی آن بیشتر است.

در حالی که مطالعات قبلی به این سمت گرایش داشتند که اجتماعی‌بودن را به عنوان یک مقوله دوتایی (هر گونه، یا اجتماعی است یا نیست) طبقه‌بندی کنند اما این مطالعه جدید بیان می‌کند که اجتماعی بودن یک طیف است و درجات مختلفی از اجتماعی بودن در بین گونه‌ها وجود دارد.


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

برچسب‌ها:

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.