کمیته حفاظت از خبرنگاران، مستقر در نیویورک، در گزارش سال ۲۰۲۴ خود میگوید: «دو کشور کوچک هائیتی و اسرائیل مسئول بیشترین قتلهای هدفمند خبرنگاران بدون رسیدگی هستند.» این نهاد گفته است که یک سال گذشته خونینترین سال برای خبرنگاران در غزه و لبنان بوده است.
سازمان ملل متحد دوم نوامبر را روز بینالمللی پایان دادن به مصونیت از مجازات جرایم علیه خبرنگاران نامگذاری کرده است.
کمیته حفاظت از خبرنگاران به همین مناسبت در گزارشی شاخص سالانه مصونیت از مجازات را منتشر کرده است، شاخصی که یک دوره ده ساله از ۱ سپتامبر ۲۰۱۴ تا ۳۱ اوت ۲۰۲۴ را پوشش میدهد.
گزارش کمیته حفاظت از خبرنگاران اسرائیل را به «قتل هدفمند» خبرنگاران در غزه و لبنان متهم کرده و میگوید این کشور از سال ۲۰۰۸ قتلهای هدفمند خبرنگاران را آغاز کرده است.
این کمیته میگوید در جنگ اسرائیل و غزه در حال تحقیق درباره قتل هدفمند احتمالی ۱۰ خبرنگار است، هرچند آمار آنها ممکن است به مراتب بیشتر باشد.
بنا به این گزارش «اسرائیل از زمان آغاز جنگ در هفتم اکتبر ۲۰۲۳، شمار قابل توجه روزنامهنگار فلسطینی را کشته است.»
بنا به بررسی این کمیته در یک سال اخیر در غزه، کرانه باختری و لبنان دستکم ۱۳۴ خبرنگار و کارمند رسانهای کشته شدهاند که مرگبارترین سال از ۱۹۹۲ تاکنون است. در میان خبرنگاران کشته شده ۱۲۶ خبرنگار فلسطینی، ۲ خبرنگار اسرائیلی و شش نفر هم لبنانی بودهاند.
کارلوس مارتینز د لا سرنا، مدیر برنامه کمیته حفاظت از خبرنگاران در نیویورک میگوید از زمان شروع جنگ در غزه، خبرنگاران سنگینترین بها یعنی جانشان را برای تهیه گزارش پرداختهاند.
او افزود: «هر بار که یک خبرنگار کشته، مجروح، دستگیر یا مجبور به تبعید میشود، تکههایی از حقیقت را از دست میدهیم. مسئولان این تلفات با محاکمههای دوگانه روبرو هستند: یکی تحت قوانین بین المللی و دیگری در برابر نگاه نابخشودنی تاریخ.»
دستکم «۲۲۰ مورد» بازداشت خبرنگاران در سه سال حکومت طالبان