رادیو فردا
هیلاری کلینتون، وزیر خارجه اسبق آمریکا با انتشار متنی در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «مقامات زندان [حکومت] ایران با خودداری از دسترسی به مراقبتهای پزشکی مورد نیاز نرگس محمدی، این فعال بازداشت شده و برنده جایزه صلح نوبل را به آرامی میکشند.»
هیلاری کلینتون تاکید کرده به کارزار درخواست مرخصی فوری پزشکی برای نرگس محمدی میپیوندد.
در همین رابطه ائتلاف «آزادی نرگس» روز پنجشنبه سوم آبان خواستار آزادی فوری و بدون قید و شرط او و خواستار دسترسی فوری وی به درمان پزشکی ضروری شده بود.
همچنین شماری از زنان زندانی در اوین روز چهارشنبه ۳ آبان در نامهای که صدای آمریکا نسخهای از آن را دریافت کرد، نسبت به وضعیت جسمی نرگس محمدی، زندانی سیاسی برنده جایزه صلح نوبل، و جلوگیری مقامات زندان از اعزام او به بیمارستان ابراز نگرانی کرده بودند.
تقی رحمانی، همسر نرگس محمدی، یکشنبه ششم آبان در شبکه اجتماعی ایکس اعلام کرده بود که «۹ هفته تاخیر در درمان در کنار سالها حبس و سلول انفرادی به سلامتی نرگس آسیب جدی وارد کرده و او نیازمند یک دوره طولانی مراقبت پزشکی است.»
بر اساس این گزارش، روز ۱۷ مهر، رئیس زندان اوین در بازدید از بند زنان به خانم محمدی اطلاع داد که سازمان زندانهای ایران در اوین اختیار تصمیمگیری در مورد وضعیت او، از جمله انتقال پزشکی، را ندارد و تصمیمات در سطوح بالاتر گرفته میشود، بدون اینکه نام مسئولان مربوطه ذکر شود.
نرگس محمدی، زندانی سیاسی در اوین و برنده جایزه صلح نوبل پس از تحمل سالها زندان به بیماریهای مختلف از جمله ناراحتی قلبی، وجود توده در ناحیه پستان، و کمردرد مزمن مبتلا است و پیش از این با کارشکنی مقامات زندان از اعزام به بیمارستان برای انجام آنژیوگرافی و مراقبتهای دیگر محروم شده بود.
نرگس محمدی، مدافع حقوق بشر، به دلیل فعالیتهایش بارها به دست مقامات جمهوری اسلامی بازداشت و زندانی شده است.
دوره کنونی حبس نرگس محمدی از آبان ۱۴۰۰ آغاز شد و در پی محکومیت او در اردیبهشت همان سال. با افزودن موارد بیشتری که در دی و مهر ۱۴۰۱ و همچنین دی، خرداد و مهر ۱۴۰۳ علیه او مطرح شد. او اکنون به ۱۳ سال و ۹ ماه حبس و ۱۵۴ ضربه شلاق محکوم شده است. اتهامات او شامل «فعالیت تبلیغی علیه نظام» و «اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی» است.