رادیو فردا
اعتراضات کارگران پالایشگاههای پارس جنوبی که از اوایل مرداد ماه شروع شد، همچنان ادامه دارد.
خبرگزاری حکومتی ایلنا روز جمعه ۱۸ آبان در گزارشی ضمن تایید تداوم اعتراضات در این بخش نوشته که این دور از اعتراضات با هماهنگی کانون انجمنهای صنفی کارگران پالایشگاههای پارس جنوبی آغاز شده است.
بنابر این گزارش، مهمترین مطالبات کارگران «اجرای صحیح طرح طبقهبندی مشاغل» و نظام «پرداخت عادلانه» و همتراز با نیروهای رسمی و قراردادی پیرو توافقات قبلی با وزارت نفت است.
ایلنا افزود از دیگر مطالبات معترضان میتوان به اجرای طرح طبقهبندی مشاغل برای رانندگان غیر مالک، ساماندهی تردد و ایجاد امنیت شغلی، اجرای بدون تبعیض تردد ۱۴ روز کار ۱۴ روز استراحت برای نیروهای اداری و پشتیبان، و مرخصی استحقاقی و پرداخت حق کمپ است.
در همین رابطه، علیرضا میر غفاری، عضو کانون عالی انجمن صنفی کارگران و رئیس هیئت مدیره کانون انجمنهای صنفی کارگران پالایشگاههای گاز استان بوشهر، به این خبرگزاری گفت که این اعتراضات با در نظر گرفتن منافع ملی و بدون آنکه به تولید مجموعه آسیب بزند، تا رسیدن به مطالبات ادامه دارد.
او تاکید کرد دور جدیدِ این اعتراضات از زمان تشکیل دولت چهاردهم شروع شده و متاسفانه تاکنون هیچ تماسی از سوی مدیران منطقهای، استانی یا کشوری و وزارت نفت با کارگران و نمایندگان آنها برقرار نشده است.
کانال تلگرامی «کارگاه» که اخبار کارگری در ایران را منتشر می کند نیز از تداوم اعتراضات کارگران پیمانکاری پالایشگاههای گاز پارس جنوبی خبر داده بود.
این تجمعات که به «سهشنبههای اعتراضی» شناخته میشود، هر سهشنبه در «اعتراض به خلف وعده دولت در اجرای خواستههای کارگران انجام میشود.»
در سالیان اخیر، اعتراضات در مناطق نفت و گاز ایران روندی افزایشی داشته است. این روند در کنار گسترش اعتراضات کارگران، بازنشستگان، معلمان، پرستاران و دیگر مزدبگیران برخوردهای امنیتی و قضایی جمهوری اسلامی را به همراه داشته است.
با این همه، چنین برخوردهایی مانع از گسترش اعتراضات نشده است، به ویژه که شرایط معیشتی کارگران و دیگر مزدبگیران بسیار دشوار شده است.
در حال حاضر، حداقل دستمزد ماهانه کارگران مشمول قانون کار، متاهل و دارای فرزند حدود ۱۱ میلیون تومان است. این در شرایطی است که بر اساس برخی برآوردها از سوی فعالان کارگری که در گذشته در نهادهای حکومتی عضویت داشتند، سبد معیشت به حدود ۳۷ میلیون تومان در ماه رسیده است.