وحید وکیلیفر، از فیلمسازان مستقل سینمای ایران که بیش از ۱۵ سال از ساخت اولین فیلمش میگذرد، با انتشار یک آگهی در اینستاگرام از قصد خود برای فروش کلیه به دلیل مشکلات معیشتی خبر داد.
وکیلیفر در متن این آگهی فروش کلیه نوشت: «اینجانب وحید وکیلیفر، فیلمساز مستقل، ۴۳ ساله، گروه خون ب (B) منفی، به دلیل وضعیت معیشتی تصمیم گرفتهام یکی از کلیههای خود را بفروشم. لطفا قیمت پیشنهادی خود را به آدرس ایمیل زیر ارسال کنید.»
کانون فیلمسازان مستقل ایران: خبر بهتآور است
کانون فیلمسازان مستقل ایران (ایفما)، با صدور بیانیهای انتشار آگهی فروش کلیه از سوی وکیلیفر را موضوعی بهتآور خواند و با اشاره به انتشار ویدیوی یخچالهای خالی لقمان، فیلمساز مستقل دیگری از منطقه کرمانشاه، به وضعیت معیشتی هنرمندان مستقل در ایران اعتراض کرد.
کانون فیلمسازان مستقل، این «حرکت تکاندهنده و دردآور» از فیلمسازی که نیمی از آثارش اجازه اکران نیافته را نتیجه سیاستهای سرکوبگرانه رژیم خودکامه مذهبی در جمهوری اسلامی اعلام کرد و نوشت: «مدیریت سینمایی در ایران به جای بهبود وضعیت سینماگران، آنها را با محدودیتها و ممنوعیتهای بیشتر روبهرو میکند.»
ایفما از جامعه بینالمللی خواسته است صدای فیلمسازان مستقل باشد و به هنرمندان ایران «در پایان دادن به سیاستهای ناعادلانه هنری و اقتصادی رژیم اسلامی در ایران» یاری رساند.
فروش اعضای بدن برای امرار معاش
تجارت نیوز در فروردین سال جاری از باز شدن پای دهه هشتادیها به بازار فروش اعضای بدن خبر داد و نوشت نوجوانان و جوانان ۲۰ ساله، برای تامین نیازهای مالی، کلیه و مغز استخوان خود را میفروشند.
تجارت نیوز با اشاره به این که بیشترین آگهیها مربوط به خرید کلیه است، نوشت: «جوان بودنِ دهنده عضو معمولا به عنوان یک امتیاز تلقی میشود و فروشندگان به همین دلیل به سن خود و ورزشکار بودنشان به عنوان امتیاز اشاره میکنند.»
بر اساس این گزارش در اوایل سال جاری هر کلیه در بازار فروش اعضای بدن بین ۳۰۰ تا ۶۰۰ میلیون تومان قیمتگذاری شده بود.
آمار نگران کننده از خط فقر
روزنامه دنیای اقتصاد به تازگی خبر داد خط فقر برای یک خانوار سه نفره در تهران در سال جاری حدود ۲۰ میلیون تومان است. این رسانه به نقل از کارشناسان اقتصادی، تاکید کرد حدود ۲۶ میلیون نفر از ایرانیان توانایی برآورده کردن نیازهای اساسی خود را ندارند.
دنیای اقتصاد روز دوشنبه ۱۹ شهریور به نقل از هادی موسوی نیک، عضو هیات علمی مرکز پژوهشهای مجلس، نوشت که در حال حاضر نرخ فقر در ایران معادل ۳۰ درصد است.
روزنامه اعتماد نیز اردیبهشت امسال با بررسی اطلاعات موجود در خصوص دادههای نرخ فقر نوشت افزایش ۱۰ درصدی نرخ فقر در دو سال به معنی افزایش حدود هشت میلیون نفر به تعداد فقرا در کشور است.
این روزنامه تاکید کرد احتمال ورود غیر فقرا به زیر خط فقر افزایش داشته و ظرفیت تامین منابع بودجه از جمعیت غیر فقرا کم شده است.
فیلمشناسی وکیلیفر
وحید وکیلیفر، کارگردان سینمای ایران، چهار فیلم سینمایی بلند در کارنامه دارد که عبارتند از «گِشِر»، «تابور»، «کی ۹» و «کرگدنها خاورمیانه را فتح کردند».
نشریه هالیوود ریپورتر درباره فیلم «گِشِر»، نخستین ساخته بلند سینمایی وکیلیفر نوشته است که این فیلم در واقع «یک پرتره انسانی بیادعاست که شرافت را در سادهترین شکلش به تصویر میکشد» و آن را فیلم اول بسیار امیدوار کنندهای از یک فیلمساز ایرانی توصیف کرده است.
وبسایت تیوال هم وکیلیفر را یکی از قدر نادیدهترین فیلمسازان سینمای مستقل ایران معرفی کرده که با توجه به مناسبات جریان غالب سینمای کشور، از فیلمسازی طرد شده است: «او چهار فیلم بلند سینمایی ساخته است که دو تای اول آن پیشتر به شکل محدود در سینمای هنر و تجربه اکران شدهاند. هر چند هرگز به آنچه استحقاقش را داشتند، لااقل از نظر اقبال عموم، نرسیدند.»
به گفته تیوال، دو فیلم آخر وکیلیفر، فیلمسازی که اولین فیلم علمی-تخیلی تاریخ سینمای ایران را به نام خود ثبت کرده، هرگز اکران نشدهاند.
ایران اینترنشنال