لزوم نئولائیسیته برای برقراری صلح

یکشنبه, 20ام آبان, 1403
اندازه قلم متن

نویسنده : شیردخت زیارتی، دکتر در اقتصاد آموزشی از دانشگاه سوربن فرانسه، استاد سابق دانشگاه و مشاور سازمانهای بین المللی (یونسکو، برنامه توسعه سازمان ملل، اتحادیه اروپا و مدیر پروژه مطالعاتی بانک جهانی) .

پیشگفتار:

نئولائیسیته یک مکانیزم جدائی دین از سیاست بطور پایدار برای جوامع اسلامی بطور کل و ایران بعد از گذار از حکومت اسلامی بطور اخص است. این مکانیزم یک سری ارزشهای فرهنگی، اجتماعی و سیاسی ضد تبعیض و صلح آمیز را پایه ریزی می کند.

بطور خلاصه این مکانیزم جدید از لائیسیته فرانسوی الهام گرفته است و به آن دو قسمت جدید افزوده است . این دو قسمت عبارتند از

۱- نظارت دولت بر نیروی انسانی نهاد مذهبی (روحانیون)؛

۲ – کنترل دولت بر امکانات مالی و مادی نهاد مذهبی است.

تفاوت دیگر بین لائیسیته غربی و نئولائیسیته گسترش آموزش و پرورش لائیک به آموزش رسمی – نیمه رسمی و غیر رسمی است.

روش تحقق آن نه تنها از بالا به پائین با جدائی دین و نفوذ آن از حکومت، بلکه از پائین به بالا، بوسیله سیستم رسمی آموزش ویرورش، آگاهسازی و سواد آموزی بزرگسالان، تلویزیون، مطبوعات و فضای مجازی است . هدف طرح نئولائیسیته، جلوگیری از بازگشت دین گرائی و تبدیل ” جدائی دین از حکومت ” به ” جدائی پایدار دین از سیاست ” است .

( برای اطلاعات بیشتر در مورد مکانیزم نئولائیسیته به مقالات ۱- اسلام و لائیسیته مدرن، ۲- لزوم نئولائیسیته برای کاهش نابرابری زن و مرد، ۳- لزوم نئولائیسیته برای آموزش و پرورش در ایران . ۴- لزوم نئولائیسیته برای لغو اعدام در ایران که در سایت ایران لیبرال، درسال ۲۰۲۴ منتشر شده است و هم چنین مقاله ای به زبان فرانسه که در سایت حزب سوسیال دمکرات ولائیک ایران، بنیاد آزادی اندیشه و بیان در ۲۰۲۴ انتشار یافت تحت عنوان islam et laicite nouvelle است .

هم چنین می توانید به مصاحبه های رادیو پارس، صدای زوریخ در یوتیوب، مصاحبه تلویزیون رنگین کمان ( گذار از جمهوری اسلامی و برابری زن و مرد در جمهوری دمکراتیک آینده)، مصاحبه های رادیو جوانان ترکیه با نویسنده این سطور، مراجعه فرمائید ) .

نئولائیسیته و نقش آن در جلوگیری از بازگشت به اسلام گرائی :

– پایداری لائیسیته در ایران آینده با نئولائیسیته محقق می شود . 

کنترل دولت بر امکانات مالی و ملی کردن اماکن مذهبی و قطع دست نهاد مذهبی از خزانه و بودجه دولت، نظارت دولت بر حسابهای بانکی مراجع تقلید، برنامه ریزی برای تغییر کاربردی مساجد اضافی، امامزاده ها و حوزه های علمیه مازاد از یکطرف و برنامه ریزی برای محدود کردن تعداد روحانیون و تغییر شغل نیروی مازاد و غیر مولد از طرف دیگر، امکان رشد بی رویه این نهاد را مهار می کند و از بازگشت به اسلامی گرائی بطور پایدار ممانعت می نماید .

– برای گسترش ” جدائی دین از حکومت ” به ” جدائی دین از سیاست “، باید مفهوم لائیسیته، سکولاریته و ضرورت جایگزینی آنها با نئولائیسیته در کشورهای اسلامی بطور کل و در ایران دین زده بعد از حکومت مطلقه، استبدادی ولایت فقیه بطور اخص، از طریق تلویزیون برای عموم مردم توضیح داده شود . هم چنین از طریق آموزش و پرورش در ذهن کودکان با کتب درسی لائیک و معلم لائیک دوره دیده در مراکز تربیت معلم و دبیر لائیک، این مفهوم نهادینه شود . نسل جوان به ضرورت مکانیزم نیولائیسیته برای پایداری جدایی دین ازحکومت و جلوگیری از بازگشت دین سالاری، اسلام گرائی، رواج فرهنگ مردسالار، زن ستیزی و جنگ افروزی با پیروان سایر ادیان و عقاید واقف شده و ” جدائی دین از سیاست ” را تحقق بخشند .

استقرار صلح در ایران :

مفهوم صلح، دوستی اجتماعی، عدالت و برابری را در جامعه، کشور و دنیا را در بر می گیرد . صلح موجبات توسعه متوازن و رشد اجتماعی، فرهنگی – اقتصادی و سیاسی را در شرایطی آرام فراهم می کند . بطور کلی صلح، یعنی زندگی در آرامش با رعایت حقوق بشر و احترام به حقوق همه شهروندان از هر جنس، عقیده و نژاد است که با نئولائیسیته یعنی جدایی دین از سیاست راه تحقق آن هموار می شود .

– صلح را به سه قسمت ” صلح اجتماعی”، ” صلح داخلی ” و صلح بین المل تقسیم کرده و اثر نئولائیسیته را بر هر کدام توضیح می دهم .

– ” صلح اجتماعی ” یعنی تعادل درون گروهی که موجب تفاهم و بهبود همزیستی بدون تبعیضات بین زن و مرد، پیر و جوان، دیندار و خداناباورمی شود .

– ” صلح داخلی ” یعنی همزیستی مسالمت آمیز و بهبود روابط بین گروههای متفاوت هم وطن در تمام کشور اعم از کرد، ترک، عرب، بلوچ، گیلانی، خراسانی و غیره است . نئولائیسیته برابری و عدالت بین گروههای شیعه، سنی، بهائی، زردشتی، ادیان و عقاید دیگر را در بطن خود دارد . جدائی دین از سیاست، صلح داخلی که موجب بالا بردن کیفیت زندگی همه آحاد کشور پهناور ایران می شود را به ارمغان می آورد .

– ” صلح بین الملل “، احترام به قوانین بین المللی، حقوق بشر و روابط دوستانه بین ایران و سایر کشورها از هر دین، نژاد و زبان است و امنیت و شکوفائی اقتصادی را ممکن می سازد . لائیسیته راه صلح را هموار می کند و نئولائیسیته موجب پایداری آن می شود .

برای توضیح بیشتر باید گفت که، چگونگی تاثیر نئولائیسیته بر صلح با تصحیح قوانین اساسی و مدنی آغاز می شود . عبارت ” با رعایت موازین اسلامی ” از جلوی قوانین برداشته می شود . این عبارت هم اکنون قانون اساسی کشور را ” زن ستیز” و ” ضد ادیان دیگر “، ( مذاهب و عقاید دیگر ) کرده است. با لائیسیته قوانین از نفوذ مذهب پاکسازی می شوند . بجای کلمه مرد یا زن، شیعه یا سنی، مسلمان یا غیر مسلمان ” کلمه ” شهروند ” در تمام قوانین اساسی، مدنی که شامل قضائی، جزا و خانواده است، بکار خواهد رفت .

هر جا قوانین فعلی با قوانین ” حقوق بشر ” سازمان ملل متحد چنانکه در کشورهای متمدن اعمال می شود هم خوانی نداشته باشد، ارجحیت به قوانین بین المللی و حقوق بشری داده می شود .

برای پایداری قوانین ” انسان محور” و نه ” اسلام محور” با نئولائیسیته از بازگشت نفوذ مذهب بطور دائمی ممانعت بعمل می آید.

با جدایی دین از حکومت، قانونگذار برای احراز پستهای کلیدی مانند رئیس جمهوری و امثالهم . شرط جنسیت و مذهب خاصی را قائل نیست و همه با هرجنس و عقیده در مقابل قانون مساوی هستند. زنان و غیر مسلمانان می توانند وارد پستهای قضاوت و تصمیم گیری شوند . این برابری، به صلح اجتماعی مدد می رساند . بعد از گذار از حکومت استبدادی ولایت مطلقه فقیه، قوانین شرعی که تبعیض آمیز و بعضی ضد حقوق بشری هستند بطور دائمی از قوانین اساسی و مدنی پاکسازی شده و با نئولائیسیته از بازگشت اسلام گرائی ممانعت می شود .

همینطور گروههای متفاوت هم وطنان که در استانهای مختلف زندگی می کنند و مذاهب یا ادیان دیگری دارند، شهروند و برابر در مقابل قانون جمهوری لائیک آینده هستند . با رعایت عدالت و حذف تبعیضات و سیستم غیرمتمرکز، صلح داخلی برقرار می شود .

فراموش نکنیم که در حال حاضر، در بعضی نقاط کشور، بخصوص کردستان، قتل های ناموسی،

سنگسار کردن در بین مردمان عرب زبان کشور، کودک صیغه ای در خراسان و فحشاء سازمان داده شده وجود دارد که این جنایات را با موازین شرعی اسلام شیعه توجیه می کنند . این خود یک دلیل است که لزوم نئولائیسیته را برای کنترل این نوع اعمال شرعی ضد حقوق بشری، خاطر نشان می کند .

سکولاریته در زمان قبل از انقلاب هم هرگز نتوانست قتل های ناموسی و زن کشی را مانند موارد دیگر قتل، مورد مجازات قرار دهد . لائیسیته غربی با عدم دخالت در کار مذهب در رویاروئی با این سنتهای ضد بشری و زن ستیز ناتوان است . انتظار میرود نئولائیسیته با کنترل عوامل مذهبی و سنتهای شرعی تضمینی برای اجرای قوانین لائیک باشد و مشارکت با مردم باسواد کنونی را نیز بهمراه داشته باشد تا امنیت زنان و کودکان تأمین شود و صلح اجتماعی و داخلی برقرار شود . جامعه متحول شده است و آمادگی مکانیزم نئولائیسته را دارا است .

– آموزش و پرورش در برقراری صلح نقش مهمی ایفا می کند . بجای ” تقوی محوری ” کودکان را ” انسان محور” تربیت کنیم و بجای موازین شرعی ضد زن، ضد بهائیان و ضد خداناباوران به تدریس حقوق بشر، احترام به حقوق دگراندیشان، حقوق حیوانات و احترام به محیط زیست بپردازیم. در مدارس ” ناجمهوری اسلامی ” به کودکان میگویند ” بهترین شما باتقوی ترین شماست .” آنچه آنها تقوی می نامند با خرافات مخلوط است . بجایش در آموزش لائیک به کودکان بیاموزیم که بهترین شما “انسان ترین” و مهربان ترین شماست . تبعیض جنسیتی، مذهبی و قومی در کتب درسی نظام آموزش و پرورش ولایت فقیهی مشکلی بزرگ در راه برقراری ” عدالت “، ” برابری” و صلح است . با آموزش لائیک مفهوم ” صلح ” را جایگزین ” شهادت ” که هم اکنون در کتابهای درسی دیده میشود، بنمائیم همراه با احترام به حقوق دیگران و همبستگی با سایر احاد کشور کنیم و به پایداری آن با نئولائیسیته یعنی ” جدایی دین از سیاست ” بپردازیم .

برای صلح بین الملی و ایجاد روابط دوستانه بین ایران و سایر کشورها، از” غرب ستیزی “، ” دشمنی با شرق “، ” تنفر از مسیحیت “، “تنفر از یهودیت “، ” تنفر از خداناباوران ” ( کمونیسم و یا ندانم گرایان ) و ” تنفر از مدرنیته ” در ذهن کودکان بپرهیزیم . در صورت جایگزینی دولت لائیک به جای دولت ولایت مطلقه فقیهی، با تعامل با سایر کشورها، ایران را از انزوا بیرون بیآوریم . بطور خلاصه صلح داخلی امنیت را برقرار می کنید و صلح بین الملل امکان شکوفایی اقتصادی و توسعه صنعتی را فراهم می کند .

 

 

صلح بین المللی در ایران آینده :

– ایران آینده با جمهوری لائیک باید دو اصل در سیاست خارجی حکومت اسلامی فعلی را که آمریکا ستیزی و محو اسرائیل است بردارد .

– مشکل حکومت فعلی ترس از آمریکاست چون آمریکا به دو کشور همسایه ایران عراق و افغانستان حمله کرده است، منتظر حمله به ایران توسط آمریکاست . اسرائیل را بعنوان بازوی نظامی آمریکا در منطقه مینگرد .

– آمریکا به شخم زدن مخرن موشکی حوثی ها که حکومت اسلامی ایران در آنجا گذاشته بود پرداخت. اسرائیل مخزن موشکی حزب الله را نابود کرد که با پول مردم بی دفاع ایران تهیه شده بود . آسمان ایران را با زدن پدافندها، بی دفاع تر کرد .

صلح در ایران تنها با مذاکره با آمریکا و رعایت امنیت اسرائیل ممکن است .

– قانون فقط برای کشورهای ضعیف اعمال میشود، علاوه بر آمریکا و اروپا، چین و روسیه هم نمیخواهند ایران انرژی هسته ای داشته باشد . در خاورمیانه برای قدرتمند بودن باید قدرت اقتصادی و در درجه اول امنیت اقتصادی داشت که خود بخود امنیت نظامی را بهمراه میآورد .

– اسرائیل بمب اتمی دارد ولی امنیت ندارد . حماس، حزب الله و حوثی ها ترسی از بمب اتم نداشتند . سلاح اتمی بازدارندگی ندارد . چون امکان استفاده ندارد . برای ایران هم امنیت در داشتن انرژی هسته ای نیست در مذاکره است، در دست کشیدن از غرب ستیزی و یهود ستیزی است .

نتیجه گیری :

– نظام دستگاه سیاسی جمهوری نئولائیک آینده، در کشور نسبت به پیروان ادیان مختلف، مذاهب، فرقه ها و خداناباوران نگاه مساوی دارد . هیچ قانونی را دین وضع نمی کند . حکومت مشروعیتش را نه از دین، بلکه از مردم میگیرد به این ترتیب از جنگ بین ادیان مختلف جلوگیری شده و صلح به ارمغان می آید .

برقراری دموکراسی و رعایت اصل نئولائیسیته، توجه دولت را به منافع همه گروههای اجتماعی ضروری میکند . لائیسیته این ” ارزش اجتماعی ” با ” ضد ارزشهای اجتماعی ” ناشی از تبعیض جنسیتی، طبقاتی، مذهبی و قومی که مخالف حقوق بشر هستند در مبارزه میباشند . از میان برداشتن تبعیضات وظیفه دولت لائیک آینده است .

خواست سیاسی دولت لائیک موجب ارتقاء صلح اجتماعی با برابری زن و مرد، بین دیندار و خداناباور می شود . نئولائیسیته با سیستم غیرمتمرکز ( چنانکه در کشور فرانسه ترکیبی از نیمه متمرکز برای استانهای کشور و غیرمتمرکز برای موناکو دیده می شود . ) به ارتقاء صلح داخلی با رعایت عدالت می انجامد . سیستم نئولائیک با پایدار نمودن ” لائیسیته ” که ارزشی بین المللی است، تفاهم و تعادل بین ایران و سایر ملل را فراهم میکند و زمینه توسعه متوازن و شکوفائی اقتصادی را پی ریزی می کند .

قسمت دوم : پرسش و پاسخ :

سؤال یک – صلح با اسرائیل چطور ممکن است؟

تا زمانی که حکومت اسلامی در ایران وجود دارد یهود ستیزی وغرب ستیزی هم وجود خواهد داشت. باید دید که جنگ چرا و چگونه پیش آمد؟ صدای یهود ستیزی خمینی، قبل از انقلاب اسلامی از نوفل لوشاتو در فرانسه شنیده می شد . خمینی می گفت که اسرائیل دشمن اسلام است . بعد از انقلاب ۵۷ علاوه بر یهود ستیزی برای استحکام حکومتش – ” ناجمهوری اسلامی ” شروع به دشمن تراشی کرد چون مثل همه رژیمهای توتالیتر که پشتوانه مردمی ندارند برای بقاء در حکومت به دشمن نیاز دارند که تا توده مردم را ساکت نگاه دارند . شعارهایی که از ابتدای حکومت اسلامی در ایران شروع شد چه بود؟ ” راه کربلا از قدس میگذرد “، ” اسرائیل نابود باید گردد ” و امثالهم .

– فراموش نکنیم که اسرائیل با ما دشمنی نداشت، زمان جنگ ایران در عراق، وقتی کشورهای غربی به عراق کمک نظامی می کردند و هیچکس به ایران اسلحه یا وسائل یدکی نظامی نمی فروخت، اسرائیل به ایران این وسائل را فروخت و توانستیم خاک کشورمان را از دست صدام حسین و عراقیها بیرون بیآوریم .

– جنگ ایران و اسرائیل چگونه شروع شد؟ چون اسرائیل کشور یهود بود و سرزمین فلسطین مسلمان را غصب کرده بود؟ اگر برای دفاع از مسلمانان بود پس چرا وقتی روسیه مسلمانان چچن را مورد حمله نظامی قرار داد واکنشی نشان نداد؟ چرا وقتی چین به آزار مسلمانان پرداخت ساکت بود؟ بنابراین برای خمینی علت یهودستیزی بود و برای خامنه ای جنگ غیرمستقیم با آمریکا و غرب ستیزی است .

– بعضی می گویند چون هنیه رهبر حماس مهمان در ایران بود و اسرائیل او را ترور کرد . اسرائیل حق حاکمیت ایران را محترم ندانسته است . اگر اینطور است باید از حاکم در ایران پرسید، شما چرا بختیار و منشی او را در خاک فرانسه ترور کردید؟ فرخ زاد را در آلمان کشتید، برومند را کشتید؟

دائما، مخالفانتان را در خارج از کشور ترور می کنید . آیا فرانسه و آلمان و سایر کشورهایی که شما افراد مهمان و پناهنده در آن کشورها را ترور کردید با شما جنگ داشتند؟ چرا حق حاکمیت آنها را محترم ندانستید؟ بنظر نگارنده، حاکم ایران غرب ستیز است و با کشورهای غربی سر جنگ دارد . اسرائیل را نه به دلیل آزار فلسطینی ها، بلکه چون نفش نیروی نیابتی آمریکا را دارد مورد غضب قرار داده است . جنگ با اسرائیل یعنی جنگ با آمریکا و متحدین اروپائیش، و حاضر به صلح هم نیست .

سوال ۲ – بعضی از مخالفان حکومت ایران می پرسند اسرائیل چه تعرضی به منافع ایران کرده بود که مورد غضب قرار گرفت؟

 در ابتدا تعرضی به ایران نکرده بود و دلایل ” نا جمهوری اسلامی ” قابل توجیه نیست.

البته خامنه ای رهبر حکومت اسلامی ایران و نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل هر دو ارتجاعی هستند . حکومت ایران بسیاری از قوانین بین المللی را رعایت نمی کند و نتانیاهو هم همینطور . نخست وزیر اسرائیل به سازمان ملل رفته است و به این سازمان توهین کرده است. او این سازمان را ” مرداب متعفن ضد یهود ” نامیده است . به نسل کشی در غزه ادامه میدهد و به هیچ سازمان بین المللی پاسخگو نیست . حکومت ایران هم همین کار را با مردم خودش می کند و هر اعتراضی را با گلوله جواب می دهد .

البته بعنوان یک ایرانی نمی توان از کشتن دانشمندان هسته ای و موشکی در داخل کشورمان، دزدیدن مدارک اصلی و پرونده های نظامی – اتمی و وجود اینهمه جاسوس اسرائیلی در ایران خشمگین نبود.

این اعمال تهاجم اسرائیل به ایران است، انفجار سفارت ایران در دمشق هم همینطور . اما جنگ با اسرائیل خطر نابودی زیرساختهای کشور را دارد و نباید آنرا دامن زد . اسرائیل، آمریکا، اتحادیه اروپا، استرالیا، آلمان، کانادا، ژاپن و ناتو را پشتیبان دارد . ایران منزوی است . آیا ترکیه یا سوریه، روسیه یا چین با ایران همراه هستند؟ اکثرا اعلام بی طرفی کرده اند . در نیمه شب ( ساعت صبح روز شنبه ۲۶ اکتبر ) هواپیماهای اسرائیلی از آسمان کشورهای دوست حکومت ایران یعنی سوریه و عراق عبور کردند و ایران را با موشک زدند، عده ای را کشتند بیست سایت و پدافند ضد هوائی ایران را در ایران و مرز عراق نابود کردند . البته از اینکه عربستان و امارات و کلا کشورهای عرب حمله اسراییل به ایران را محکوم کردند باید سپاسگزار بود .

– وقتی موشکهای ایران تمام شود چطور که مقداری از آنها با موشک پراکنی های نمایشی و پرخرج نابود شده اند، چه پیش می آید؟ اسرائیل با ایران هم مرز نیست . بنابراین جنگ هوایی خواهد بود . نیروی هوائی ایران با هواپیماهای فرسوده در مقابل نیروی مجهز و مدرن هوائی اسرائیل چگونه می جنگد؟ بمبهای ۵/۱ تنی که هم اکنون لبنان را داغان می کند به تأسیسات زیربنائی ایران از برق، نفت، فرودگاه و مراکز سپاه اصابت خواهند کرد . شاید مردم از ترور شخصیتها شاد شوند ولی قطعا خسارات به تأسیسات اتمی، پالایشگاهها و غیره را نخواهند بخشید و یهودی ستیزی بالا خواهد رفت و

ایرانیان یهودی را مورد آزار و اذیت قرار می گیرند .

– چه کسی در ایران دستور شلیک ۱۸۱موشک دوربرد را بی خبر حتی از هواپیماهای مسافربری داد؟

اسرائیل کشور بسیار کوچکی به اندازه یک شهر در غرب است. این تعداد موشک اگر خنثی نمی شد می توانست آن کشور را نابود کند . طبیعی است که اسرائیل واکنش سنگینی نشان دهد . این بار حمله سنگین است .

– حکومت اسلامی ایران می خواسته انتقام حزب الله و کشته شدن رهبر آنها حسن نصرالله را بگیرد؟ وقتی حزب الله با موشک پراکنی هایش موجب شده که ۶۰ هزار اسرائیلی از خانه هایشان آواره شوند چه انتظاری داشتید؟ آیا مردم ایران اجازه داده اند که با پولشان موشک بسازید، با هواپیمای مسافربری ببرید به حزب الله و حوثی ها بدهید و به آنان آموزش نظامی برای شلیک بدهید؟ مردم ایران خواهان صلح بوده و هستند و از دخالتهای حکومت اسلامی در منطقه ناخشنود است. از اینهمه بودجه که صرف نیروهای نیابتی می شود بستوه آمده اند . مردم ایران آرزوی گذار از حکومت استبدادی ولایت مطلقه فقیه و برقراری آرامش در سایه یک جمهوری دمکراتیک و لائیک را دارند . ولی جنگ و حمله اسرائیل هدف تغییر رژیم در ایران ندارد . اسرائیل فقط به امنیت خودش و گرفتن قدرت در منطقه میاندیشد .

سوال ۳ – اگر ایران امروز بمب اتم می داشت خطر جنگ با اسرائیل نبود؟ یا در آینده ساخت و داشتن بمب اتم برای ایران صلح و امنیت بهمراه خواهد داشت؟

جواب: آیا ایران بمب اتمی دارد؟ بهرحال مواد لازم برای چند بمب را مدتی است که دارد اگر اسرائیل مراکز هسته ای را بزند، یک فاجعه زیست محیطی و پخش شدن مواد را در پی خواهد داشت .

– ایران یک راکتور اتمی بیشتر نداشت که آنهم سوختش را در روس ها تأمین می کردند . روسیه نخواهد گذاشت که ایران زیر گوشش بمب اتم داشته باشد و با احتمال تغیر رژیم فعلی ایران خطر استفاده از بمب بضرر روسیه را در حکومت بعدی در نظر می گیرد .

– بنظر میاید که آمریکا هم به اسرائیل، توصیه کرد که از حمله به تأسیسات اتمی ایران بپرهیزد . هم چنین برای جلوگیری از گران شدن نفت، خواسته است که پالایشگاهها مورد حمله قرار نگیرند .

– آلمان، ژاپن و کره جنوبی از جمله کشورهایی هستند که بمب اتم ندارند و در صلح زندگی می کنند . ایران برای صلح به بمب اتم نیاز ندارد . بمب سازی، یک بازی سیاسی است . حمله اسرائیل ناگهانی بود و برعکس موشکهای ایران که دقت ندارند، موشکهای اسرائیل دقیق و سریع بود .

– تاسیسات اتمی ایران در زیر کوه ها در دو منطقه نطنز و فوردو است و آمریکا بمب های سنگرشکن

در اختیار اسرائیل قرار داده است که هم اکنون اسرائیل در لبنان کار می برد . ولی گویا برای ایران کاربر نیست .

– اسرائیل غیر از حمله هوائی هرگز وارد خاک ایران نمی شود .

– گنبد آهنی اسرائیل نمی تواند مانع برخورد موشکهای بالستیک بشود چون در جو پنهان می شود و دیده نمی شود و عمودی می زند، برای خنثی کردن آنها اسرائیل به ” سامانه رهگیری ضد موشکی تاد ” نیاز داشت و آمریکائیها بتازگی آن را به اسرائیل داده اند ولی برای کاربرد آنها آمریکائیها در اسرائیل به آموزش نیروهای اسرائیلی پرداخته اند . ۱۰۰ نظامی آمریکائی به اینکار مشغول هستند . خطر کشته شدن آنها توسط موشکهای ایران است . سه ناوگان هواپیمابر آمریکائی در خلیج فارس است . ناوگان ابراهام لینکن و ترومن در دریای عمان هستند .

– اگر اسرائیل به تأسیسات اتمی ایران حمله می کرد، با گازهائی که در هوا منتشر می شد کشورهای همسایه و حتی اسرائیل می توانست آسیب ببیند . بهرحال اسرائیل به تنهایی قادر به از بین بردن تأسیسات فوردو که زیر کوه است نیست .

– ۹۳ درصد صادرات ایران از جزیره خارک است . اسرائیل تصمیم به حمله به تأسیسات نفتی و قطع فروش نفت ایران را دارد .

– تحریم های جدید و گسترده اروپا علیه ایران ( شرکت هواپیمائی ایران – ایر و غیره ) به دلیل انتقال پهباد و موشک بالستیک به روسیه برای استفاده در جنگ اوکراین، وضع را بغرنج تر کرده است .

سوال ۴ – بنظر شما آیا ایران از اسرائیل شکست می خورد؟

جواب : شکست را چگونه تعریف کنیم؟ از نظر من ” نا جمهوری اسلامی ” همین حالا هم از آمریکا شکست خورده است و پیامدش از اسرائیل هم شکست خواهد خورد و مجبور به تسلیم می شود .

شکست یعنی چه؟ یعنی تاکنون قطر در میدانهای مشترک با ایران گاز استخراج می کند ولی ایران نمی تواند به آن برسد .

– پالایشگاهها همان پالایشگاههای کهنه و فرسوده هستند . تحریم هائی که آمریکا وارد کرده و می کند علیه ایران متنوع و زیاد است . کلا فروش نفت ایران و فرآورده های آن را تحریم کرده است . کشتی نفت ایران را در حال صدور است، توقیف می کند، مردم ایران را فقیر کرده است . مرتب از ایران غرامت می خواهند . آمریکا با لابی اسرائیل موجب شده بودند که به حکم دادگاه ۵۰ میلیارد دلار حکم علیه ایران صادر شود که با سودش اکنون بسیار بیشتر شده است . هر دلاری که ایران خارج بفرستد ضبط می شود .

– مسئله جنگ با اوکراین و دادن موشک و پهباد به روسیه روابط را با اروپا هم بغرنج کرد و حالا شرکت هواپیمائی ایران – ایر را هم تحریم کرده است . حکومت ایران در تمام جبهه ها شکست خورده است از همه بدتر جبهه داخلی است با ۹۲ درصد مردم ناراضی از حکومت . چگونه از بن بست در آید؟ رفراندم و صلح با مردم و جهان .

منابع :

۱- شیردخت زیارتی، لائیسته و صلح، مصاحبه با رادیو پارس پیشتاز در شهر زوریخ،، یوتیوب ۲۰۲۴ .

۲ – منصور بیات، بحث آزاد جمعه ها، حزب سوسیال دمکرات و لائیک ایران، ۲۰۲۴، یوتیوب .

۳- پرسش و پاسخ، کنگره حزب سوسیال دمکرات و لائیک ایران، ژوئن ۲۰۲۴ .

۴- آزادی از فقر، راهکار توسعه پایدار و تحقق لائیسیته در ایران، بحث آزاد جمعه ها، حزب سوسیال، دمکرات و لائیک ایران، تلویزیون رنگین کمان، بنیاد آزادی اندیشه و بیان، فوریه ۲۰۲۴

۵ – توسعه اقتصادی و تولید صنعتی در ایران آینده، برنامه تلویزیون رنگین کمان، بنیاد اندیشه و بیان، فوریه ۲۰۲۴ .

۶- امکان ساخت بمب اتم در ایران، پرسش و پاسخ کنگره .

۷- هومن فخیمی، آشنایی با حزب دموکرات و حزب جمهوریخواه آمریکا، کلاب هاوس سازمان ایران لیبرال، ۱۱ اکتبر ۲۰۲۴


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.