معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش گفته ۴۰ درصد کودکانی که وارد مدرسه میشوند، به «فقر یادگیری» دچار هستند.
رضوان حکیمزاده گفته باید به سمت کاهش شاخص بازماندگان از تحصیل حرکت کنیم. به گفته حکیمزاده نظام آموزشی کشور با مفهوم «بازمانده از یادگیری» نیز مواجه است و دانشآموزانی که در مدرسه حضور دارند مهارتهای پایه را با کیفیت مطلوب فرا نمیگیرند.
حکیمزاده تاکید کرده که تفاوت ملموسی بین فقر یادگیری و بازماندگان از تحصیل در مساله یادگیری وجود ندارد.
سقوط سیستم آموزش در ایران طی سالهای گذشته شدت گرفته است به طوری که خبرگزاری تسنیم هفتم مهر ماه سال جاری در گزارشی اعلام کرد که متوسط معدل دانشآموزان سال آخر دبیرستان در رشتههای مختلف در امتحانات نهایی خرداد ۱۴۰۳ در رشتههای ریاضی، تجربی و انسانی ۱۰/۹۸ بوده است. برهمین اساس کارشناسان و تحلیلگران از آن به عنوان سقوط آزاد آموزش در ایران یاد کردند.
این خبرگزاری وابسته به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در گزارش خود متوسط معدل در پایه یازدهم را ۱۰/۶۲ و پایه دهم را ۱۱/۵۹ اعلام کرده و نوشته بود این شرایط «حکایت از وضعیت فاجعهبار سطح و کیفیت آموزش در مدارس سراسر کشور است.»
در کنار این موضوع بحث جا ماندن از تحصیل و ترک تحصیل نیز در کشور مطرح است. در همین رابطه رسانههای ایران از ترک تحصیل گسترده در بین دانشآموزان مخصوصا پسران به دلایل معیشتی خبر میدهند؛ دلایلی که دارای جنبههای مختلف است و بسیاری به خاطر نبود چشمانداز روشن پس از تحصیل، وارد بازار کار میشوند.
بر همین اساس روزنامه شرق اول مهر ماه سال جاری در گزارشی به این موضوع پرداخته و نوشته بود: «آموزش و پرورش کارکرد اقتصادی خود را از دست داده است. تا ۲۰ یا حتی ۱۰ سال پیش تحصیلات بهترین امکان پیشرفت و ارتقا و جابه جایی بین طبقه های اجتماعی بود اما در حال حاضر فرد با تحصیل در مقاطع بالاتر نمیتواند جابهجایی طبقاتی داشته باشد.»
به نوشته این روزنامه «دانشآموزان ترک تحصیل و ورود به بازار کار را برای خودشان یک برد حساب میکنند و درس خواندن و ساعاتی که سر کلاس هستند را برای خودشان باخت میدانند.»
اطلاعات منتشر شده از سوی مرکز آمار نیز نشان میدهد که در سال تحصیلی گذشته نزدیک به یک میلیون دانش آموز از تحصیل بازمانده بودند که عمده دلیل این اتفاق هم مسائل معیشتی بوده است.
از: صدای آمریکا