ایران در رتبه دوم مصرف آنتی بیوتیک © رسانه های داخلی
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران ضمن هشدار درباره افزایش مرگ و میر ناشی از مقاومت میکروبی در کشور دلیل آن را مصرف نادرست آنتیبیوتیکها به ویژه تجویز آنتی بیوتیک های قوی برای بیماری های میکروبی خواند.
رضا سید کرمی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران روز شنبه ۲۶ آبان اعلام کرد: «سالانه تعداد قابل توجهی از مرگومیرها در کشور ثبت میشود که ناشی از مقاومت میکروبی و مصرف نادرست آنتیبیوتیکهاست.»
به گفته وی «استفاده از آنتیبیوتیکهای قویتر که علاوه بر افزایش هزینههای نظام سلامت، میزان مرگومیر را نیز افزایش میدهد.»
از سوی دیگر مینو محرز، عضو فرهنگستان علوم پزشکی ایران نیز با انتقاد از تجویز آنتیبیوتیکهای قوی برای بیماریهای عادی، همچنین نسبت به افزایش مقاومت میکروبی هشدار داد.
وی گفت: «هزینه درمان بیماری که به دلیل مقاومت میکروبی دچار عفونت بیمارستانی شده بود، بیش از ۵۰ میلیون تومان شد. رقمی که اگر بیمار توان پرداخت آن را نداشت، به احتمال زیاد جان خود را از دست میداد.»
وی تاکید کرد: « باید توجه داشت که هر دهه تنها یک آنتیبیوتیک جدید معرفی میشود و نمیتوان به دلیل مصرف بیرویه، منتظر داروهای جدیدتر ماند.»
محرز گفت: «مصرف آنتیبیوتیکها در کشور روندی فزاینده داشته و میزان استفاده از آنها چندین برابر میانگین جهانی است. از این نظر، ایران در رتبههای پایینی قرار دارد.»
سال گذشته نیز رئیس سازمان غذا و دارو اعلام کرد که میانگین مصرف سالیانه آنتیبیوتیکها در ایران ۳ برابر بیشتر از کشورهای سازمان همکاری و توسعه اقتصادی است.
به گفته وی «مروزه مصرف بیرویه آنتیبیوتیکها به حدی رسیده که به یک تهدید برای سلامت انسانها تبدیل شده است. »
وی افزود: «تجویز غیر منطقی و مصرف بیرویه داروهای ضد میکروبی در جمعیت انسانی و مزارع پرورش دام و طیور، رفته رفته بسیاری از میکروبها را در برابر این داروها مقاوم کرده است و گسترش بیش از حد این پدیده، نتیجهای جز بروز فاجعه در پی نخواهد داشت.»
سازمان جهانی بهداشت از تاریخ ۱۸ تا ۲۴ نوامبر را هفته جهانی آگاهسازی داروهای ضدمیکروبی و پیشگیری از مقاومت میکروبی نامگذاری کرده است.
از: ار اف ای