ایران در واکنش به صدور قطعنامه شورای حکام، از راه‌اندازی «سانتریفیوژهای پیشرفته جدید» خبر داد

جمعه, 2ام آذر, 1403
اندازه قلم متن

شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی شامگاه پنجشنبه قطعنامه پیشنهادی سه کشور اروپایی فرانسه، آلمان و انگلیس و ایالات متحده درباره برنامه هسته‌ای ایران را تصویب کرد. جمهوری اسلامی در واکنش به این اقدام که آن را «مخرب» توضیف کرد، از «راه‌اندازی مجموعه‌ معتنابهی از سانتریفیوژهای جدید» خبر داد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، متن قطعنامه پیشنهادی توسط لندن، پاریس و برلین که ایران را به عدم همکاری با آژانس در برنامه هسته‌ای خود متهم می‌کند، با ۱۹ رای موافق، سه رای مخالف روسیه، چین و بورکینافاسو و ۱۲ رای ممتنع به تصویب رسید. ونزوئلا هم به دلیل عدم پرداخت حق عضویت خود نتواست در رای‌گیری شرکت کند.

قطعنامه تصویب شده از ایران می‌خواهد تا برای حل وفصل مسائل پادمانی و پیدا شدن آثار اروانیوم در مکان‌های اعلام نشده پاسخ فوری دهد. این متن همچنین از آژانس خواسته تا «گزارش جامعی» درباره ایران تهیه کند.

پس از این رای گیری، نماینده ایران در گفتگو با خبرگزاری فرانسه از این حرکت که به گفته او «با انگیزه سیاسی» صورت گرفته، انتقاد کرد.

ساعاتی بعد از تصویب این قطعنامه، وزارت امور خارجه و سازمان انرژی اتمی ایران در بیانیه مشترکی «اقدام تقابلی و ناموجه» سه کشور اروپایی و آمریکا را «سیاست‌زده و غیر واقع‌بینانه» توصیف کردند که «فضای مثبت ایجاد شده و تفاهم‌های حاصل از آن را مخدوش می‌کند».

در این بیانیه آمده که تهران همانطور که به مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی اطلاع داده بود، در پاسخ به این اقدام، دستور «راه‌اندازی مجموعه‌ معتنابهی از سانتریفیوژهای جدید و پیشرفته از انواع مختلف» را صادر کرده است.

مقامات ایران با این حال تاکید کردند: همکاری‌های فنی و پادمانی با آژانس، مثل گذشته و در چارچوب موافقت نامه پادمان ادامه خواهد یافت.

به نوشته خبرگزاری فرانسه، متن تصویب شده در روز پنجشنبه در وین، که اهمیت آن در این مرحله نمادین است، «تعهدات قانونی» ایران را تحت معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای (NPT) یادآور می‌شود.

دیپلمات‌های غربی روز پنجشنبه در وین کیفرخواستی شدید علیه ایران صادر کردند و تشدید تنش از سوی جمهوری اسلامی را محکوم کردند. لورا هولگیت، سفیر آمریکا از فعالیت‌های هسته‌ای «عمیقاً نگران‌کننده» ایران انتقاد کرد.

در مقابل، تهران از حق خود در برخورداری از انرژی هسته‌ای برای مقاصد غیرنظامی، به ویژه برای انرژی دفاع و تمایل به دستیابی به بمب اتمی را که کشورهای غربی به آن مشکوک هستند، رد می‌کند.

از: ار اف ای


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.