هشدار: حاوی محتوای مربوط به خودکشی
هیچچیز مهمتر از جان انسان نیست. اگر به خودکشی فکر میکنید، برای کمکگرفتن با این شمارههای ویژه تماس بگیرید: در ایران: اورژانس اجتماعی ۱۲۳، صدای مشاور ۱۴۸۰، یا اورژانس روانپزشکی تهران ۴۴۵۰۸۲۰۰
در آمریکا: مرکز پیشگیری از خودکشی ۱۸۰۰۲۷۳۸۲۵۵، یا خط ملی پیشگیری از بحران و خودکشی ۹۸۸
در کانادا: شماره ۹۱۱ یا ۱۸۳۳۴۵۶۴۵۶۶
در بریتانیا: ۱۱۶۱۲۳
و در افغانستان: ۱۱
جمعی از «دوستان» کیانوش سنجری روز دوشنبه ۵ آذر با انتشار ویدیویی از آخرین لحظات حیات این فعال سیاسی در بیانیهای اعلام کردند. نسخه اصلی و کامل این ویدئو به رویت خانواده کیانوش رسیده و صحت محتوا و رخدادهای آن نیز از سوی خانواده او تایید شده است.
«دوستان» کیانوش سنجری در بیانیه خود خاطرنشان کردند پس از آن تصمیم به انتشار این ویدیو گرفتند که «در پی انتشار دو اسکرینشات از ویدئوی دوربینهای امنیتی ساختمان چهارسو، که آخرین لحظات زندگی کیانوش شیردل را پیش از اقدام به مرگ اعتراضی ثبت کرده بود، شبهاتی در خصوص این تصاویر مطرح شد.»
آنها تصریح کردند: «اگرچه این سند در دسترس عموم قرار میگیرد، اما لازم به ذکر است که انتشار چنین اسنادی در این زمان که تحقیقات کماکان ادامه دارد، نه تنها فرایند اصولی و علمی تحقیق و سلسله مراتب راستی آزماییها را با اخلال مواجه میکند، بلکه امنیت فیزیکی و روانی و حتی حریم خصوصی شاهدان و افرادی که در حال کمک به یافتن حقیقت بوده و عموم آنها در ایران و در دسترس نهادهای سرکوبگر جمهوری اسلامی هستند را نیز با چالش جدی مواجه میکند. و چه بسا این دست فشارها و جو بیاعتمادی کاذب مرتبط با فعالیتهای سایبری نهادهای امنیتی، آنها را از ادامه همراهی منصرف و در تحقیقات اخلال ایجاد کند.»
این گروه از دوستان کیانوش سنجری در ادامه خاطرنشان کردند: «ضمن احترام به حق عموم برای دانستن حقیقت و گردش آزاد اطلاعات، خواهشمندیم صبر پیشه کرده و ضمن آمادگی برای ناکام گذاشتن پروژه امنیتی مجنونانگاری کیانوش، که در بیانیه قبلی به آن پرداخته شد، انرژی خود را برای هدف و نیتی صرف کنند که کیانوش برای آن جان خود را فدا کرده است.»
آنها در پایان تاکید کردند: «همانطور که در بیانیه دوم گفته شد. تحقیق ما دوستان و همرزمان کیانوش کماکان ادامه دارد و نتیجه این تحقیقات با جزئیات، به همراه مدارک گردآوری شده منتشر خواهد شد. حکومت ایران مانند همه ما از تصمیم کیانوش مطلع بود. اگرچه امکان مداخله و ممانعت از مرگ اعتراضی او را داشت، اما آگاهانه و منفعلانه مرگ او را به تماشا نشست. اگر جمهوری اسلامی در کار نبود، کیانوش و دیگر جاویدنامان وطن حالا زنده بودند. و رژیم جنایتکار اسلامی از هر جهت، مسئول مرگ کیانوش شیردل است.»
این بیانیه به امضای احمد باطبی، سپیده پورآقایی، اردشیر زارعزاده، بهروز جاوید تهرانی، فرزاد حمیدی، عباس خرسندی، کاوه شیرزاد، بهمن صادقینور، کوروش صحتی، حمید علیزاده، مهرداد لهراسبی، سعید کلانکی، منوچهر محمدی و رضا مبین رسیده است.
کیانوش سنجری، روزنامهنگار، همکار سابق صدای آمریکا و فعال حقوق بشر که پس از سالها اقامت در خارج از کشور به ایران بازگشته بود، روز چهارشنبه ۲۳ آبان ۱۴۰۳ در اعتراض به شرایط زندانیان سیاسی جمهوری اسلامی، به زندگی خود خاتمه داد.
او یک روز قبل از این اقدام با انتشار پستی در ایکس اعلام کرده بود که اگر تا ساعت ۷ غروب روز چهارشنبه ۲۳ آبان سال ۱۴۰۳، فاطمه سپهری، نسرین شاکرمی، توماج صالحی و آرشام رضایی از زندان آزاد نشوند و خبر آزادیشان در سایت خبری قوه قضاییه منتشر نشود، ر اعتراض به دیکتاتوری خامنهای و شرکایش به زندگی خود پایان خواهد داد