دعوای مجلس و دولت بر سر مسئولیت افزایش قیمت بنزین

چهارشنبه, 14ام آذر, 1403
اندازه قلم متن

پس از گفت‌وگوی تلویزیونی مسعود پزشکیان، گمانه‌زنی‌ها درباره احتمال بالا رفتن قیمت بنزین بیشتر شده است. هم‌زمان دولت و مجلس بر سر به عهده گرفتن مسئولیت این افزایش قیمت با یکدیگر دچار چالش شده‌اند.

جبار کوچکی‌نژاد، عضو کمیسیون تلفیق بودجه مجلس شورای اسلامی با بیان این که افزایش قیمت بنزین می‌تواند به تشدید نارضایتی عمومی منجر شود، گفت که کمیسیون تلفیق بودجه با افزایش نرخ بنزین مخالفت کرده است.

شامگاه دوشنبه ۱۲ آذر ، پزشکیان در یک گفت‌وگوی تلویزیونی در پاسخ به سوالی درباره گرانی بنزین گفت اگر مجلس برای واردات، ارز اختصاص ندهد، بنزین گران می‌شود.

سخنان او تلویحا تایید افزایش قیمت بنزین بود اما توپ این افزایش را به زمین مجلس انداخت.

دو روز بعد از این اظهارات، وب‌سایت اصولگرای خبرآنلاین نزدیک به علی لاریجانی، در مطلبی با اشاره به اظهارات اخیر پزشکیان و وزیر امور اقتصادی و دارایی او، هم‌زمان با رد شایعه افزایش قیمت بنزین در دی‌ ماه ۱۴۰۳ نوشت که این افزایش قیمت در کوتاه مدت ناگزیر است.

علاوه بر رییس‌جمهوری، عبدالناصر همتی، وزیر اقتصاد هم که پیش‌تر افزایش قیمت بنزین را تصمیمی شوک‌آور توصیف و آن را رد کرده بود، روز ۱۳ آذر با اشاره به حجم بالای قاچاق سوخت گفت باید یک‌بار برای همیشه ناترازی‌ها را اصلاح کرد.

قیمت بنزین که آخرین بار در آبان سال ۱۳۹۸ افزایش یافت، از جمله چالش‌های پیش روی دولت است. چالشی که ابعاد امنیتی هم دارد.

یک روز پس از اظهارات پزشکیان در صدا و سیما، حمید رسایی، نماینده منتقد دولت در مجلس، با رد سخنان او توضیح داد که دولت در لایحه بودجه برای ارز واردات بنزین سقف تعیین کرده بود که مجلس این سقف را حذف کرد.

رسایی خطاب به پزشکیان گفت: «اگر می‌خواهی بنزین را گران کنی، آن را گردن مجلس نینداز.»

محمدباقر قالیباف، رییس مجلس هم با بیان این که اختیار تعیین قیمت بنزین و فرآورده‌های نفتی در دست دولت است، گفت: «مجلس به این موضوع ورود نخواهد کرد. اجازه دهید دولت کار خودش را انجام دهد.»

از سوی دیگر طبق اطلاعات رسیده به ایران‌اینترنشنال، جلسه‌ای ویژه با حضور سران سه قوه و فرماندهان ارشد سپاه پاسداران برای بررسی ابعاد امنیتی افزایش قیمت بنزین تشکیل شده است.

این جلسه با حضور پزشکیان، غلامحسین محسنی اژه‌ای، رییس‌ قوه قضاییه، محمدباقر قالیباف، رییس‌ مجلس شورای اسلامی، علی‌اکبر احمدیان، دبیر شورای عالی امنیت ملی، حسین سلامی، فرمانده کل سپاه پاسداران و محمد کاظمی، رییس‌ سازمان اطلاعات سپاه پاسداران برگزار شده است.

جمهوری اسلامی اکنون در مدیریت کشور با زنجیره کسری انرژی مواجه شده است. بحرانی که ترجیح می‌دهد آن را «ناترازی انرژی» بنامد اما تغییر نام این بحران نمی‌تواند ناتوانی در تامین بنزین، سال‌ها عدم سرمایه‌گذاری در بخش گاز و سوخت نداشتن نیروگاه‌ها را برطرف کند.

ایران اینترنشنال 


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.