هزار و ۷۳ مورد ابتلا به تب دنگی در ایران شناسایی شده است

چهارشنبه, 26ام دی, 1403
اندازه قلم متن

قباد مرادی، سرپرست مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، خبر داد که از ابتدای امسال تاکنون، هزار و ۷۳ مورد ابتلا به تب دنگی در کشور گزارش شده است.

مرادی، چهارشنبه ۲۶ دی، گفت که ۸۶۳ مورد از مجموع ابتلا به این بیماری به صورت محلی منتقل شده که ۱۳ مورد در استان هرمزگان و سایر موارد برای شهر چابهار است.

او اعلام کرد که سایر موارد ابتلا به تب دنگی از خارج کشور وارد شده‌اند.

علیرضا رئیسی، معاون وزیر بهداشت نیز پنجم دی گفته بود بیشترین کانون پشه «آئِدس» در چابهار است.

تب دنگی از نوعی پشه به نام آئدس منتقل می‌شود و دارای علائمی چون تب بالا، سردرد، درد بدن، درد پشت چشم، تهوع و بثورات پوستی است.

درصد کشندگی تب دنگی که به «تب استخوان‌شکن» نیز معروف است، پایین است اما بیمار معمولا درد شدیدی را در استخوان‌ها، مفاصل و ماهیچه‌های خود احساس می‌کند.

سرپرست مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت گفت که عدم برخورداری از برخی امکانات مانند سیستم دفع فاضلاب و وجود آب‌های سطحی در چابهار، فضا را برای تکثیر پشه آئدس فراهم می‌کند.

بر اساس گزارش‌ها، در سال ۱۳۹۵ نظام مراقبت از این بیماری در ایران آغاز و در سال ۱۳۹۸ پشه آئدس شناسایی شد.

به گفته مقامات وزارت بهداشت در حال حاضر پشه آئدس در استان‌های هرمزگان، سیستان و بلوچستان (چابهار و کنارک)، بوشهر (عسلویه و کنگان) و گیلان وجود دارد.

مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های ایالات متحده آمریکا برای پیشگیری از ابتلا به دنگی در توصیه‌های خود به شهروندان این کشور اعلام کرده که «دنگی از طریق نیش پشه آلوده به افراد منتقل می‌شود و بهترین راه برای جلوگیری از ابتلا به آن، محافظت از خود در برابر نیش پشه است.»

این مرکز به مردم توصیه کرد در صورت سفر به مناطق با شیوع بالا، در مکان‌هایی با تهویه مطبوع ساکن شوند و از دافع حشرات و لباس‌های آستین بلند و شلوار برای جلوگیری از نیش پشه استفاده کنند.

از: ایران اینترنشنال


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.