ار اف ای
همزمان با آغاز سال جدید آموزشی و نیز چهارمین سال ممنوعیت آموزش دختران دانشآموز بالاتر از کلاس ششم در افغانستان، نمایندگی سازمان ملل متحد «یوناما» از تداوم محرومیت دختران و زنان از حق آموزش، شدیدا ابراز نگرانی کرده و گفته که این سیاست سختگیرانه طالبان، وضعیت حقوق بشری را پیچیده کرده است.
روزا اوتنبایوا، نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل و رئیس هیئت معاونت این سازمان در افغانستان، در مورد آغاز سال جدید آموزشی و تداوم محرومیت آموزشی برای دختران، گفت که «سال جدید آموزشی افغانستان بازهم با غیابت آشکار و زیانبار دختران در کلاسهای درسی آغاز شد. منع آموزش دختران نه تنها به چشمانداز آنها در قبال آینده، زیان میرساند، بلکه صلح و رفاه تمام مردم افغانستان را نیز متضرر میکند.»
در این بیانیه به نقل از معلومات یونسف آمده که محدودیتهای آموزشی رژیم طالبان برای دختران ۴۰۰ هزار دختر را در سال جاری متاثر کرده است.
به صورت کلی از زمان تسلط دوباره رژیم طالبان بر افغانستان، تاکنون ۲.۲ میلیون دختر از آموزشهای متوسطه و عالی در افغانستان محروم شدهاند.
اوتنبایوا با ابراز ناامیدی از تداوم محرومیت دختران از حق آموزش، گفت که «مردمی که چندین دهه جنگ را تحمل کردهاند و با بحران بشری حاضر دستوپنجه نرم میکنند، این محدودیتها چشمانداز احیای دوباره افغانستان را کاهش میدهد و باید لغو گردد.»
رئیس هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان در این اعلامیه تاکید کرده که محدودیت آموزشی دختران، از دلایل اصلی منزوی شدن افغانستان زیر اداره طالبان از جامعه جهانی است و تداوم این محدودیتها، احیای دوباره این کشور را به عقب میاندازد.
رژیم طالبان با صدور فرمانهای متعدد، زنان و دختران را از زندگی عمومی، حذف کرده و ممنوعیتهای فراوانی را علیه زنان به ویژه در بخشهای آموزش، کار و سفر وضع کرده است. در حال حاضر افغانستان تنها کشور جهان است که دختران بالاتر از کلاس ششم در آن، از حق آموزش محروم هستند.