بی بی سی فارسی
در ادامه واکنشها به جشنهای نوروزی که مردم در مکانهای تاریخی مثل آرامگاه خیام، فردوسی، حافظ و تخت جمشید و پاسارگار برگزار کردند، ویدیویی از مراسم طرفداران حکومت در امامزاده محروق نیشابور منتشر شده است که واعظ مذهبی که به نام آقای رباطی نام برده شده میگوید: «حکم تخلیه این جریان (آرامگاه خیام) صادر شده است و حکم قضایی دارد.»
او میگوید: «خیام بدون هیچ گنبد و بارگاهی در پناه امامزاده محروق بوده است. یک هوشنگ نامی در دهه سی و چهل این بنا را ساخت تا به خیال خام خودش امامزاده را به حاشیه بکشاند. این جریان حکم قضایی دارد.»
اشاره آقای رباطی به هوشنگ سیحون، معمار، طراح و مجسمهساز معروف ایرانی است که طراحی آرامگاه خیام، بوعلیسینا، فردوسی و کمالالملک بوده است.
گرچه همیشه حضور مردم در مکانهایی که با تاریخ ایران گره خورده نشانه وطنپرستی و مخالفت با حکومت جمهوری اسلامی در ایران بوده است، اما همزمانی جشنهای مردمی نوروز در این مکانها با روزهای «ضربت و شهادت» امام اول شیعیان، حساسیت بیشتری را درباره آن ایجاد کرده است.
در فاصله کمتر از دو روز بعد از برگزاری جشنهای مردمی نوروزی، طرفداران حکومت با استفاده از امکانات دولتی و حکومتی، تجمعهایی را در همان مکانها برگزار کردند.
برگزاری جشنهای سنتی نوروز در شهرهای کردنشین ایران هم با واکنشهای زیادی روبرو شد. مقامهای قضایی در استانهای فارس، خراسان رضوی و کردستان از بازداشت تعدادی از برگزارکنندگان جشنها خبر دادهاند.