اولین کنفرانس خبری پنتاگون؛ «مرگبارترین عملیات هوایی تاریخ آمریکا» و ابهام درباره دامنه و هزینه جنگ پیش رو

دوشنبه, 11ام اسفند, 1404
اندازه قلم متن

 

پیت هگست وزیر دفاع آمریکا

منبع تصویر،Getty Images

توضیح تصویر،پیت هگست وزیر دفاع آمریکا

نزدیک به ۵۷ ساعت بعد از آغاز عملیات مشترک آمریکا و اسرائیل در ایران، پنتاگون در اولین کنفرانس خبری خود «عملیات خشم حماسی» را ‎«مرگبارترین، پیچیده‌ترین و دقیق‌ترین عملیات هوایی تاریخ آمریکا» خواند. جنگی گسترده با اهداف ظاهرا محدود که قرار است «توان موشکی و پهپادی ایران، نیروی دریایی و زیرساخت‌های هسته‌ای آن را نابود کند» اما پنتاگون می‌گوید که توهمی درباره دشواری آن ندارد.

اگرچه پیت هگست، وزیر دفاع آمریکا، در این نشست سعی داشت به سبک معمول خود با استفاده از زبانی احساسی و استفاده از مفاهیمی مثل «انتقام»، «مرگ برای دشمن»، «صلح از موضع قدرت» و «روحیه جنگجو» این عملیات را نبردی حماسی و ایدئولوژیک جلوه بدهد ژنرال دن کین، رئیس ستاد مشترک نیروهای نظامی آمریکا، اظهارات خود را به اطلاعات تخصصی نظامی و غیرسیاسی، محدود نگاه داشت.

ژنرال کین، گفت: «این یک عملیات یک‌شبه نیست. تحقق اهداف نظامی‌ که برای سنتکام و نیروی مشترک تعیین شده، زمان می‌برد و در برخی موارد کاری سخت و فرسایشی خواهد بود. ما انتظار تلفات بیشتری را داریم.»

در عین حال با وجودی که آقای هگست متنی از پیش تهیه شده را روبروی خود داشت پراکندگی‌ها و ناهماهنگی‌هایی، هم میان گفته‌های خود او و هم میان مواضعش با گفته‌های دونالد ترامپ، رئیس جمهورآمریکا، به چشم می‌خورد.

با وجودی که رئیس جمهور آمریکا از «تهدید آنی» از سوی ایران به عنوان دلیل آغاز این عملیات عنوان کرد آنچه از وزیر دفاع آمریکا شنیدیم مروری بر تاریخ تخاصمات با ایران بود و هیچ شاهد و سندی از «آنی بودن تهدید ایران» ارائه نکرد. در حالی که رئیس جمهوری آمریکا از آمادگی خود برای ادامه مذاکرات با ایران صحبت کرده وزیر دفاع او رسما اعلام کرد که رژیم ایران دیگر «نیست» و از عنوان «رژیم سابق» برای ارجاع به جمهوری اسلامی ایران استفاده کرد.

آقای هگست گفت که «این جنگ برای تغییر رژیم نیست اما رژیم تغییر کرد و جهان جای بهتری است.»

او در عین حال در پاسخ به منتقدان از کشیده شدن پای آمریکا به یک جنگ طولانی دیگر گفت «بس کنید. این (جنگ) عراق نیست. بی‌پایان هم نیست.»

وزیر دفاع آمریکا گفت دونالد ترامپ تلاش‌ دولت‌های پیش از خود را برای بازسازی کشورهایی مثل عراق و افغانستان «احمقانه» می‌داند و هدف از عملیات فعلی را بر خلاف آن تلاش‌ها دانست: «ماموریتی ویرانگر و قاطع (برای) نابودی تهدید موشکی و نبود بمب هسته‌ای.» عباراتی که اگرچه ممکن است به معنی عدم اعزام نیروهای پیاده‌نظام آمریکایی به خاک ایران و عدم مشارکت آمریکا در روند بازسازی یا «کشورسازی» پس از جنگ تعبیر شود اما وزیر دفاع حاضر نشد مستقیما درباره احتمال اعزام نیروهای زمینی آمریکا به ایران اظهار نظر کند.

ادامه در بی بی سی فارسی 


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.