هزار روز پس از حملۀ حماس؛ یک هزار و ۲۲۱ کشته در اسرائیل و ۷۳ هزار کشته در غزه

Thursday, 2nd July, 2026
اندازه قلم متن

 

مردم در مقابل محل اقامت بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر اسرائیل در بیت‌المقدس تجمع کرده‌اند تا هزارمین روز حملۀ حماس به اسرائیل در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ را گرامی بدارند. ۲ ژوئیه ۲۰۲۶.
مردم در مقابل محل اقامت بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر اسرائیل در بیت‌المقدس تجمع کرده‌اند تا هزارمین روز حملۀ حماس به اسرائیل در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ را گرامی بدارند. ۲ ژوئیه ۲۰۲۶. AP Photo/Ohad Zwigenberg – Ohad Zwigenberg
اسرائیل امروز پنجشنبه ۲ ژوئیه، هم‌زمان با فرارسیدن هزارمین روز از حملۀ حماس در هفتم اکتبر ۲۰۲۳، این روز را در حالی گرامی می‌دارد که به کشته شدن یک هزار و ۲۲۱ نفر در اسرائیل انجامید و در پاسخ به این حمله بیش از ۷۳ هزار نفر در غزه کشته شدند. این در حالی است که فشارهای داخلی بر دولت بنیامین نتانیاهو برای تشکیل یک کمیسیون رسمی تحقیق دربارۀ ناکامی‌های پیش از حمله همچنان ادامه دارد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، قرار است امروز در سراسر اسرائیل مجموعه‌ای مراسم و تجمع‌های اعتراضی در انتقاد از نحوۀ عملکرد دولت در قبال حملۀ ۷ اکتبر و رویدادهای ماه‌های پس از آن برگزار شود.

نخستین مراسم ساعت ۶:۲۹ بامداد، یعنی دقیقاً در همان ساعتی که جنبش اسلام‌گرای فلسطینی حماس حمله خود را به اسرائیل آغاز کرد و جنگ غزه را رقم زد، برگزار شد.

بر اساس آمار خبرگزاری فرانسه که بر پایۀ داده‌های رسمی اسرائیل تهیه شده است، در این حمله یک هزار و ۲۲۱ نفر که بیشتر آن‌ها غیرنظامی بودند، جان باختند. همچنین حماس ۲۵۱ نفر را نیز به گروگان گرفت و به غزه منتقل کرد.

دینا هرتز، یکی از ساکنان بیت‌المقدس، به خبرگزاری فرانسه گفت: «آنچه بیش از همه برای من سنگین است این است که حتی پس از هزار روز، همچنان در همین وضعیت گرفتار مانده‌ایم و اقدام‌های لازم برای عبور از این بحران انجام نشده است».

او افزود: «منظورم تشکیل یک کمیسیون تحقیق واقعی، پاسخگو کردن مسئولان، درس گرفتن از این اتفاق و همچنین این است که کسانی که در ۷ اکتبر مسئولیت ادارۀ امور را بر عهده داشتند، واقعاً احساس شرم و اندوه خود را نشان دهند».

در مقابل، حملۀ تلافی‌جویانۀ اسرائیل به غزه، بنا بر آمار وزارت بهداشت دولت تحت ادارۀ حماس که سازمان ملل آن را قابل اعتماد می‌داند، تاکنون بیش از ۷۳ هزار نفر را که بیشتر آن‌ها غیرنظامی بوده‌اند، به کام مرگ کشانده است.

در جریان این جنگ، محله‌های کاملی در غزه ویران شده و خانه‌ها، بیمارستان‌ها، مدارس و شبکه‌های آبرسانی به تلی از آوار تبدیل شده‌اند. بیشتر جمعیت دو میلیونی غزه برای ادامۀ زندگی ناچار شده‌اند طی دو سال جنگ بارها آواره شوند؛ آن هم در شرایطی که این منطقه با بحران شدید انسانی روبه‌رو است.

به گفتۀ مقام‌های محلی، نیروهای اسرائیلی اکنون نزدیک به ۷۰ درصد از خاک نوار غزه را در کنترل دارند.

همچنین از زمان برقراری آتش‌بس در ۱۰ اکتبر سال گذشته، دست‌کم یک هزار و ۵۳ فلسطینی در غزه جان خود را از دست داده‌اند. در همین مدت، ارتش اسرائیل نیز از کشته شدن پنج سرباز و یک پیمانکار غیرنظامی خبر داده است.

میدان گروگان‌ها در شهر تل‌آویو که در طول جنگ غزه به نماد اصلی کارزار آزادی گروگان‌ها تبدیل شده بود، امروز با عنوان «میدان یادبود» نام‌گذاری خواهد شد.

همچنین قرار است ساعت ۲۰:۰۰ به وقت محلی، مراسمی در پارک یارکون در تل‌آویو با حضور خانواده‌های قربانیان و شماری از چهره‌های شاخص جنبش اعتراضی برگزار شود؛ جنبشی که عملکرد مقام‌های اسرائیلی و نحوۀ مدیریت بحران از سوی دولت را به چالش کشیده است.

کمیتۀ اکتبر، سازمانی که خانواده‌های قربانیان و گروگان‌های حملۀ ۷ اکتبر آن را تأسیس کرده‌اند، در شبکۀ اجتماعی ایکس خواستار تشکیل فوری یک کمیسیون رسمی تحقیق شده است.

نتایج نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد اکثریت قاطع اسرائیلی‌ها، از طیف‌های مختلف سیاسی، از تشکیل نهادی برای بررسی مسئولیت مقام‌های این کشور در ناکامی برای جلوگیری از حملۀ حماس حمایت می‌کنند.

ادامه در ار.اف.ای


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.

امکان نظر دهی وجود ندارد.