حجم ۲۰ میلیارد دلاری قاچاق کالا در سال ۹۲ دو برابر بودجه عمرانی کل کشور

دوشنبه, 22ام دی, 1393
اندازه قلم متن

ghachagh

حبیب‌الله حقیقی، رییس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز روز یکشنبه ۲۱ دیماه با اشاره به «حجم ۲۰ میلیارد دلاری قاچاق کالا در سال ۱۳۹۲» گفته است که این حجم از قاچاق کالا، دو برابر کل بودجه عمرانی کشور بوده است.

به گزارش خبرگزاری فارس حبیب‌الله حقیقی که در همایش تخصصی پلیس مبارزه با قاچاق کالا و ارز صحبت می کرد، گفته است: حجم قاچاق کالا در سال ۹۲ معادل ۲۰ میلیارد دلار بوده است که این رقم با احتساب دلار ۳ هزار تومانی معادل ۶۰ هزار میلیارد تومان است در حالی که کل بودجه عمرانی کشور به رقمی حدود ۳۰ هزار میلیارد تومان می‌رسد یعنی حجم قاچاق کالا در سال ۱۳۹۲ دو برابر کل بودجه کشور بوده است.

رییس ستاد مبارزه با قاچاق کالا با بیان اینکه یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار کالای قاچاق از ۱۰ معبر غیراصلی تحت عنوان کوله‌بری در سال ۱۳۹۲ انجام شده، اضافه کرده استت: هم اکنون ۳۷ هزار کوله‌بر در کشور داریم که اگر رقم یاد شده را به ایجاد اشتغال اختصاص دهیم می‌توانیم برای ۱۷۵ هزار نفر شغل ایجاد کنیم.

به گفته حبیب الله حقیقی ناکارآمدی ابزارهای مقابله با واردات غیرقانونی کالا موجب رشد ۱۶برابری حجم قاچاق کالا در بیش از ۳دهه گذشته و افزایش ۲۴درصدی ارزش کالاهای مکشوفه قاچاق در ۹ماهه امسال شده است.

رئیس ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز از افزایش حجم واردات کالاهای قاچاق از رقم یک میلیارد ۳۰۰ میلیون دلاری ابتدای انقلاب به ۲۰میلیارد دلار در سال گذشته با رشد حدود ۱۶برابری خبر داده و گفته است:« در ۹ماهه امسال، ارزش کالاهای مکشوفه قاچاق ۱۲۰۰میلیارد تومان بوده که نسبت به‌مدت مشابه سال گذشته ۲۴درصد رشد دارد.»

وی همچنین « پایین بودن کیفیت کالاهای داخلی» و ناتوانی در رقابت با کالاهای خارجی را یکی دیگر از عوامل دخیل در قاچاق کالا در ایران دانسته است.

فتح‌الله زمانیان، رئیس پلیس مبارزه با قاچاق کالا و ارز نیز در این نشست گفته است: در ۹ ماهه اخیر ۴۴۹ باند قاچاق را متلاشی و ۷۵ هزار و ۲۰۰ قاچاقی را دستگیر کرده‌ایم که ۲۱۵ فقره پرونده ارزش ریالی بالای ۵ میلیارد ریال داشت.

مسعود کرباسیان، رییس گمرک جمهوری اسلامی ایران، نیز در حاشیه این همایش گفته است: قاچاق به دلیل اینکه وسیع است و از حالت فردی خارج می‌شود جزو جرایم سازمان‌یافته محسوب می‌شود، به همین دلیل در قانون مبارزه با پولشویی آمده است مانند قاچاق سوخت.

طی سال های اخیر شماری از مقام های اجرایی ایران از قاچاق سازمان یافته در کشور انتقاد کرده و از اسکله ها و مبادی ورودی کالا خارج از کنترل دولت صحبت کرده اند.

محمود احمدی نژاد ، رییس جمهوری سابق ایران، در تیرماه سال ۱۳۹۰ گفته بود که شماری از نهادها و سازمان‌ها از طریق اسکله‌ها و مرزهای غیرقانونی کالا وارد می‌کنند و باید جلوی آنها گرفته شود.

محمود احمدی نژاد گفته بود:‌‌«در این موضوع هیچکس نباید مصونیت داشته باشد و اگر کالای دفاعی، امنیتی و اطلاعاتی هم قرار است وارد کشور شود، می تواند از مرز قانونی وارد شود.»

وی اضافه کرده بود:«نمی‌خواهم بگویم سهم قاچاق کالا معادل حجم قانونی جابه‌جایی کالاست، ولی نمی توان گفت خیلی کمتر از آن است.»

محمود احمدی نژاد در خصوص قاچاق سیگار در ایران گفته بود:«بین ۵۵ تا ۶۰ میلیارد نخ سیگار در ایران مصرف می شود که معادل ۲ هزار میلیارد تومان است. این رقم همه قاچاقچیان درجه یک دنیا را به طمع می اندازد، چه رسد به «برادران قاچاقچی» خودمان.»

تنها یک روز پس از انتقاد محمود احمدی‌نژاد از برخی از نهادها در مورد «واردات غیر قانونی» کالا از برخی از نقاط مرزی و اسکله‌های غیرمجاز، فرمانده سپاه پاسداران تأکید کرد که نهاد تحت فرماندهی‌اش «همچون سایر نهادهای نظامی، اسکله‌هایی نظامی در اختیار دارد اما هیچ گونه مبادله تجاری در آنها انجام نمی‌شود.»
از: رادیو فردا


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.