نقشه آزادی رسانهها در جهان؛ کشورهای سفید دارای بهترین وضعیت آزادی رسانهها و کشورهای سیاه دارای بدترین وضعیت هستند
گزارشگران بدون مرز در گزارش سال ۲۰۱۵ خود، ایران را از نظر آزادی رسانهها در میان ۱۸۰ کشور جهان، در رده ۱۷۳ جای داده است. در این فهرست تنها هفت کشور سودان، ویتنام، چین، سوریه، ترکمنستان، کره شمالی و اریتره، در حوزه آزادی رسانهها در وضعیتی بدتر از ایران طبقهبندی شدهاند.
ایران در گزارش سال ۲۰۱۴ گزارشگران بدون مرز نیز در همین رتبه ۱۷۳ قرار داشت.
آنگونه که وبسایت این نهاد غیر دولتی و بینالمللی مدافع آزادی رسانهها، پنجشنبه ۲۳ بهمن نوشته، سه کشور فنلاند، نروژ و دانمارک، هر سه از شمال اروپا، به ترتیب آزادترین رسانههای جهان را دارند.
فنلاند از پنج سال پیش، به تنهایی در صدر جدول آزادی رسانهها از نظر گزارشگران بدون مرز قرار دارد.
در این فهرست، فرانسه در رده ۳۸ قرار گرفته و نسبت به سال گذشته، یک رتبه بالا آمده است. ایالات متحده آمریکا با از دست دادن سه رده به رتبه ۴۹ فرو نشسته، ژاپن دو رده از دست داده و در رتبه ۶۱ نشسته است. برزیل با پیشروی ۱۲ رده به ۹۹ رسیده و به میان ۱۰۰ کشور نخست جدول آمده است. روسیه با چهار رده پسرفت در جایگاه ۱۵۲ قرار دارد و چین در رتبه ۱۷۶ یک رده عقب رفته است.
در انتهای این جدول هم کشور آفریقایی اریتره قرار دارد که حتی کره شمالی نیز وضعیت بهتری از آن دارد. ترکمنستان، همسایه شمال شرق ایران نیز در رده ۱۸۸ قرار گرفته است.
گزارشگران بدون مرز تاکید کرده که وضعیت آزادی رسانهها در جهان در سال ۲۰۱۴ بدتر شده و آزادی رسانهها «در آزمون و فرسوده از جنگها، تهدید فزاینده نقشآفرینان غیر دولتی، آزارگریها به هنگام اعتراضات خیابانی، یا با بحرانهای اقتصادی و مالی، در پنج قاره جهان فرو مینشیند.»
ردهبندی سالانه آزادی رسانهها در کشورهای مختلف جهان، توسط گزارشگران بدون مرز و به گفته این نهاد، مورد استناد بسیاری از نهادهای جهانی مانند سازمان ملل متحد، بانک جهانی و بسیاری از نهادهای ملی در کشورهاست.
از: رادیو فردا