موضع گیری سودویند در بیست و هشتمین نشست شورای حقوق بشر: انتقاد از موج روزافزون اعدام ها

پنجشنبه, 14ام اسفند, 1393
اندازه قلم متن

suedwind edam ha

چهارشنبه سیزدهم اسفند ۱۳۹۳، نهاد غیر دولتی سودویند در جریان بیست و هشتمین نشست شوراى حقوق بشر سازمان ملل متحد، در «پنل دوسالانه مقامات عالیه در ارتباط با مسئله اعدام» موضع گیری نمود.

در این رویداد «شعله زمینی»، فعال حقوق بشر و حقوق زنان، فوق لیسانس فیزیک از دانشگاه تکنیک وین، نماینده این نهاد اتریشی در مقر شورای حقوق بشر سازمان ملل در ژنو ضمن انتقاد از موج منفی افزایش روز افزون اعدام‌ها، به دار آویختن شش زندانی کرد اهل سنت در زندان رجایی شهر را یکی از تجربیات منفی در زمینه اعدام دانست و با در دست گرفتن تصویر فرزند یکی از اعدام شدگان به شرح کوتاهی از موارد نقض حقوق بشر در مورد این زندانیان و آنچه بر خانواده‌های آن‌ها گذشته است، پرداخت.

وی همچنین از تمامی اعضای سازمان کنفرانس اسلامی خواست با پیوستن به دومین «پروتکل الحاقی میثاق بین المللی حقوق مدنی سیاسی» تصویری رحمانی از اسلام را به دنیا نشان دهند.

ترجمه متن و ویدیو سخنرانی شعله زمینی که به زبان انگلیسى ایراد شد، به شرح زیر است:

برگردان به زبان فارسی

دستور این پنل تبادل تجربه‌های مثبت مابین کشورهای منطقه‌های مختلف است. ما متاسفیم که مجبور به مطرح کردن تجربیات منفی نیز هستیم. سحرگاه امروز زمانی که بیشتر ما خواب بودیم، حامد احمدی، کمال ملایی، جمشید دهقانی و جهانگیر دهقانی که در گزارش دبیر کل به این نشست شورا نیز ذکر شده‌اند، همراه با صدیق محمدی و هادی حسینی اعدام شدند. در ایران، نرگس محمدی سخنگوی کانون مدافعان حقوق بشر که رئیس آن خانم عبادی برنده جایزه صلح نوبل است و محمد نوریزاد یکی از بنیانگزاران لگام (کارزار لغو گام به گام اعدام) خانواده‌های زندانیان و صد‌ها فعال ضد اعدام تا صبح بیدار بودند. مهنا، دختر حامد احمدی یکی از زندانیان نیز در آغوش نرگس محمدی لرزان به دیوارهای زندان خیره شده بود. خانواده‌های این شش مرد مسلمان سنی کرد ایرانی دیروز برای آخرین بار با آن‌ها ملاقات کردند. در این ملاقات زندانی‌ها در قفس آهنی با میله بودند به دست‌هایشان دستبند زده شده بود و پا‌هایشان زنجیر شده بود و خانواده‌ها فقط توانستند از دور با آن‌ها صحبت کنند. آیین دادرسی در مورد این افراد رعایت نشده بود.

در همین منطقه ما شاهد خشونت و قتل داعش بودیم که دنیا را در وحشت فرود برد. اردن در تلافی زنده سوزاندن خلبان اردنی توسط داعش دست به اعدام عجولانه دو نفر زد و پاکستان نیز به همین شکل در تلافی کشتار بچه‌های مدرسه‌ای در پیشاور یک نفر را اعدام کرد.

یک ضرب المثل معروف ایرانی می‌گوید که: «عدو شود سبب خیر اگر خدا خواهد»، اگر که داعش اعمال خود را آموزه‌های اسلام می‌دانند، شاید زمان آن است که اعضای سازمان کنفرانس اسلامی که کمتر از ۲۰%شان به دومین پروتکل الحاقی میثاق بین المللی حقوق مدنی سیاسی پیوسته‌اند همگی به این پروتکل بپیونند و به جهان چهره ای رحمانی از اسلام را عرضه کنند.

از: زودویند


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.