گزارش از سالی که کارگران ایران پشت سر گذاشتند

جمعه, 29ام اسفند, 1393
اندازه قلم متن

kargaran petrochemie

گزارش سالی که کارگران اصفهان پشت سر گذاشتند

کارگران استان اصفهان در سال ۹۳ روند پرنشیب و فرازی را طی کردند. نه تنها نزاع بین کارگران و کارفرما در شرکت واحد و سیمان سپاهان وارد مرحله جدیدی شد که حداقل دو کارخانه قدیمی طی این سال تعطیل شدند.
کارگران استان اصفهان در سال ۹۳ روند پرنشیب و فرازی را طی کردند. نه تنها نزاع بین کارگران و کارفرما در شرکت واحد و سیمان سپاهان وارد مرحله جدیدی شد که حداقل دو کارخانه قدیمی تعطیل شدند و کارگران‌شان اخراج. این گزارش مروری است بر وضعیت کارگران پل اکریل ، شرکت واحد، سیمان سپاهان، راک سرامیک و قند کامیاب.

تجمع خبرساز در سالروز پیروزی انقلاب

هزار کارگر شرکت واحد اتوبوسرانی اصفهان و حومه که در دو سال گذشته به طور مداوم به اعمال فشار کارفرما بر فعالان صنفی و تبعیض حقوقی بین خود و کارگران شرکت های واحد تهران و کرج اعتراض می‌کردند، امسال در تاریخ ۲۲ بهمن با تجمع مقابل ساختمان شهرداری در صدر اخبار ظاهر شدند. شورای تامین استان اصفهان بعد از برگزاری این تجمع وعده داد به مطالبات معترضان رسیدگی کند.

واگذاری اتوبوس‌های شرکت واحد به بخش خصوصی به جای واگذاری آن‌ها به کارگران به صورت خودمالکی، دریافت حقوق کمتر نسبت به کارگران شرکت‌های واحد سایر کلان شهرها و شیوه اجرای طرح طبقه بندی مشاغل از جمله مواردی بود که هزار کارگر شرکت واحد اتوبوسرانی اصفهان و حومه را در تاریخ ۲۲ بهمن به خیابان کشاند.

سال آرام کارگران پلی اکریل

کارگران پلی اکریل که با اعتراضات صنفی گسترده‌شان در سال ۹۲ حسابی خبرساز شده بودند در پی تحقق بیشتر مطالبات‌ خود از جمله تغییر هیات مدیره کارخانه، امسال را در آرامش سپری کردند. تنها حرکت اعتراضی کارگران پلی اکریل در سال ۹۳ در واپسین روزهای بهمن اتفاق افتاد.

۲۰۰ کارگر پلی اکریل در تاریخ ۲۷ و ۲۸ بهمن‌ در اعتراض به پرداخت نشدن حقوق ماه‌های دی و بهمن در محوطه کارخانه تجمع کردند.

یک روز بعد از آخرین اعتراض صنفی کارگران پلی اکریل، بخشی از مطالبات این کارگران پرداخت شد و کارفرما وعده داد سایر مطالبات آن‌ها را تا پایان سال پرداخت کند.

همه تلاش‌هایی که برای اخراج یک نماینده کارگری شد

ماجرای اعتراضات کارگران سیمان سپاهان به روزهای ۱۹ و ۲۰ مهر باز می‌گردد، هنگامی که صد‌ها کارگر پیمانی این کارخانه در اعتراض به خلف وعده کارفرما مبنی بر تبدیل وضعیت به قرارداد مستقیم دست از کار کشیده و در محوطه کارخانه تجمع کردند.

در پی این اعتصابات اگرچه کارفرما به خواسته تبدیل قرارداد کارگران تن داد – آنهم به صورت دست و پا شکسته – اما از ۶ تن از نمایندگان کارگران به اتهام اخلال در نظم شکایت کرد.

این ۶ نماینده کارگری در تاریخ ۲۷ مهر به دادگستری مبارکه احضار شدند. آنطور که یکی از احضارشدگان روایت کرده است دادستان در جلسه‌ای غریب به شدت به آن‌ها توهین کرده است و سپس با کارخانه تماس گرفته و گفته که «محمدرضا نادری»، یکی از نمایندگان کارگران را اخراج کنند و دیگر به کارخانه راه ندهند.

پس از این بود که ۴۰۰ کارگر پیمانی سیمان سپاهان با امضای طوماری، خواستار بازگشت به کار نماینده اخراجی خود شدند. البته که پیگیری‌های قانونی آقای نادری و حمایت همکارانش از او به نتیجه نرسید. در کارخانه شایعه شده بود که کارفرما به واسطه بازنشسته‌های یک نهاد نظامی در اداره کار استان اصفهان نفوذ دارد و به پیگیری‌های قانونی نیز به این دلیل به نتیجه نرسیده است. شایعه‌ای که معاون روابط کار اداره کار اصفهان وجودش را تایید کرد و صحتش را تکذیب.

ممانعت کارفرما و مسئولان استان اصفهان از بازگشت به کار نماینده اخراجی سیمان سپاهان آنقدر طولانی شد که ۴ نماینده مجلس در این رابطه به وزیر کار تذکر دادند. کارگران سیمان سپاهان نیز برای بازگشت به کار نماینده اخراجی‌شان یکبار دیگر در تاریخ ۲۲ دی در محوطه کارخانه تجمع کردند. این تجمع فشار کارفرما بر کارگران را بیشتر کرد.

چند روز بعد خبر رسید که مدیرعامل سیمان سپاهان با طرح دادخواستی، خواستار محاکمه ۶ تن از نمایندگان کارگران پیمانی این کارخانه برای دریافت غرامت اعتصاب در روزهای ۱۹ و ۲۰ مهر ماه امسال شده است.
اگر چه آقای نادری در سال ۹۳ موفق نشد به کارش بازگردد اما رایزنی‌هایش از طریق نمایندگان مجلس برای بازگشت به کارش در سال آینده ادامه میابد.

بلاتکلیفی ۳۰۰ کارگر راک سرامیک

کارخانه راک سرامیک در شهرضا ۳۶۰ کارگر قرارداد موقت داشت اما کارفرما در پایان آبان ۳۰۰ کارگر این واحد تولیدی را بعد از اتمام قرارداد کارشان اخراج کرد. اداره کار شهرضا علاوه بر صدور حکم بازگشت به کار همه ۳۰۰ کارگر اخراجی ، کارفرما را ملزم کرد که حقوق و بیمه ایام بلاتکلیفی کارگران را پرداخت کند. رایی که کارفرما تا امروز زیر بار آن نرفته است. کارگران اخراجی همچنان بلاتکلیف‌اند.

قند کامیاب تعطیل شد، ۱۱۰ کارگر اخراج شدند

۱۱۰ کارگر قند کامیاب در خمینی شهر در روزهای گذشته اخراج شدند. اخراج گسترده کارگران قند کامیاب در پی تصمیم کارفرما مبنی بر تعطیلی موقت کارخانه به قصد توسعه خط تولید صورت گرفت. کارفرما به کارگران قول داده است که در خرداد ۹۴ پس از راه اندازی دوباره کارخانه به کار باز گردند.

این در حالی است که شنیده‌ها حکایت دارند بانک صادرات این واحد تولیدی را برای وصول مطالبات ۲۳ میلیاردی خود به مزایده گذاشته است.

کارگران قند کامیاب تمام یکسال گذشته را با دو ماه حقوق معوقه سپری کردند، هر چند که کارفرما در پایان سال و به هنگام اخراج با آن‌ها تسویه حساب کرد.

تجمع مجدد کارگران کارخانه تبریز کف

به دنبال عدم تحقق وعده های داده شده به کارگران “تبریز کف” بار دیگر کارگران این کارخانه در مقابل فرمانداری رژیم در شهر مرند تجمع اعتراضی برپا کردند.

پس از اینکه کارگران کارخانه تبریز کف به مدت دو روز متوالی در مقابل استانداری آذربایجان شرقی تجمع کرده بودند، در پی وعده و وعید مقامات رژیم مبنی بر پرداخت بخش اعظمی از مطالبات کارگران این تجمعات خاتمه یافت. اما به دنبال عدم تحقق این وعده های توخالی، روز سه شنبه هفته جاری مجددا جمع زیادی از کارگران در مقابل فرمانداری مرند دست به تجمع اعتراضی زدند که منجر به مسدود شدن خیابان مقابل ساختمان فرمانداری گردید.

تجمع اعتراضی فرهنگیان اسلام آباد غرب

طی هفته جاری جمعی از معلمان و فرهنگیان اسلام آباد غرب در اعتراض به سطح نازل دستمزدها و تبعیض حقوقی در مقابل فرمانداری رژیم در این شهر دست به تجمع زدند.

این چندمین بار است که معلمان و فرهنگیان اسلام آباد غرب به منظور رسیدگی به مشکلات و احقاق حقوق خود دست به تجمع می زنند. شایان ذکر است در هفته گذشته تجمع دیگری نیز در مقابل اداره آموزش و پرورش این شهرستان با نصب پلاکارد برگزار گردید. معلمان اعلام کردند که همگام با سایر همکاران خود در سراسر کشور تا رسیدن به خواسته های خویش به تجمعات اعتراضی ادامه خواهند داد.

تهدید به اخراج کارگران شرکت تعاونی پره

گزارشات منتشره از محروم ماندن کارگران شرکت تعاونی “پره” از حق بیمه و تهدید کارفرما در صورت اعتراض این کارگران حکایت دارد.

کارفرمای شرکت تعاونی پره که در کنار نیروگاه “نکا” در استان مازندران واقع شده است، از بیمه کردن کارگران این شرکت سرباز می زند و کارگران را تهدید کرده است که در صورت هرگونه اعتراضی همه آنان را از کار اخراج خواهد کرد.

در محکومیت دستمزد ناعادلانه کارگران در سال ۹۴

“سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه” با انتشار بیانیه ای تعیین دستمزد ناعادلانه و چندمرتبه زیر خط فقر کارگران در سال ۹۴ را به شدت محکوم کرد.

در بخشی از این بیانیه تصریح شده است: «سندیکای کارگران شرکت واحد متحد و همصدا با میلیون ها کارگر، همیشه خواستار دستمزدی عادلانه بوده است و تاراج نیروی کارگران را خلاف عدالت و انسانیت می داند و به این سازوکار ناحق و ناروا تعیین دستمزد کارگری معترض و آن را محکوم می کند. سندیکای کارگران شرکت واحد تصمیم شورای عالی کار در تعیین دستمزد ناعادلانه کارگران در سال ۱۳۹۴ را محکوم و به دلیل عدم حضور نمایندگان واقعی کارگران در این شورا آن را تصمیمی دو جانبه از سوی کارفرمایان و دولتیان می داند و از اعتراض کارگران علیه این بی عدالتی ها حمایت و پشتیبانی می کند.»

اطلاعیه کمیته دفاع از فعالین کارگری مهاباد

“کمیته دفاع از فعالین کارگری مهاباد” با انتشار بیانیه ای ادامه بازداشت فعال کارگری “کورش بخشنده” و همچنین تداوم احضار، شکنجه و بازداشت دیگر فعالین کارگری را محکوم نمود.

بخشی از این اطلاعیه بدین شرح می باشد: «بازداشت ها، ارعاب و تهدید کارگران و فعالین کارگری طی سال جاری شدت بیشتری به خود گرفته و بر بستر چنین فشار و سرکوبی است که دستمزد کارگران با تحمیل هفده درصدی افزایش دستمزدها، ابلاغ می گردد. در چنین شرایط سخت و دشوار معیشتی، کارگران راهی جز مبارزه برای احقاق خواست و مطالبات و دفاع از هستی و موجودیت خود ندارد.»


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.