معصومه ابتکار، رییس سازمان محیط زیست، بیتوجهی به محیط زیست در گذشته را مهمترین معضل کشور دانسته است. به گفته او دمای هوای ایران بین ۱ تا ۱/۵ درجه گرم شده است. در زیر مروری تصویری داریم بر تالابهایی که خشک شدهاند.
کارشناسان ایرانی میگویند بحران خشکسالی و افزایش بیرویه آب در قزوین باعث کاهش منابع آبهای زیرزمینی و خشک شدن تالابهای این استان شده است.
چشمه “ریخان” پلدختر در استان لرستان در اثر گرمای سوزان و طاقت فرسای تابستان به طور کامل خشک شده است. این چشمه تنها تامینکننده آب آشامیدنی روستا بود و با خشک شدن آن اهالی روستا با مشکل تامین آب مواجه هستند.
ابتکار میگوید کاهش بارندگی موجب کمبود منابع آبی شده و باید برای رفع این معضل، مدیریت منابع آب به خوبی صورت پذیرد.
دریاچه مهارلو، تنها دریاچه استان فارس در نزدیکی شیراز، سرانجام پس از چند سال دسته و پنجه نرم کردن با خشکسالی و کم آبی، به طور کامل خشک شد.
به گفته یک کارشناس، این دریاچه برای نخستین بار در هشت سال گذشته به طور کامل خشک و به باتلاق تبدیل شده است.
سال گذشته یک استاد کویرشناسی پیشبینی کرده بود که دریاچه ارومیه تا سال ۹۷ کاملا خشک میشود.
تالابهای قم هم یکی یکی در حال خشک شدن هستند؛ به گفته مسئولان این استان، در آیندهای نه چندان دور قم به منطقهای غیر قابل سکونت تبدیل خواهد شد.
خشک شدن دریاچه ارومیه، یکی از بزرگترین معضلات زیست محیطی ایران است. بارش باران بی سابقه سال گذشته که در نیم قرن اخیر بیسابقه بود، سطح آب دریاچه را افزایش داد. سرانجام هیات دولت هم بودجهای ۷ هزار میلیارد ریالی برای احیای دریاچه ارومیه تصویب کرد تا امید به نجات این دریاچه افزایش یابد.
از: دویچه وله