وبسایت رسمی رهبر جمهوری اسلامی ایران، حسن روحانی رئیس جمهوری، جواد ظریف وزیر امور خارجه و اکبر هاشمی رفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام را مصداق خیانتکارانی میداند که در پی “بزک کردن چهره آمریکا” هستند.
آیتالله علی خامنهای در آستانه روز ۱۳ آبان، سالگرد اشغال سفارت آمریکا در تهران، گفته بود که “عدهای مغرضانه و عدهای از روی سادهلوحی”به “بزک کردن چهره آمریکا” مشغولند و باعث میشوند “چهره دشمن” برای مردم ایران پنهان شود تا او “خنجر را فرو کند”.
سخنان روحانی و هاشمی رفسنجانی درباره آمریکا
نشریه “خط حزبالله” که از سوی “دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیتالله خامنهای” منتشر میشود، در ششمین شماره خود که روز جمعه در نمازهای جمعه توزیع شد، این سخنان را به “خیانت بزک” تعبیر کرده و بدون نام بردن از فرد خاصی تعدادی جمله را به عنوان مصداق این خیانت معرفی کرده است.
نکته قابل توجه در انتخاب این جملات این است که تعداد قابل توجهی از آنها پیش از این توسط حسن روحانی رئیس جمهوری ایران و اکبر هاشمی رفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ایران عنوان شدهاند.
عبارت “امام موافق حذف شعار مرگ بر آمریکا” که دوبار در این نشریه تکرار شده و همچنیین جمله “اوباما به درک تاریخی ملت ایران رسید” متعلق به آقای هاشمی رفسنجانی است که به ترتیب در سال ۹۲ و ۹۴ عنوان شده است.
“آمریکاییها کدخدای ده هستند و با کدخدا بستن راحتتر است” هم جملهای از حسن روحانی است که دو بار تکرار شده است.
دیگر جمله انتخاب شده از سخنان آقای روحانی توصیف او از رئیس جمهوری ایالات متحده است که گفته بود اوباما “فردی مؤدب و هوشمند” است.
” تهدید مشترک ما رشد سریع افراط گرایی خشن و بربریت افسارگسیخته است” نیز از پیام تصویری جواد ظریف انتخاب شده، که در تیر ماه و در آستانه مذاکرات هستهای وین منتشر شد.
جملاتی از محمود سریعالقلم مشاور سابق حسن روحانی، سیروس ناصری عضو پیشین تیم مذاکره هستهای، و صادق زیباکلام تحلیلگر مسائل سیاسی نیز در بخش “خیانت بزک” نشریه خط حزبالله انتخاب شده است.
رهبر جمهوری اسلامی امسال و در مراسم سالگرد درگذشت آیتالله خمینی، به “تحریف شخصیت امام” اعتراض کرد و بدون نام بردن از شخص خاصی هشدار داد عدهای میخواهند بر طبق حوادث روز، “امام را جور دیگری معرفی کنند.”
بسیاری این موضع آقای خامنهای را واکنشی به رسانههای حامی دولت دانستند، که با استناد به خاطرات اکبر هاشمی رفسنجانی به لزوم برخی مصلحتاندیشیها مانند تصمیم به پذیرش قطعنامه ۵۹۸ و پایان جنگ اشاره میکردند.
در روند مذاکرات هستهای هم با این که رهبر جمهوری اسلامی از دولت و تیم مذاکره کننده حمایت میکرد و به گفته مقامات ارشد نظام، پرونده هستهای با نظارت شخص او به پیش رفته است اما در برخی موارد موضعی ناهمگون با حسن روحانی داشته است.
از جمله حسن روحانی رئیس جمهوری ایران در سال ۹۳ عنوان کرد که حسین، امام سوم شیعیان، پیش از وقوع حادثه کربلا ساعتها مذاکره کرد تا از جنگ جلوگیری کند، اما آیتالله خامنهای یک سال بعد این تفسیر را زیر سوال برد و گفت که چنین مقایسهای میان شرایط فعلی و تاریخ اسلام، “نهایت سادهاندیشی” است.
از: صدای آمریکا