تعطیلی کارخانجات و بیکاری کارگران

یکشنبه, 20ام دی, 1394
اندازه قلم متن

tatil

بیکاری ۶۰۰ کارگر با ۲ماه حقوق معوقه بدنبال تعطیلی کارخانه کاشی و سرامیک حافظ شیراز!

خاموش‌شدن چرخ تولید کارخانه کاشی وسرامیک حافظ شیراز ۶۰۰ کارگر را بیکار کرد.

یکی از کارگران این کارخانه با گلایه از مسئولان به‌دلیل عدم‌رسیدگی به وضعیت کارخانه و با اشاره به معوقات دو ماهه حقوق کارگران می‌گوید: بعد از واگذاری کارخانه به بخش خصوصی هیچ نظارت بر کار این کارخانه انجام نشد تا مشخص شود آیا بخش خصوصی به تعهدات خود عمل کرده است یا نه؟ هیچ‌کس به در این کارخانه نیامد تا بررسی کند که چه بلایی بر سر کارخانه و کارگران آن آمده است.

کارخانه کاشی و سرامیک حافظ فعالیت خود را از سال ۱۳۵۵ در شمال شیراز حوالی زرقان آغاز کرد؛ تولیدات این کارخانه شامل کاشی کف، دیوار، نما و غیره است و حدود ۶۰۰ کارگر به صورت مستقیم در این کارخانه مشغول به فعالیت هستند.

این کارخانه حدود ۳ سال پیش به بخش خصوصی واگذار شد که به‌گفته پرسنل کارخانه با نصف قیمت واقعی به سرمایه‌گذار غیربومی به صورت قسطی فروخته شد. واگذاری به بخش خصوصی نه‌تنها دردی از دردهای این کارخانه درمان نکرد بلکه روز به روز بر مشکلات آن افزود.

چرخ تولید این کارخانه در حال حاضر خاموش است و علاوه بر بیکار شدن ۶۰۰ کارگر این کارخانه حدود ۳‌میلیون‌متر کاشی در این کارخانه انباشت شده است.

بنابهمین گزارش،این کارخانه نزدیک به یک میلیارد تومان بدهی به شرکت گاز دارد و همین امر سبب قطع‌شدن انشعاب گاز این کارخانه و تعطیلی خط تولید آن شده است علاوه بر این حدود ۷۵۰ میلیون تومان به شرکت برق، مقادیر زیادی به تامین اجتماعی و چند میلیارد تومان نیز بابت خرید مواد اولیه بدهکاری دارد.

شرکتی که در سال‌های نه چندان دور یکی از برندهای برتر در تولید کاشی و سرامیک کشور بوده و روزانه حدود ۲۲ هزار متر تولید کاشی و حدود ۲۰ هزار متر فروش داشته اکنون با رکودی بی‌سابقه دست و پنجه نرم می‌کنند و به گفته یکی از پرسنل کارخانه ۵۰ درصد ظرفیت تولید این کارخانه کاهش یافته است و روزانه تنها حدود ۱۰ هزار متر فروش دارد.

مجموعه زمین این کارخانه حدود ۵۰ هکتار است که تنها از یک چهارم فضای آن استفاده شده و مابقی فضای کارخانه به صورت زمین آزاد است. بعد از واگذاری کارخانه به بخش خصوصی در جوار این کارخانه ۶۶۲ واحد ساختمان ساخته شد و ارزش افزوده زمین این کارخانه نیز چندین برابر شد.

در حال حاضر ارزش ملک و زمین این کارخانه خیلی بیشتر از تولید کاشی در آن کارخانه است به همین دلیل نیز اراده‌ای برای برطرف کردن مشکلات این کارخانه وجود ندارد و مالک آن مثل مالک بسیاری از کارخانه‌های تعطیل شده استان همچون کابل‌سازی ایران، لامپ‌سازی شیراز و غیره ترجیح می‌دهد به جای تولید محصول تجهیزات کارخانه را به‌فروش برساند و از زمین آن برای ساخت و ساز استفاده کند.

یکی از کارگران این کارخانه با گلایه از مسئولان به‌دلیل عدم‌رسیدگی به وضعیت کارخانه و با اشاره به معوقات دو ماهه حقوق کارگران می‌گوید: بعد از واگذاری کارخانه به بخش خصوصی هیچ نظارت بر کار این کارخانه انجام نشد تا مشخص شود آیا بخش خصوصی به تعهدات خود عمل کرده است یا نه؟ هیچ‌کس به در این کارخانه نیامد تا بررسی کند که چه بلایی بر سر کارخانه و کارگران آن آمده است.

بخشی از یک گزارش تسنیم بتاریخ۱۹دی

***

احتمال بیکاری ۴۰۰ کارگر پیمانکاری عسلویه

فعالان صنفی کارگری منطقه ویژه عسلویه با اعلام این خبر به ایلنا، گفتند: از قرار معلوم حدود ۴۰۰ کارگر فنی زیر نظر یک پیمانکار دست‌ چندم در بخشی از پروژه‌های فازهای ۲۰ و ۲۱ منطقه ویژه عسلویه مشغول کارند و آنطور که به نقل از این کارگران گفته می‌شود‌ تمامی آنها دست‌کم حدود چهار ماه است که بابت معوقات مزدی پرداخت نشده طلبکارند.

این کارگران پیش از این در روزهای گذشته به نشانه اعتراض به طولانی شدن معوقات مزدی خود تجمع اعتراضی برپا کرده بودند.

به گفته این منابع، کارفرمای اصلی این کارگران شرکت پیمانکاری مورد نظر را به دلیل ناتوانی در انجام پروژه محوله بر اساس جدول زمانبندی مندرج در قرارداد و نیز استمرار نارضایتی کارگران شاغل در پروژه خلع ید کرده است.

فعالان صنفی کارگری منطقه عسلویه بابیان اینکه در حال حاضر هیچ اطلاعی از چگونگی پرداخت مطالبات مزدی کارگران پیمانکاری مورد نظر وجود ندارد، افزودند: این کارگران در حال حاضر جدا از دغدغه تامین معاش نگران آینده شغلی خود نیز هستند.

بصورت مشخص به نقل از این کارگران گفته می‌شود، آنها اکنون که بیکار شده‌اند نگرانند مباداد در نتیجه تجمعاتی که برای پیگیری مطالبات صنفی خود برپا کرده بودند توسط سایر پیمانکاران و کارفرمایان فعال در منطقه ویژه عسلویه استخدام نشوند.

***
فولاد خرم آباد موقتا تعطیل شد/ بیکاری ۳۰ کارگر شاغل

در پی ادامه بحران مالی در کارخانه فولاد خرم آباد در استان لرستان، فعالیت این واحد صنعتی متوقف شد و حدود ۳۰کارگر باقی مانده این واحد نیز بیکار شدند.

منابع کارگری ایلنا در این واحد تولیدی گزارش کردند، مجتمع فولاد خرم آباد که در زمینه ساخت و تولید انواع میلگرد در شهرک صنعتی شماره ۲ خرم آباد فعالیت دارد به دلیل آنچه که از سوی کارفرما کمبود مواد اولیه تولید و بحران در منابع مالی عنوان می‌شود، موقتا از از یک ماه پیش تعطیل اعلام شده وحدود ۳۰ کارگرشاغل در این واحد تولیدی با ۷ ماه معوقات مزدی هم اکنون بیکار شده‌اند.

به گفته آنان پیش از این نیز حدود ۵۰نفر از مجموع ۸۰کارگر این کارخانه در فاصله زمانی یک سال گذشته پس از اتمام قراردادهای کاریشان اخراج شده‌بودند.

بنابر اظهارات کارگران کارخانه فولاد خرم آباد، این واحد صنعتی دارای تولید و بازار فروش خوبی بود و سالانه ۲۴ هزار تن میلگرد تولید می‌کرد اما از یکسال قبل با نامناسب شدن شرایط تولید به تدریج در پرداخت مزد کارگران وقفه ایجاد شده و در نهایت با آغاز تعدیل‌های کارگران کارخانه متوقف شد.

کارگران اخراجی می‌گویند، هم اکنون برای پیگیری مطالبات صنفی خود به اداره کار خرم آباد شکایت کرده‌ایم وپرونده‌های دادخواست ما کارگران در دست پی گیری است.


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.