امیر حکمتی٬ عضو سابق نیروی دریایی آمریکا و زندانی امنیتی سابق در زندان اوین علیه ایران به دادگاهی در واشنگتن شکایت کرد. او ایران را متهم به شکنجه جسمی و روانی خود کرد و خواستار دریافت خسارت از دولت ایران شد.
امیر میرزایی حکمتی٬ سرباز پیشین نیروی دریایی آمریکا٬ که از سوی جمهوری اسلامی ایران متهم به جاسوسی برای سازمان سیا شده بود و با همین اتهام چهار سال و نیم در ایران در زندان نگه داشته شد٬ علیه جمهوری اسلامی به دادگاهی در واشنگتن شکایت کرد.
بر اساس متن دادخواست ارائه شده به دادگاه٬ ایران متهم شده که در زندان امیر حکمتی را تحت خشونت فیزیکی طولانیمدت و مداوم قرار داده است. مواردی از خشونت احتمالی فیزیکی علیه حکمتی که در متن دادخواست آمده است از این قبیلاند: شلاق کف پاها٬ شوک الکتریکی در محدوده کلیهها٬ نگه داشته شدن چندینساعته در موقعیتهای تنشزا و کتک زدن با باتوم.
بر اساس این متن، حکمتی که در زندان اوین تهران زندانی بوده است تحت آزار روانی نیز قرار داشته است. در متن دادخواست آمده است که زندانبانان با خیس کردن کف سلول امیر حکمتی برای ساعتها او را از داشتن شرایط خواب محروم میکردهاند. چراغها همیشه روشن بوده است و به او داروهای اعتیادآور خورانده میشده است.
اسکات گیلبرت٬ وکیل امیر حکمتی٬ با صدور بیانیهای رفتار ایران در قبال حکمتی را “کاملا پست” خواند. او در بیانیه خود نوشت که حکمتی با اتهامات “ساختگی” دستگیر و در سلول انفرادی در یکی از “غیرانسانیترین” زندانهای جهان زندانی شد. در این بیانیه همچنین به خسارتهای مالی به زندگی حکمتی که برای چهار سال و نیم در زندان نگه داشته شد اشاره شده است.
امیر میرزایی حکمتی در ماه اوت سال ۲۰۱۱، دو هفته پس از ورود به ایران بازداشت شد. او از طریق دوبی و به قصد دیدار خانوادهاش به ایران سفر کرده بود. حکمتی تابعیت دوگانه ایرانی و آمریکایی دارد و در سالهای ۲۰۰۱ تا ۲۰۰۵ به عنوان تفنگدار نیروی دریایی آمریکا فعالیت میکرده و مدتی نیز در عراق مأمور خدمت بوده است.
تلویزیون جمهوری اسلامی ایران پس از بازداشت امیر حکمتی، در تاریخ ۲۷ آذر ۱۳۹۰ در برنامهای با عنوان “اعترافات جاسوس آمریکا” فیلمی از امیر حکمتی را پخش کرد که او در این فیلم به جاسوسی برای سازمان اطلاعاتی آمریکا “اعتراف” کرد. حکمتی بعد گفت که این اعترافات را تحت فشار و شکنجه انجام داده است.
امیر حکمتی پس از دستگیری به اتهام “جاسوسی” به اعدام محکوم شد، اما این حکم در دادگاه تجدید نظر به ۱۰ سال زندان تبدیل شد. او در نهایت در ژانویه ۲۰۱۶ همزمان با روز اجرای برجام “در چارچوب مبادله زندانیان” با آمریکا آزاد شد.
جیسون رضاییان٬ روزنامهنگار واشنگتن پست٬ و سعید عابدینی کشیش ایرانی ـ آمریکایی از دیگر زندانیان آزاد شده در “در چارچوب مبادله زندانیان” بودند. در مقابل٬ آمریکا هفت زندانی ایران را آزاد و حکم بازداشت ۱۴ نفر را نیز لغو کرد.
از: دویچه وله