هنگامی که تهمت زنی به دکتر مصدق مجوز چاپ کتاب می شود!

پنجشنبه, 20ام خرداد, 1395
اندازه قلم متن

mossadegh

اسماعیل رائین برای گرفتن مجوز از ساواک برای کتاب “فراموشخانه و فراماسونری در ایران” با جعل زیر تصویر قسم نامه مرحوم دکترمصدق نوشت «قسم نامۀ فراماسونری دکتر مصدق!» و او در گفتگوی حضوری با ابوالحسن بنی صدر (قبل از انقلاب) و با ناصر تکمیل همایون (در یکی از روزهای انقلاب) به این مهم اذعان می کند:

دکتر ناصر تکمیل همایون: اما نگارنده در یکی از روزهای انقلاب که با شادروان داریوش فروهر از چهار راه استانبول به شمال لاله زارنو می رفتیم، مرحوم رائین را که در همان مسیر افتان وخیزان (به علت بیماری شدید قلبی) راه می رفت و گاه می نشست و استراحت می کرد، ملاقات کردیم. پس از احوالپرسی ایشان با شادروان فروهر، جسارت کردم و با آنکه از سالها پیش به چگونگی کتاب ایشان آگاهی داشتم، از وی پرسیدم، آقای رائین، شما در کتابتان آورده اید که جامع آدمیت ارتباطی با تشکیلات فراماسونی نداشته است، و حتی با یکدیگر نقار و اختلاف خط مشی داشته اند، پس چرا زیر تصویر قسم نامه مرحوم دکتر مصدق نوشته اید «قسم نامۀ فراماسونری دکتر مصدق»؟ ایشان فرمودند: «آن جمله جواز چاپ کتاب بود!»

بنی صدر: بدین خاطر که من او (رائین) را در لندن دیدم. در باره کتابش صحبت کردیم. از او پرسیدم: شما که می دانید مصدق فراماسون نبود و شما که لژپهلوی و نقشش را در براندازی حکومت مصدق شرح کرده اید، پس چرا زیر سوگند نامه عضویت او در جامع آدمیت نوشته اید: قسم نامه فراماسونری مصدق؟ او پاسخ داد:

این یک جمله پاسپورت انتشار کتاب بود. به او گفتم: شما از خود نپرسیدید که ملکوک (لکه دار) کردن مظهر استقلال و آزادی برای رﮊیم شاه و اربابان خارجیش از معرفی ۸۰۰ فراماسون باید بیشتر بها داشته باشد؟ پاسخ داد خاطرم جمع بود که مصدق ملکوک نمی شود.

در کتاب تاریخ جنبش ها و تکاپوهای فراماسونگری در کشورهای اسلامی آمده است:«جامع آدمیت توسط عباسقلی خان آدمیت تشکیل گردید. این ها هیچ یک وابسته به سازمان های جهانی فراماسونی نبودند.

اعضای جامع آدمیت تنها به خاطر پیوستگی به آن نهاد نباید فراماسون خوانده شوند و اسماعیل رایین که برخی از سرشناسان مانند دکتر محمد مصدق را تنها به همین دلیل از اعضای فراماسونگری وانمود کرده سخنی دور از تاریخی گری و تاریخ نگری آورده است.»

دکتر ناصر تکمیل همایون « تلاش مصدق در استقرار نظام مشروطیت» – دوماهنامه فرهنگی، هنری –اردیبهشت ۱۳۹۱ – ص ۴۹۲ –۴۷۸
حائری، عبدالهادی، تاریخ جنبش ها و تکاپوهای فراماسونگری در کشورهای اسلامی، ص ۱۳ ـ ۱۴

از: فیس بوک دکتر مصدق رهبر ملى ایرانیان

be kanal site Melliun Iran bepeyvandid


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

یک نظر

  1. مسئولین محترم سایت ملیون ایران
    پس از عرض سلام، منبع مقالۀ « هنگامی که تهمت زنی به دکتر مصدق مجوز چاپ کتاب می شود!» که به نقل از « فیس بوک دکتر مصدق رهبر ملى ایرانیان» در سایت ملیون ایران درج شده است ، در منبع نقل قول ناقص ذکرشده است . در« فصل چهارم – رویاروئی مصدّق با فراماسونری» کتاب « مصدق ، نهضت ملی و رویدادهای تاریخ معاصر ایران» جلد اول ، بطور مفصل آمده و نقل قولی که از آقای بنی صدر آمده است منبع آن از «خبر نامۀ جبهه ملی ایران » خارج از کشور – شماره ۸» می باشد در مقدمه آورده ام :

    «مصدّق در سن ۲۴ – ۲۵ سالگی در جریان انقلاب مشروطیت ( ۱۲۸۶ شمسى/ ۱۳۲۵ قمرى، ۲۰ جمادى الاول)، با امضای سوگندنامه جامع آدمیت، به این انجمن وارد شد، ولی حضورش در این تشکیلات چندان دوامی نیافت و آن نهاد را ترک کرده و به جمعیت دیگری پیوست.

    ناصر تکمیل همایون «پژوهشگر فرهنگ و تاریخ معاصر ایران» که در این فصل از او می ‏خوانید بدرستی می گوید: « الف – مخالفان ‏نهضت ملّی ایران با سوء استفاده های نامذبذبانه ‏کوشیدند تا پیشوای نهضت اصیل تاریخی– فرهنگی ایران را وابسته به بیگانگان معرفی ‏کنند که ‏رژیم پهلوی، دربار و سازمان امنیت، پیشگام واقعی این توطئه بودند.‏
    ب – وابستگان چپ « موازنۀ مثبت» درآن زمان (دلبستگان به روسیه شوروی ) کوشیدند تا نهضت ‏ملّی ایران را لکّه دارمعرفی کنند ‏واصالت را فقط متعلّق به جناح خود بدانند.‏
    ج – نیمه راهان و بریدگان از نهضت ملّی ایران خود را درگزینش راه و روش جدید، محق و صادق ‏معرّفی نمایند.‏
    د – فراماسون های سابقه داربرای آبرو، دکترمصدّق را ازجناح خود به شمارآورند وتبلیغ هم بکنند ‏و بدنامی های دویست ساله پیشین ‏خود را دربوته فراموشی قرار دهند.‏
    ه – چیزنویسان روزنامه ها، دانسته و ندانسته با باورمندی راه و روش های سیاسی و عقیدتی تعصّب ‏آمیز غیرمتعهدانه وخلاف اخلاق ‏دانش پژوهانه، آب درآسیاب دشمنان ایران بریزند ومدتی ذهن ‏جوانان را مغشوش نمایند. » ‏
    خوانندگان ارجمند ‏درمتن زیر خواهید خواند که اسماعیل رائین برای گرفتن مجوزازساواک برای ‏کتاب ” فراموشخانه و ‏فراماسونری درایران” با جعل « زیرتصویر قسم نامه مرحوم دکتر‏مصدّق نوشت «قسم نامۀ فراماسونری دکتر مصدّق !» و او در‏گفتگوی حضوری با ابوالحسن بنی ‏صدر( قبل ازانقلاب) و با ناصرتکمیل همایون (دریکی از روزهای انقلاب ) به این مهم اذعان ‏می ‏کند: ‏
    ۱- بنی صدر: بدین خاطر که من او( رائین ) را در لندن دیدم. در باره کتابش صحبت کردیم. از او پرسیدم: شما که می دانید مصدّق فراماسون نبود و شما که لژپهلوی ونقشش را در براندازی حکومت مصدّق شرح کرده اید، پس چرا زیر سوگند نامه عضویت او در جامع آدمیت نوشته اید: قسم نامه فراماسونری مصدّق؟ او پاسخ داد: این یک جمله پاسپورت انتشار کتاب بود. به او گفتم: شما از خود نپرسیدید که ملکوک کردن مظهر استقلال و آزادی برای رﮊیم شاه و اربابان خارجیش از معرفی ۸۰۰ فراماسون باید بیشتر بها داشته باشد؟ پاسخ داد خاطرم جمع بود که مصدّق ملکوک نمی شود! ( «خبر نامۀ جبهه ملی ایران » خارج از کشور – شماره ۸ – تیرماه ۱۳۴۸ و ‏شمارۀ ۹ – ‏شهریور ‏‏۱۳۴۸ ‏)

    ‏‏۲ – تکمیل همایون : اما نگارنده در یکی از روزهای انقلاب که با ‏شادروان داریوش فروهر از چهار راه استانبول به شمال لاله زارنو ‏می رفتیم، مرحوم رائین را که درهمان مسیر افتان وخیزان ( به ‏علت بیماری شدید قلبی ) راه می رفت و گاه می نشست و ‏استراحت می کرد، ملاقات کردیم. پس از احوالپرسی ایشان با ‏شادروان فروهر، جسارت کردم وبا آنکه ازسالها پیش به چگونگی ‏کتاب ایشان آگاهی داشتم، ازوی پرسیدم، آقای رائین، شما در ‏کتابتان آورده اید که جامع آدمیت ارتباطی با تشکیلات فراماسونی ‏نداشته است، وحتی با یکدیگرنقار و اختلاف خط مشی داشته اند، ‏پس چرا زیر تصویر قسم نامه مرحوم دکتر مصدّق نوشته اید« قسم ‏نامۀ فراماسونری دکتر مصدّق »؟ ایشان فرمودند: « آن جمله جواز ‏چاپ کتاب بود!» ‏( دکتر ناصر تکمیل همایون « تلاش مصدّق در استقرار نظام مشروطیت» – دوماهنامه فرهنگی، هنری – سال چهاردهم، شماره ۸۶، اردیبهشت ۱۳۹۱ – صص ۴۹۲ – ۴۷۸ )
    درآن زمان بعلت سانسورشدیدی که توسط رژیم شاه برایران حاکم بود ، نشریۀ « خبرنامۀ جبهه ملی ایران » خارج ازکشورمقاله ای به قلم ابوالحسن بنی صدر درسال ۱۳۴۸‏و در نقد کتاب ” فراموشخانه و فراماسونری در ایران » در دفاع از دکتر مصدّق منتشرکرد و آن نوشته دراین بخش آمده است »
    با مهر و احترام
    جمال صفری
    ۱۳ یونی ۲۰۱۶
    نگاه کنید به:
    ۱- «خبر نامۀ جبهه ملی ایران » خارج از کشور – شماره ۸ – تیرماه ۱۳۴۸ و ‏شمارۀ ۹ – ‏شهریور ‏‏۱۳۴۸ ‏
    ‏۲- دکتر ناصر تکمیل همایون « تلاش مصدّق در استقرار نظام مشروطیت» – دوماهنامه فرهنگی، هنری – سال چهاردهم، شماره ۸۶، اردیبهشت ۱۳۹۱ – صص ۴۹۲ – ۴۷۸