مرکل روسیه و ایران را در جنایت جنگی در حلب مقصر دانست

جمعه, 26ام آذر, 1395
اندازه قلم متن

جنگ سوریه و وضعیت در حلب از جمله موضوعات محوری اجلاس سران کشورهای عضو اتحادیه اروپا در بروکسل بود. آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان در این نشست روسیه و ایران را متهم کرد که در جنایات جنگی در حلب مقصر هستند.

آنگلا مرکل شامگاه پنجشنبه (۱۵ دسامبر / ۲۵ آذر) در پایان نشست سران کشورهای عضو اتحادیه اروپا روسیه و جمهوری اسلامی را در جنایات جنگی علیه غیرنظامیان حلب مقصر دانست. به گفته‌ی او این جنایات باید بررسی و عاملان آن مجازات شوند.

صدراعظم آلمان تصریح کرد که برای حفاظت از مردم سوریه از لحاظ مالی و همچنین میزان تلاش کمبودی وجود نداشته است، بلکه در این مورد باید از “ناتوانی و شکست شورای امنیت سازمان ملل” سخن گفت.

به اعتقاد مرکل سازمان ملل متحد باید توانایی و قابلیت لازم برای انجام اقدامات مشخص را بازیابد.

اتحادیه اروپا اکنون در تلاش است که برای تسکین دردها و نیازهای انسان‌ها در سوریه از تمامی کانال‌های دیپلماتیک استفاده کند.

دونالد توسک، رئیس شورای اتحادیه اروپا گفت: «ما در قبال درد و مصیبت [مردم سوریه] بی‌اعتنا نیستیم.» به گفته توسک هدف اتحادیه اروپا ایجاد کریدورهایی به بخش تخریب‌شده‌ی شرق حلب، امکان ورود امدادگران و همچنین تخلیه شرق حلب تحت نظارتی بین‌المللی است.

او در عین حال اذعان داشت: «ما کمتر از آنچه می‌خواهیم کارآ بوده‌ایم.»

“خطر کشتار غیرنظامیان”

رئیس‌ شورای اتحادیه اروپا همچنین بریتا حاجی حسن، شهردار شرق حلب را به حضور در این اجلاس سران دعوت کرده بود تا “صدای شهروندان حلب دست‌کم به شکلی نمادین” منتقل شود.

شهردار شرق حلب تصریح کرد که خطر کشتار هزاران تن از غیرنظامیان حلب را تهدید می‌کند. او با لحنی خواهشمند اتحادیه اروپا را به کمک فراخواند و خواستار ایجاد کریدوروهای کمک رسانی شد.

آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان گزارش شهردار حلب را “بسیار مأیوس‌کننده” خواند.

اجلاس سران کشورهای عضو اتحادیه اروپا با تأخیری چندین‌ساعته به پایان رسید. به گفته مسئولان اتحادیه اروپا دشواری برای رسیدن به لحن و موضعی مشترک در قبال جنگ سوریه و همچنین فاجعه انسانی در حلب دلیل اصلی این تأخیر بوده است.

“برکسیت” و بحران پناهجویان

مسئله خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا نیز در کنار جنگ سوریه از موضوعات محوری این اجلاس بود. ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا (بدون بریتانیا) بر سر چارچوب و شماری از اصول مذاکره با بریتانیا در مورد کم‌وکیف خروج از اتحادیه اروپا به توافق رسیدند.

مذاکرات طرفین در این راستا در سال آینده‌ی میلادی آغاز می‌شوند. گفته می‌شود که پارلمان اروپا در این مذاکرات اگر چه نقش مرکزی را نخواهد داشت، اما نقشی پررنگ‌تر ایفا خواهد کرد.

یکی دیگر از موضوعات اصلی اجلاس سران اتحادیه اروپا مهار بحران پناهجویان بود. صدراعظم آلمان در این راستا به همراه فرانسوا اولاند، رئیس‌جمهور فرانسه و همچنین روسای دولت‌های ایتالیا و اسپانیا با محمدو ایسوفو، رئیس‌جمهور کشور نیجر دیدار و گفت‌وگو کردند.

اتحادیه اروپا می‌کوشد از طریق همکاری با “کشورهای مبدا” به ویژه در قاره آفریقا در درازمدت جلوی موج پناهجویان را بگیرد.

برگزاری نشستی مشترک با رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه در ارتباط با مسئله آوارگان و پناهجویان نیز از جمله برنامه‌های احتمالی اتحادیه اروپا در بهار سال ۲۰۱۷ میلادی خواهد بود.

به گفته‌ی محافل دیپلماتیک اروپا اگر ترکیه بر سر مسئله بحث‌برانگیز رفع ویزا حاضر به سازش باشد، ژان کلود یونکر، رئیس کمیسیون و دونالد توسک، رئیس شورای اتحادیه اروپا حاضر به انجام نشستی ویژه با اردوغان خواهند بود.
یکی از شروط اتحادیه اروپا در ارتباط با رفع ویزا برای شهروندان ترکیه آن است که این کشور قوانین ضد‌ترور در ترکیه را تغییر دهد.
از: دویچه وله


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.