وبسایت کمپین بینالمللی حقوق بشر در ایران خبر داد سعید شیرزاد که از ۳۷ روز پیش اعتصاب غذا کرده روزهای سهشنبه و چهارشنبه به دلیل «افت فشار» و «درد در معده و قفسه سینه» به بهداری زندان رجایی شهر منتقل شدهاست.
این وبسایت به نقل از یک «منبع مطلع» نوشت که آقای شیرزاد روز سهشنبه ۲۱ دی به بهداری زندان اوین منتقل شده و از پذیرش سرم «امتناع» کرده است.
بر اساس این گزارش، مسئولان زندان نیز اعلام کردهاند تا زمانی که این فعال مدنی زندانی از دریافت سرم امتناع کند «نمیتوانند او را به بیمارستان منتقل کنند».
سعید شیرزاد روز چهارشنبه ۲۲ دی نیز «به دلیل درد در معده و قفسه سینه» به بهداری زندان رجایی شهر منتقل شده و پزشک بهداری زندان اعلام کرده که این درد «به علت ترشح اسید معده ناشی از گرسنگی ایجاد شدهاست».
سعید شیرزاد، فعال مدنی، از روز ۱۷ آذر در اعتراض به «مرگ خاموش زندانیان» و با اشاره به موارد متعددی از نقض حقوق زندانیان، با دوختن لبهایش اعلام اعتصاب غذا کرده است.
وی پیش از این در پاسخ به درخواستها برای پایان اعتصاب غذای خود اعلام کرده بود که اعتصاب غذا را تا ۳۰ روز ادامه خواهد داد و پس از آن، بسته به شنیده شدن «صدای بیصدایان»، آن را قطع یا تبدیل به اعتصاب غذای خشک خواهد کرد.
این فعال مدنی پس از پایان یک ماه اعلام کرد که همچنان به اعتصاب غذای تر خود ادامه خواهد داد.
علی شریعتی زندانی سیاسی نیز از ۷۳ روز پیش در اعتصاب غذا به سر میبرد. در همین حال کمپین بینالمللی حقوق بشر در ایران اعلام کرد که با وجود «خطر مشکلات جدی جسمی» مسئولان قضایی هنوز به مطالبه وی مبنی بر بازنگری حکم صادر شده پاسخی ندادهاند و از موافقت با مرخصی این فعال سیاسی برای درمان عوارض ناشی از اعتصاب غذا نیز خودداری میکنند.
علی شریعتی به دلیل شرکت در تجمعی مقابل مجلس در اعتراض به موضوع اسیدپاشیها در اصفهان به «اقدام علیه امنیت ملی» محکوم شد و پس از بازداشت در روز دهم آبان اعلام کرد که تا حذف این اتهام از پروندهاش به اعتصاب غذا ادامه خواهد داد.
خانواده آقای شریعتی اعلام کردهاند که تقاضای آنان مرخصی استعلاجی او «تا زمان رسیدگی مجدد و دادرسی عادلانه از طریق مجاریِ قانونیِ پیشبینی شده» است و اگر با این تقاضا موافقت شود، این زندانی سیاسی به اعتصاب غذای خود پایان خواهد داد.
در هفتههای گذشته نیز گزارشهایی از آغاز اعتصاب غذای تعداد دیگری از زندانیان از جمله نزار زکا، محمدرضا نکونام و مهدی کوخیان منتشر شده اما درباره ادامه و یا توقف اعتصاب آنان خبری منتشر نشده است.
احمدرضا جلالی نیز که پزشک و دارای اقامت سوئد است، از ۱۲ روز پیش اعتصاب غذا کرده است.
ویدا مهراننیا، همسر آقای جلالی، در مصاحبه با رادیو فردا خبر داده که همسرش روز پنجم اردیبهشت به اتهام «همکاری با دشمن» در تهران بازداشت شده است.
آرش صادقی نیز پیش از این در اعتراض به بازداشت همسرش، گلرخ ابراهیمی، بیش از ۷۰ روز اعتصاب غذا کرده بود که روز ۱۴ دی، خانم ابراهیمی به مرخصی آمد و آقای صادقی نیز به اعتصاب غذای خود پایان داد.
آقای صادقی شامگاه شنبه ۱۸ دی به بیمارستان منتقل شده بود اما ساعتی بعد وبسایتها خبر دادند که او با وجود نظر پزشکان مبنی بر نیاز به بستری شدن در بیمارستان، پس از معاینه به زندان بازگردانده شده است.
در همین حال وبسایت هرانا خبر داد که آرش صادقی به دلیل «وخامت حالش» در روزهای سهشنبه و چهارشنبه «سه بار» به بهداری زندان اوین منتقل شده است.
در همین حال عاصمه جهانگیر گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در امور ایران، روز دوشنبه ۲۰ دی ماه نسبت به وضعیت زندانیانی که در اعتصاب غذا به سر میبرند هشدار داده و خواستار آزادی بیقید و شرط آنان شده بود.
او بازداشت بسیاری از زندانیان سیاسی و عقیدتی را «خودسرانه» و اتهامهای آنان را «مبهم» دانسته بود.
مایکل فرست، گزارشگر ویژه امور فعالین حقوق بشر و آقای رونالد آجوی، مسئول میز گروه کاری سازمان ملل متحد در بازداشتهای خودسرانه از درخواست عاصمه جهانگیر حمایت کردهاند.
با این حال غلامحسین محسنی اژهای سخنگوی قوه قضائیه، روز ۱۵ دی در واکنش به اعتصاب غذای زندانیان سیاسی گفته بود که «اگر قصد دارند با فشار داخل و خارج، قوه قضاییه، کاری را تمکین کند به شدت در اشتباهند و قوه قضاییه تسلیم نمیشود».
در سالهای گذشته تعداد زیادی از زندانیان سیاسی در ایران دست به اعتصاب غذا زدهاند و تعدادی از آنان از جمله هدی صابر و اکبر محمدی به دلیل عدم رسیدگی پزشکی در زمان اعتصاب غذا جان باختهاند.
از: رادیو فردا