ظریف: امیدواریم جنگ یمن به درگیری میان ایران و عربستان نیانجامد

سه شنبه, 27ام تیر, 1396
اندازه قلم متن

وزیر خارجه ایران در نیویورک ابراز امیدواری کرد که عربستان سعودی و ایران با وجود اختلاف نظراتشان در مورد یمن و سوریه بتوانند با هم برای پایان دادن به منازعات این دو کشور همکاری کنند.

وزیر خارجه ایران در اندیشکده “شورای روابط خارجی” آمریکا در نیویورک ابراز امیدواری کرد که منازعه در یمن به درگیری مستقیم میان ایران و عربستان سعودی منجر نشود.

محمدجواد ظریف که شامگاه دوشنبه ۲۶ تیر (۱۷ ژوئیه) در این شورا سخن می‌گفت تأکید کرد که ایران و عربستان سعودی می‌توانند با هم برای پایان بخشیدن به درگیری‌ها در یمن و سوریه همکاری کنند.

وزیر امور خارجه ایران که برای شرکت در نشست توسعه پایدار سازمان ملل متحد در نیویورک به سر می‌برد، تأکید کرد: «ما قطعا امیدواریم که اگر با یکدیگر در مورد اوضاع یمن یا وضعیت در سوریه موافق نیستیم، بتوانیم هنوز با هم برای پایان دادن به این اوضاع همکاری کنیم.»

عربستان سعودی در یمن به نفع نیروهای دولتی این کشور و علیه شبه‌نظامیان حوثی مورد حمایت ایران می‌جنگند. این کشور از سال ۲۰۱۵ رهبری ائتلافی را در جنگ با شبه‌نظامیان حوثی بر عهده گرفته است. در جنگ داخلی سوریه نیز ایران مدافع نیروهای دولتی این کشور و عربستان حامی گرو‌ه‌های مخالف است.

محمد بن سلمان، ولیعهد و وزیر دفاع عربستان در اردیبهشت ماه سال جاری گفته بود، برای مقابله با نفوذ ایران منتظر جنگ در داخل عربستان نخواهیم ماند.

عربستان سعودی، امارات متحده عربی، بحرین و مصر از ۵ ژوئن سال جاری روابط دیپماتیک و ترابری خود با قطر را قطع کرده‌اند. آنها قطر را متهم کرده‌اند که از گروه‌های تروریستی حمایت می‌کند. قطع روابط دیپلماتیک با ایران، یکی از ده شرطی بود که عربستان برای از سرگیری روابط با قطر گذاشته بود.

ظریف در نیویورک با اشاره به همین موضوع گفت: «ایران شریکی جدی برای همه این کشورها در جنگ با دشمن مشترک است، چون ما معتقدیم که در نهایت… این نیروهای افراطی حتی بیش از که برای آن‌ها تهدید باشند تهدیدی علیه ما هستند.»

او اشاره کرد که هیچ گفت‌وگویی بین او و رکس تیلرسون، همتای آمریکایی‌اش صورت نگرفته اما این بدان “معنی نیست” که گفت‌وگویی نمی‌تواند بین این دو نفر اتفاق بیافتد.

وزیر خارجه ایران تصریح کرد، مقام‌های ایران به طور مرتب در رابطه با توافق اتمی که در سال ۲۰۱۵ میان ایران و پنج بعلاوه یک بسته شد، با مقا‌م‌های آمریکایی درتماسند.

ظریف همچنین تأکید کرد که ایران همان طور که در توافق هسته‌ای از آن منع شده، در فکر طراحی موشک‌هایی که توانایی حمل کلاهک‌های اتمی دارند، نیست و موشک‌های ایران تنها برای دفاع از این کشور در نظر گرفته ‌شده‌اند.
وزیر خارجه ایران گفت: «ما به آن‌ها نیاز داریم تا اطمینان حاصل کنیم که صدام حسینی دیگر از گوشه‌ای نیاید و به ما حمله نکند.»

صدام حسین‌ در سال‌های ۱۹۷۹ تا ۲۰۰۳ رئیس جمهور عراق بود. جنگ هشت ساله‌ی ایران و عراق که در سال ۱۹۸۰ میلادی (۱۳۵۹ خورشیدی) آغاز شد در زمان ریاست جمهوری صدام حسین به وقوع پیوست.
از: دویچه وله


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.