وزیر کار دولت های هاشمی و خاتمی: سیاست به سیاستمداران‏ و اقتصاد به اقتصاددانان واگذار شود

سه شنبه, 19ام دی, 1391
اندازه قلم متن

قرار بود ایران تبدیل به کارگاه شود و همه جایش بوی کار و تولید بدهد پس قول‌ها و وعده‌ها چه شد؟

ایلنا: وزیر کار دولت های هاشمی و خاتمی اظهار داشت: وضعیت فعلی جامعه وضعیت مناسبی نیست. چند سالی است مسائل مهمی مثل تولید، کار و حمایت از سرمایه ایرانی، رسیدگی به نیروی کار و حمایت از کالای ایرانی به عنوان شعار سال برگزیده و مطرح می‌شود که همه مردم می‌بایست به آن توجه داشته باشند اما در عمل به دلیل بی‌توجهی و عدم اعتقاد تصمیم گیرندگان با وضعیتی مواجه هستیم که واحدهای مختلف اقتصادی با مشکل مواجهند و می‌بینیم تاوان کم و کاستی‌ها را بیش از همه اقشار جامعه، جامعه کارگری پرداخت می‌کند.

به گزارش خبرنگار ایلنا حسین کمالی در جمع کارگران منطقه شرق تهران ادامه داد: برخی از مسئولین سابق به صراحت اعلام می‌کردند که اگر قرار است روزی کارگران در مالکیت و یا اداره کارخانجات سهیم شوند اوضاع اقتصادی از کنترل خارج خواهد شد و رئیس اتاق بازرگانی وقت در مورد کارگران گفته بود که کارگران مثل اسب عصاری هستند و دور خودشان می‌چرخند. سوال من در حال حاضر این است که این‌ها که اسب عصاری نبودند چه کاری برای اقتصاد و مردم انجام دادند و چرا نتوانستند کشور را به سرمنزل مقصود برسانند؟

وی افزود: ادعا کردن که فهم نمی‌آورد و کسانی که مدعی بودند چرا جامعه و اقتصاد کشور را اینگونه اداره کردند؟

کمالی در ادامه از وضعیت جامعه کارگری انتقاد کرد و در جمع بیش از هزار نفر از کارگران منطقه شرق تهران تصریح کرد: مخاطب بحث ما فقط این دولت نیست و مسائل بسیاری در به وجود آمدن شرایط موجود دست داشته‌اند.

وزیر سابق کار در خصوص اداره کشور گفت: باید صحنه سیاست را به سیاستمداران، اقتصاد را به کارشناسان اقتصادی و نظامیگری را به نظامیان سپرد و شاید تقسیم کار تخصصی چاره حل مشکلات موجود کشور باشد.

حسین کمالی که در کنگره سالانه خانه کارگر شرق تهران حضور پیدا کرده بود خطاب به کارگران اعلام کرد: من می‌خواهم بگویم که وضع موجود، وضعیت مناسبی نیست. کارگاه‌ها به تدریج تعطیل می‌شوند و با این شرایط در آینده نه چندان دور ما مجبور خواهیم بود نقت را بفروشیم و در ازای آن غذا دریافت کنیم.

کمالی اظهار داشت: وقتی ما یک کالای خارجی وارد می‌کنیم معنایش این است که یک عده در آن کشور کار کرده‌اند و تولیداتی داشته‌اند و ما داریم از تولیدات آن‌ها استفاده می‌کنیم و باید به خاطر این مسئله افسوس خورد که چرا شرایط کار و تولید در کشور خودمان فراهم نیست.

وی خاطر نشان کرد: آهنگری که می کوبد، دروگری که میدرود، خیاطی که می دوزد، و بنایی که می سازد همه شاخص کار و تولیدند و امروز تمام بازار کشور تبدیل به بوتیک های فروش لباس ها و مخصولات خارجی شده است. قرار بود ایران تبدیل به کارگاه شود و همه جایش بوی کار بدهد پس قول‌ها و وعده‌های مسئولین چه شد؟

کمالی ادامه داد: ما هنوز نتوانسته‌ایم زیر ساخت‌ها را آماده کنیم و تولیداتمان را رقابتی کنیم و من متاسفم از اینکه کشوری مثل چین می خواهد به ایران گندم و میوه صادر کند. من مدعی هستم با اصلاح ساختار تولید می‌توانیم اقتصادمان را درمان کنیم و مسئولین به جای اینکه درگیر سیاست خارجی مخاصمه ای و مجادلات بین المللی شوند باید به منافع ملی بیشتر توجه کنند و منافع مردم و آحاد جامعه را تأمین نمایند.

کمالی گفت: امروز شرایط به گونه‌ای است که کسی که پول دارد می‌تواند فرزندش را به دانشگاه بفرستد و کسی که پول ندارد باید شرمنده خانواده‌اش شود. کسی که پول دارد می‌تواند مشکلات درمانی‌اش را برطرف کند و کسی که پول ندارد نمی‌تواند کاری از پیش برد. حتی برای شکایت به دادگاه و ثبت شکایت و اعلام اعتراض نسبت به بی‌عدالتی‌ هم باید پول داشت وگرنه فریاد کسی به جایی نمی‌رسد.

نماینده دوره های اول تا سوم مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در ادامه سخنانش افزود: شرایطی که در جامعه ایجاد شده است سرمایه سالاری است و نه سرمایه داری وگرنه سرمایه داری به خودی خود خطرناک نیست و چیزی که بیشترین خطر را ایجاد کرده است بحث سرمایه سالاری موجود در جامعه است.

وزیر سابق کار از کارگران خواست نسبت به مسائل موجود جامعه حساسیت و توجه نشان دهند و مسائل مهم جامعه را با مطالعه، گوش دادن به اخبار و رصد کردن روزنامه‌ها دنبال کنند.

وی در ادامه اظهار داشت: همین حالا می‌خواهند در قانون کار تغییراتی ایجاد کنند. آیا شما کارگران اطلاعاتی در مورد این تغییرات دارید؟

دبیرکل حزب اسلامی کار ادامه داد: سالهای گذشته کارمندان دولت با ۳۰ سال سابقه کار بازنشسته می‌شدند و کارگران با ۳۵ سال سابقه کار و ما با کلی تلاش توانستیم این زمان را همسان کنیم. الان دوباره می‌خواهند در قانون تامین اجتماعی سابقه کار کارگران را به ۳۵ سال بازگردانند و سوال من این است که چرا کارگران به این موضوع اعتراض نمی‌کنند.

برنامه‌های صدا وسیما سازنده نیستند

کمالی در ادامه با اشاره به برنامه‌های فرهنگی و تولیدات صدا و سیما گفت: فیلم‌ها و بسیاری از برنامه‌های صدا و سیما مناسب و سازنده نیستند و اطلاعاتی در مورد وضعیت کار، تولید و مشکلات اقتصادی مردم به آن‌ها ارائه نمی‌دهد و با برنامه‌های پلیسی و تعقیب و گریز‌ها و دیگر برنامه‌های نامناسب تنها وقت مردم را تلف می‌کنند.

وی ادامه داد: ما باید در جامعه تحول ایجاد کنیم. نرخ بیسوادی در برخی از همین کشورهای همسایه مانند ترکمنستان و قزاقستان صفر است درحالی که در کشور ما حدود ۱۰ میلیون نفر بیسواد مطلق وجود دارد و وقتی که ۲۳۰ هزار نفر از این تعداد کارفرما باشند نگرانی‌ها افزایش می یابد. ما که ادعا می‌کنیم دلسوز انقلاب هستیم و خودمان را خدمتگذار انقلاب و مردم می‌دانیم چرا باید اجازه بدهیم در سایه رفتار غیر علمی همه چیز از بین برود.

وی خطاب به کارگران منطقه شرق تهران اعلام کرد: جامعه کارگری یعنی شما و اگر شما در کنار هم متحد باشید همه مشکلات حل خواهند شد.

در حاشیه سخنرانی حسین کمالی یکی از شرکت کنندگان نسبت به وضعیت بیمه جامعه کارگری اعتراض کرد و کمالی خطاب به وی اظهار داشت: نمایندگان کارگری ‌‌نهایت تلاششان را برای پیگیری مشکلات کارگران انجام می‌دهند و علی رضا محبوب به عنوان تنها نماینده کارگران در مجلس شورای اسلامی کوشیده است بیمه کارگران ساختمانی را در مجلس به تصویب برساند و در حال حاضر بیش از ۸۰ نفر از نمایندگان مجلس را در فراکسیون کارگری و در جهت پیگیری مطالبات کارگران با خود همراه کرده است.

وزیر کار دولت سازندگی از عدم جدیت کارگران در پیگیری مطالباتشان گلایه کرد و گفت: بسیاری از فعالین کارگری نسبت به همکاری جامعه کارگری معترض هستند و می‌گویند هر‌گاه نیاز به همراهی جامعه کارگری در جهت پیگیری مطالبات بوده است ما با کمترین حمایت و همراهی از گروه‌های کارگری مواجه بوده ایم.

کمالی در پایان اظهار داشت: ‌ گرفتاری جامعه ما بیشتر از سوی افرادی است که احساس مسئولیت نمی‌کنند و همه چیز را به حال خود‌‌ رها کرده‌اند.


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.