روزنامه رسالت در شماره شنبه طی گزارشی با تیتر «بحرانی به نام تکدیگری»، به طور ضمنی «سازمان بهزیستی» را متهم کرده که با پوشاندن لباس متحدالشکل به کودکان کار و خیابان» از آنها برای تکدیگری استفاده میکند.
این روزنامه وابسته به جناح حاکم ضمن تاکید بر این که «یکی از نابههنجاریهای اجتماعی که نمایی از بحران در ساختار جامعه است مسئله تکدیگری است»، نوشته است که «گلفروشی، اسفند دودکنی، سیدی فروشی و… از جمله کارهایی است که تاکنون درمیان کودکان متکدی در سطح شهرها رواج داشته اما مدتی است که کودکان متکدی با لباسهای متحدالشکل در مناطق مختلف پایتخت دیده میشوند».
روزنامه رسالت یادآوری کرده که «در گذشته کودکان خیابانی و کار با هر لباس و وضعیتی در چهارراهها و مناطق مختلف شهر اقدام به تکدیگری میکردند» و نوشته است که «اما به تازگی برخی از این کودکان لباسهای فرم به تن دارند و گویا از سوی فردی یا گروهی سازماندهی شدهاند» و «در نگاه اول به نظر میرسد سازمان بهزیستی با دادن لباسهای متحدالشکل به این کودکان آنها را ساماندهی کرده» است.
این روزنامه البته نوشته است که «مسئولان سازمان بهزیستی این موضوع را رد کرده و عنوان میکنند که در تهران هیچ یک از کودکان کار لباس هماهنگی به تن ندارند و هیچ اقدامی از سوی آنان انجام نشده است».
روزنامه رسالت نوشته است که «با وجود گفتههای متولیان ساماندهی کودکان خیابانی، همچنان این موضوع که این باندها چگونه اقدام به استثمار کودکان میکنند و چرا با آنها برخورد جدی نمیشود در ابهام باقی مانده و مسئولان هم تاکنون پاسخ روشن و واضحی به آن ندادهاند».
به گزارش این روزنامه، «هر ساله سازمان بهزیستی تعدادی از این کودکان را ساماندهی و نگهداری میکند، به طوریکه بر اساس آمارهای موجود در سال ۹۰ نیز شش هزار کودک خیابانی در کشور جمعآوری و در مراکز بهزیستی نگهداری شدهاند که ۱۲۰۰ نفر آنان در استان تهران بودهاند».
این روزنامه وابسته به جناح حاکم نوشته است که «دولت، کمیته امداد، بهزیستی و وزارت رفاه به عنوان مجری نظام جامع تأمین اجتماعی باید جایی داشته باشند که فقیران جامعه به آنجا مراجعه و مشکلات خود را مطرح کنند و از طرف دیگر در سطح خیابان تکدیگری تخلف محسوب شود و مشخص شود این فرد به مراجع مراجعه کرده است» و برای حل این بحران «همه سازمانها از جمله قوه مجریه، مقننه و قضائیه و یک اراده کلی و جمعی وجود داشته باشد و هر کدام خود را دخیل بدانند».
روزنامه رسالت تاکید کرده که «جمعآوری صرف بدون ارائه آموزشهای لازم و توانمندسازی کودکان کار و خیابان و ارائه روشهای قهرآمیز و تنبیهی نه تنها مشکلی را حل نمیکند، بلکه باعث میشود که این کودکان از سطح شهرها به کارگاههای زیرزمینی رفته و گرفتار مشکلات بسیار بیشتری شوند».
منبع: رادیو فردا