آن‌ها که برای زورگیری “حکم شرعی” نداشتند

دوشنبه, 2ام بهمن, 1391
اندازه قلم متن

yazdanpanahسعید عسگر، بسیجی مشهور به خاطر ترور سعید حجاریان، مشاور رئیس‌جمهور وقت نه تنها به محاربه محکوم و اعدام نشد که ده سال بعد، از یک بسیجی ساده به یک بسیجی فرمانده ارتقاء مقام یافت… زورگیران قمه به دست و موتورسوار تهران که اعدام شدند نه بسیجی بودند، نه عضو انصار حزب‌الله و در نتیجه برای زورگیری خود حکم شرعی مانند آن احکام که مصباح یزدی صادر می‌کند نداشتند.

اول: سعید عسگر، بسیجی مشهوری که سعید حجاریان، عضو دوره اول شورای شهر تهران و مشاور رئیس جمهور وقت را در روز روشن ۲۲ اسفند ۱۳۷۸ با یک قبضه کلت ماکاروف ترور کرد.

او به ۱۵ سال زندان محکوم شد اما آنقدر در زندان نماند که در خرداد ۱۳۸۲ نتواند یکی از رهبران انصار حزب الله باشد که به خوابگاه طرشت دانشجویان دانشگاه علامه طباطبایی حمله کردند. سعید عسگر خیلی پیش از آن آزاد شده بود.

بماند که در سال ۱۳۸۸ گفته شد او به عنوان رئیس امور ایثارگران بسیج منصوب شده و این گفته هرگز تکذیب هم نشد. سعید عسگر به خاطر ترور یک مقام رسمی کشور در روز روشن ۲۲ اسفند ۱۳۷۸ نه تنها به محاربه محکوم و اعدام نشد که ده سال بعد، از یک بسیجی ساده به یک بسیجی فرمانده ارتقاء مقام یافت.

دوم: قتل های زنجیره ای عنوانی تنها مختص به مجموعه ای از سر به نیست و تکه تکه کردن روشنفکران و نویسندگان مخالف حکومت در دهه ۷۰ نیست. شهر کرمان در اوایل دهه ۸۰ شاهد قتل های زنجیره ای عده ای از ساکنانش بود که آیت الله محمدتقی مصباح یزدی مشابهان آنها را مهدورالدم (به این معنی که کشتن و ریختن خونشان مجاز است) دانسته بود.

این روحانی که علی خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی او را “مطهری دوران” نامیده، تاسوعای ۱۳۸۰ در مسجد امام حسن مجتبی کرمان گفته بود: “وظیفه افراد امر به معروف و نهی از منکر است. اگر طرف نپذیرفت در نوبت دوم باید او را به مقامات قضایی معرفی کرد و متعاقبا اگر این فرد به اعمال سابقه خود ادامه داده آمر به معروف حق دارد او را بکشد.”

اینگونه شد که تعدادی از بسیجیان پایگاه علی اصغر مولا مستقر در مسجد آقا غلامعلی کرمان، پس از شنیدن سخنان مصباح، آستین همت را بالا زدند و حداقل ۵ و حداکثر ۲۰ زن و مرد کرمانی را تحت عناوینی مانند بی حجابی، بی عفتی، بی غیرتی و دیگر “بی”ها، کارد آجین کردند، کشتند و آتش زدند.

بیش از ده سال از آن روزها می گذرد. چند بسیجی دستگیر شده و اعتراف به قتل کرده تا کنون بارها به اعدام محکوم شده اند اما هنوز حکم آنها اجرا نشده است. صدور حکم اعدام برای آنها البته به این معنی نبوده که آنها تمام این یک دهه را در زندان گذرانده باشند؛ نه. بسیجی ها در تمام این سال ها آزاد و بیرون از زندان زندگی عادی خود را احتمالا در پایگاه بسیج و مسجدی دیگر (و شاید همان مسجد آقا غلامعلی) می گذرانند.

سوم: نخستین دادگاه زورگیران قمه به دست و موتور سوار تهران روز شنبه نهم دی ۱۳۹۱ به ریاست قاضی ابوالقاسم صلواتی برگزار شد. قاضی مشهور اجازه نداد دی ماه به پایان برسد و حکم اعدام دو نفر از متهمان را صادر کرد.

مأموران اجرای احکام هم فرصت ندادند یک روز از پایان دی ماه بگذرد و حکم را در ساعات ابتدایی روز یکشنبه اول بهمن اجرا کردند.

زورگیران نه بسیجی بودند، نه عضو انصار حزب الله و در نتیجه برای زورگیری خود حکم شرعی مانند آن احکام که مصباح یزدی صادر می کند نداشتند.

چهارم: سعید عسگر، محکومان قتل های زنجیره ای کرمان و زورگیران اعدام شده، همگی یا پس از انقلاب اسلامی بهمن ۱۳۵۷ به دنیا آمده اند / بودند یا سنین کودکی و نوجوانی خود را پس از انقلاب گذراندند. در هر صورت آنها همگی در مکتب حکومت اسلامی که به گفته نخستین رهبرش قرار بود “انسان ساز” باشد، تربیت شدند.

در کنار ساختمان سینما بهمن در میدان انقلاب تهران، نقاشی دیواری بزرگی وجود دارد که بر روی آن یکی از جملات علی خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی نقش بسته است: “پرورش جوانان خداجوی بسیجی فتح الفتوح امام راحل است.”

از: روزآنلاین


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.