احمد میدری، وزیر کار دولت پزشکیان، با بیان اینکه از ۱۰۱ معدن کشور ۱۰۰ معدن سنتی هستند، گفت جان کارگران در معادن سنتی در خطر است. میدری با اشاره به فاقد استاندارد و اصول ایمنی بودن ۶۲ معدن زغال سنگ کشور اعلام کرد که وزارت تعاون درخواست تعطیلی هفت معدن را به دستگاه قضایی داده است.
میدری روز اول آذر خبر داد کلیه تجهیزات معادن کشور که وارد کشور میشود فاقد استانداردهای لازم و ضروری است.
او با بیان اینکه «هنوز استاندارد تجهیزات و ماشینآلات معادن زغال سنگ و سایر معادن را تعریف نکردهایم»، از لوکوموتیو، دستگاه نجات بخش و سنسورهای غیر استاندارد بهعنوان برخی از عوامل ایجاد حوادث معدن نام برد.
وقوع حوادث مرگبار در معدنهای ایران در سالهای اخیر افزایش یافته است.
در آخرین مورد از این دست، روز ۲۴ آبان در پی ریزش معدن زغال سنگ کلات شرق بخش چشمهساران شهرستان آزادشهر در استان گلستان، یک معدنچی جانش را از دست داد و دو نفر دیگر مجروح شدند.
شامگاه ۳۱ شهریور امسال نیز ۵۳ نفر در اثر انفجار در معدن زغالسنگ معدنجو در طبس جان خود را از دست دادند و شمار دیگری همچنان در بیمارستانهای بیرجند، مشهد و یزد بستری هستند.
حیدر آسیابی، رییس کل دادگستری گلستان، روز اول آذر از صدور کیفرخواست برای مدیر عامل شرکت صنعتی شمال شرق کشور (معدن ذغال سنگ زمستان یورت آزادشهر) خبر داد.
این معدن معدن هفته گذشته پس از رفع ایرادات خطرساز ایمنی و بهداشتی، به صورت موقت بازگشایی شد و اعلام شد که رفع ایرادات جزیی باقی مانده در حال انجام است.
محمدرضا بهرامن، رییس خانه معدن ایران، نیز روز ۳۰ آبان در جریان یک نشست خبری اعلام کرد که در پی حادثه اخیر معدن زغال سنگ طبس، دستور تعطیلی سه ماهه معادن زغال سنگ ناایمن برای مکانیزه کردن آنها صادر شده است.
بهرامن با بیان اینکه دولت نه از بخش خصوصی، بلکه از بخش حکمرانی این صنعت در خود دولت بپرسد که مگر میشود، معدن زغال سنگ را ۳ ماه تعطیل کرد، گفت: «معدن زغال سنگ چون دائم تولید آب و گاز دارد و باید تخلیه شود، قابل تعطیل کردن نیست.»
او با تاکید بر اینکه توسعه در بخش معدن بدون مسائل ایمنی و زیست محیطی محقق نمیشود، گفت: «از ۲۰۰ معدن یک معدن مکانیزه است که نشان میدهد ما نتوانسته ایم از امکانات و تجهیزات استفاده کنیم.»
وقوع حوادث مرگبار در معدنهای ایران در سالهای اخیر افزایش یافته است.
پیش از حادثه معدن معدنجو، پرتلفاتترین حادثه انفجار از نشت گاز متان در معدن زغالسنگ یورت آزادشهر در استان گلستان در اردیبهشت ۱۳۹۶ اتفاق افتاده بود که در نتیجه آن ۴۳ نفر از کارگران این معدن جان باختند.
بر اساس اطلاعات مرکز آمار ایران، در سال ۱۴۰۰ تعداد معادن در حال بهرهبرداری کشور شش هزار و ۲۵ معدن بوده که نسبت به سال قبل از آن، ۴/۲ درصد (۲۴۳ معدن) افزایش داشته است.
همچنین در سال ۱۴۰۰ تعداد افراد شاغل در معادن در حال بهرهبرداری، ۱۳۰ هزار و ۳۵۸ نفر بوده است که نسبت به سال ۱۳۹۹، برابر با ۸/۳ درصد (معادل ۱۰ هزار و ۳۱ نفر) افزایش یافته است.
از: ایران اینترنشنال