اعتراض “دختران خیابان انقلاب” واکنشهای متفاوتی را در میان جناحهای سیاسی برانگیخته است. بخشی از اصولگرایان به برخورد سخت با معترضان فرا خواندهاند. بخشی دیگر اما نگران پیامدهای منفی سختگیری حکومت هستند.
اعتراض علنی به حجاب اجباری پس از اقدام ویدا موحدی ابعاد قابل اعتنایی یافته و شمار دیگری از زنان در شهرهای مختلف با سر چوب زدن روسری خود این اعتراض را گسترش دادهاند.
واکنش اصلاحطلبان به این اقدام آمیزهای از تایید یا نقد و نفی بوده است. در میان اصولگرایان نیز برخورد یکسانی دیده نمیشود، به خصوص که بخشهایی از خانوادههای سنتی هم که حجاب را به دلیل باورهای مذهبی یا علل دیگر رعایت میکنند نیز لزوما با اجباری شدن آن موافق نیستند و با بگیر و ببندهای حکومت در این زمینه همدلی و همراهی ندارند.
در تازهترین مخالفخوانیهای اصولگرایان با اقدام “دختران خیابان انقلاب” میتوان سخنان شماری از امامان جمعه در نمازهای جمعه امروز (۱۳ بهمن/ ۲ فوریه) را نمونه آورد که حکومت را به بستن شمشیر از رو دعوت کردهاند. مثلا یوسف طباطبایی، امام جمعه اصفهان: « بسیاری از انسانهای فاسقی که دستور از غرب میگیرند و در خیابانی در تهران روسری را از سر خود بر میدارند، دستور دارند و با قصد کمرنگ کردن حجاب در میان مردم مومن این اعمال را انجام میدهند. زمانی که انسان در انجام گناه بیباک شد دیگر با آن گناه مانوس خواهد شد.»
“همه چیز زیر سر بهائیت است”
محمد ایمانی، از اعضای سرشناس شورای تحریریه روزنامه “کیهان” نیز اقدام “دختران خیابان انقلاب” را به بهائیت ربط داده است: «ماجرای “سر چوب زدن روسری” توسط چند زن، ظاهری دارد و باطنی. باطن این سناریو، به حزب انگلیسی-صهیونیستی بهائیت باز میگردد. حرمتزدایی از حجاب، کاری بود که بهائیت با کشف حجاب طاهره قره العین استارت زد و سپس به عنوان سیاست اجبار و سرکوب برای کشف حجاب، به رضاخان دیکته شد… ماجرای روسری برداشتن چند زن ظرف چند ثانیه و انتشار تصاویر آن برای تداعی یک حرکت خودجوش را باید یک پروژه ارزیابی کرد؛ پروژه انتقام گرفتن صهیونیسم مسیحی از انقلاب اسلامی. زوایای دیگر این پروژه را میتوان قبلا در ترویج بیحیایی در برخی محصولات هنری و همچنین ملاقاتهای امثال فائزه هاشمی و نوریزاد با بازداشتیهای بهائیت مشاهده کرد…»
به نظر میرسد که بازداشتهایی که ظرف روزهای اخیر در مورد معترضان به حجاب اجباری صورت گرفته است با همین درک و بینش بیارتباط نیست.
این در حالی است که بخش دیگری از اصولگرایان به تساهل و تسامح در قبال اعتراضهای اخیر فرا خواندهاند. علی مطهری، نایب رئیس مجلس که قبلا مواضع سرسختانهای در تاکید بر رعایت حجاب داشت، حالا میگوید: «هیچ اجباری برای حجاب زنان در جامعه دیده نمیشود و بسیاری از آنان با هر وضعی که دوست دارند در جامعه حضور پیدا میکنند پس اجباری در کار نیست… اینکه چهار نفر روسری خود را هوا میکنند، اتفاق مهمی نیست.»
عماد افروغ، استاد دانشگاه و از چهرههای نزدیک به اصولگرایان نیز گفته است: « دین به حجاب هم تقلیل پیدا نمیکند.حجاب هم به حجاب بیرونی تقلیل پیدا نمیکند بلکه حجاب درونی مهمتر است. برعکس کسانی هم هستند که نماد درست دارند ولی درونشان خراب است.»
از: دویچه وله