امثال طائب دلسوز خوزستان و ایران نیستند

دوشنبه, 30ام بهمن, 1391
اندازه قلم متن

yazdanpanahمحمدرضا یزدان پناه
m.yazdanpanah(at)roozonline.com

گفت‌وگوی روز با دو شهروند خوزستانی

دو فعال سیاسی و اجتماعی ساکن خوزستان در گفت و گو با “روز” از سخنان اخیر مهدی طائب، رئیس قرارگاه عمار انتقاد کردند.

حجت الاسلام طائب پنجشنبه گذشته ۲۶ بهمن ماه گفته بود: “اگر دشمن به ما هجوم کند و بخواهد سوریه یا خوزستان را بگیرد اولویت با این است که ما سوریه را نگه داریم چون اگر سوریه را نگه داریم می‌توانیم خوزستان را هم پس بگیریم اما اگر taebسوریه را از دست بدهیم تهران را هم نمی‌توانیم نگه داریم.”

این سخنان طائب واکنش های گسترده ای در میان کاربران شبکه های اجتماعی و سایت های اینترنتی به دنبال آورد. بسیاری از این اظهارات انتقاد کرده و آن را “وطن فروشانه” دانسته اند؛ دشنام های زیادی نیز در این میان نثار طائب شد.

رئیس قرارگاه عمار دو روز پیش ظاهرا در واکنش به این انتقادات، بدون آنکه بگوید سخنان اصلیش چه بوده، گفت که رسانه ها اظهاراتش را “تقطیع و تحریف” کرده بودند.

رضا جمالی پور، فعال سیاسی ساکن خوزستان به “روز” می گوید: “مسئولانی که به دفاع مقدس افتخار می کردند، فراموش کرده اند که این همه جوان و مرد و زن از خوزستان و همه جای ایران، جان خود را فدا کردند تا این خاک باقی بماند.”

او اضافه می کند: “سخنان آقای طائب مانند دیگر سخنان اینچنینی به سرعت در میان مردم خوزستان منتشر شد و تاسف و عصبانیت آنها را به دنبال داشت.”

احمد عبدالحسینیان، عضو جبهه ملی ایران در اهواز نیز با تأکید بر وظیفه دولت مرکزی ایران در “حفاظت از تمامیت ارضی” کشور به “روز” می گوید: “تمام کسانی که خودشان را فرزندان این سرزمین می دانند آمادگی این را دارند تا از جان خود برای حفاظت از این سرزمین بگذرند.”

او می افزاید: “این همان کاری است که هم نیاکان ما پیش از این انجام داده اند و هم پدران و برادران ما در جنگ با عراق. این وظیفه طبیعی همه ایرانیان آزاده است و اگر کسی هم اظهار نظر نابخردانه ای بکند،جواب خود را از همین مردم و تاریخ دریافت می کند.”

ثروتمند و فقیر

استان خوزستان در جنوب غربی ایران و در کرانه خلیج فارس با کشور عراق هم مرز است. این منطقه با داشتن ذخایر غنی نفت و گاز، ثروتمندترین استان کشور و منبع اصلی درآمد ملی ایران است.

برخورداری از همین منابع عظیم انرژی یکی از دلایل حمله عراق به ایران در سال ۱۳۵۹ بود. صدام حسین، رئیس جمهور وقت عراق، خوزستان را بخشی از خاک عراق می دانست و این منطقه در هشت سال جنگ، هدف بمباران ها، موشک باران ها و حملات زمینی و نظامی ارتش عراق بود.

در جریان این حملات، ده ها هزار خوزستانی کشته و زخمی و صدها هزار نفر دیگر از خانه های خود آواره شدند. بسیاری از شهرها و روستاهای این استان بعد از پایان جنگ ویرانه شد.

خرمشهر که از مهمترین و بزرگترین بنادر ایران در خلیج فارس و از شهرهای خوزستان است برای مدت دو سال به اشغال عراق درآمد تا اینکه در سوم خرداد۱۳۶۱ آزاد شد.

این شهر از آن پس به نماد ایستادگی ملی ایرانیان در برابر تجاوز خارجی تبدیل و روز سوم خرداد در تقویم ایران به نام “روز ملی مقاومت و پیروزی” ثبت شد.اما هم خرمشهر و هم دیگرشهرهای استان خوزستان، که از بزرگترین منابع انرژی جهان برخوردارست، به ویژه پس از جنگ از فقیرترین و توسعه نیافته ترین مناطق کشور به شمار می رود.

رضا جمالی پور می گوید که خوزستان بیش از ۲۰ سال پس از پایان جنگ هنوز محروم و خرابه باقی مانده است:”جاهایی که به نفع خودشان بود ساخت و ساز کردند اما خرمشهر، آبادان و مناطق محروم خوزستان، همانطور خرابه باقی مانده اند.”

واکنش‌ها؛ از کیهان تا جبهه ملی

مهدی طائب در سخنرانی خود از سوریه به عنوان استان سی و پنجم ایران نام برده بود. این سخنان واکنش گسترده ای در میان شهروندان عادی و برخی مخالفان حکومت به دنبال داشت وحتی صدای روزنامه کیهان را هم در آورد.

این روزنامه که مدیرمسئولش توسط رهبر جمهوری اسلامی انتخاب می شود، با انتقاد از اظهارات طائب نوشت: “برای انتقال یک ذهنیت لازم نیست دفاع از محور مقاومت در سوریه را با دفاع از تمامیت سرزمینی در خوزستان یا استان دیگر را در تعارض قرار دهیم”.

به نوشته کیهان، سوریه “استانی از استان های ما نیست” و “انتظار می رود افراد در اظهارنظرهای خود به ویژه در مسائل تخصصی دقت بیشتری به خرج دهند و احیاناً در صورت اظهارنظر اشتباه یا تحریف اظهارات خود، به موقع اصلاح کنند.”

این روزنامه در عین حال از طائب به عنوان “یکی از خطبای انقلابی” نام برد و منتقدان او را “فتنه گر و ضد انقلابی” که “در عمل خائن به کشورند اما این بار طرفدار تمامیت ارضی شده اند” توصیف کرد.

شکرخدا موسوی نماینده اهواز در مجلس نیز با بیان اینکه مهدی طائب “نباید به هیچ عنوان برای نشان دادن اهمیت سوریه یکی از مناطق کشور خودمان را نادیده می‌گرفت”، سخنان او را “صحیح و اصولی” ندانست.

کورش زعیم، عضو شورای مرکزی جبهه ملی ایران و از منتقدان حکومت نیز در نامه ای به مهدی طائب، این سخنان رئیس قرارگاه عمار را که گفته بود “اگر سوریه را نگه داریم، خوزستان را می توانیم پس بگیریم”، یکی از “شگفت انگیزترین اندیشه های راهبردی در تاریخ سیاست خارجی کشورها” دانست.

زعیم سپس با اشاره به “موقعیت قدرتمند” طائب در حکومت خطاب به او نوشت که “اگر شما بخواهید خوزستان من را با سوریه معاوضه کنید من با شما سر جنگ خواهم داشت.”

عضو جبهه ملی نامه خود را با عبارت “با گرامیداشت و ترس از واکنش شما” به پایان برد.

صادق زیباکلام، تحلیلگر سیاسی در تهران نیز در یادداشتی نوشت: “آقای طائب و همفکرانشان در ایران خیلی تأکید می‌کنند که سوریه را جزو جبهه مقاومت می‌دانند؛ همراه ایران، حزب‌الله و حماس. در حالی که حماس و فلسطینی‌ها مدت‌هاست خرج خودشان را از رژیم بشار اسد جدا کرده‌اند و به مخالفان پیوسته‌اند.”

سایت های بازتاب، عصر ایران و تابناک نیز با انتشار یادداشت های جداگانه ای به سخنان رئیس قرارگاه عمار شدیدا اعتراض کردند.

در جریان دو سال ناآرامی سیاسی و جنگ داخلی در سوریه تاکنون بیش از۶۰هزار نفر کشته و صدها هزار نفر زخمی و آواره شده اند.

ایران در کنار روسیه از اصلی ترین متحدان دولت بشار اسد در سوریه و مخالف برکناری او از قدرت است.

جمالی پور می گوید: “مسئولان این مملکت به جای اینکه به فکر مردم و خاک ایران باشند و دلشان به حال اینها بسوزد، هوش و حواسشان به کشور دیگری است که نه از نظر فرهنگی نه از نظر زبانی و نه حتی از نظر مذهبی هیچ ربطی به ما ندارد.”

از: روزآنلاین


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.