به گزارش آفتاب نیوز: از جمله مهمترین موضوعاتی که در این لایحه مورد توجه قرار گرفته لحاظ شدن مرحله دوم قانون هدفمند کردن یارانهها و افزایش حقوق کارمندان و بازنشستگان به میزان ۲۰ درصد است.
این لایحه صبح امروز (چهارشنبه) از سوی لطفالله فروزنده معاون پارلمانی رییسجمهور به مجلس شورای اسلامی تقدیم شد و اکنون معاون بودجه معاونت برنامهریزی ونظارت راهبردی رییسجمهور در حال تشریح ویژگیهای آن است.
ارز شناور در بودجه
بر اساس اعلام ممبینی مبنای نرخ ارز در لایحه بودجه سال ۹۲ طبق حکم قانون برنامه پنجم توسعه شناور مدیریت شده است.
قیمت نفت ۹۵ دلار
به گفته معاون بودجه معاونت برنامهریزی ونظارت راهبردی رییسجمهور قیمت نفت هم در لایحه بودجه سال آینده برای هر بشکه صادراتی ۹۵ دلار پیشبینی شده است.
میافزود: بنابراین حاصل محاسبات درآمدهای نفتی عدد ۶۶ هزار میلیارد تومان است که در لایحه ۹۲ دیده شده است.
پیشبینی فاز دوم هدفمندی در لایحه ۹۲
وی همچنین از پیشبینی فاز دوم هدفمندی یارانهها در لایحه سال ۹۲ خبر داد و گفت: اعتبارات در نظر گرفته شده برای فاز دوم هدفمندی ۱۲۰ هزار میلیارد تومان است در حالی که در بودجه امسال این میزان در نهایت ۶۶ هزار میلیارد تومان تعیین شد؛ البته فاز دوم با رای مجلس در سال ۹۱ اجرا نشد.
ممبینی ادامه داد: از این مبلغ ۱۱ هزار میلیارد تومان از محل یارانه غیر نقدی مثل نان و برق و ۱۰۹ هزار میلیارد تومان از محل حاملهای انرژی تامین خواهد شد. همچنین ۱۵ هزار میلیارد تومان به تولید و ۱۵ هزار میلیارد تومان کمک به بودجه دولت برای طرحهای عمرانی از قبل هدفمندی یارانهها پیش بینی شده است.
او همچنین میزان مبلغ یارانه نقدی که به مردم به صورت ماهانه پرداخت میشود را در مجموع ۹۰ هزار میلیارد تومان اعلام کرد. این مبلغ حدود دو برابر یارانهای است که سالانه در مرحله اول پرداخت میشد.
کلیات بودجه
مجموع منابع و مصارف کل این بودجه معادل هفت میلیون و ۳۰۵ هزار و ۲۶۹ میلیارد و ۹۴۸ میلیون ریال است.
بر اساس این لایحه جمع منابع و مصارف عمومی دولت یک میلیون و ۶۶۸ هزار و ۶۴۴ میلیارد و ۸۵۳ میلیون و منابع و مصارف بودجه عمومی دولت یک میلیون و ۹۲۰ هزار و ۶۹۰ میلیارد و ۹۴۵ میلیون ریال تعیین شده است.
همچنین در بخش درآمدهای بودجه و زیر بخش واگذاریهای داراییهای سرمایهای ۶۷۳ هزار و ۷۰۶ میلیارد و ۷۰۰ میلیون ریال و واگذاری دارایی مالی ۷۴ هزار و ۹۸۷ میلیارد و ۶۳۶ میلیارد ریال لحاظ شده است.
در بخش منابع لایحه بودجه سال ۹۲ کل کشور میزان درآمدها ۹۱۹ هزار و ۹۵۰ میلیارد و ۵۱۷ میلیون ریال و در بخش مصارف میزان هزینهها یک میلیون و ۲۱۵ هزار و ۴۶ میلیارد و ۵۵۲ میلیون ریال تعیین شده است.
در بخش درآمدها میزان درآمدهای مالیاتی ۵۳۰ هزار و ۳۴۴ میلیارد و ۷۵۷ میلیون ریال و درآمدهای ناشی از کالا و خدمات ۲۹ هزار و ۴۵۷ میلیارد و ۴۳۰ میلیون ریال تعیین شده است.
در بخش واگذاری داراییهای سرمایهای نیز منابع حاصل از نفت و فرآوردههای نفتی ۶۵۸ هزار و ۷۰۶ میلیارد و ۷۰۰ میلیون ریال تعیین شده است.