آیا از بحر خزر چیزی برای ایران میماند؟
حدود سه هفته ای از «ساخت و پاخت» ولی فقیه و تدارکچیانش با پوتین و سه کشور آذربایجان، ترکمنستان و قزاقستان در اجلاس رهبران پنج کشور ساحلی دریای خزردر شهر اکتائو قزاقستان میگذرد و مردم ایران همچنان از آنچه که در این اجلاس گذشته است و توافقاتی که بین پنج کشور صورت گرفته بی اطلاع هستند. این در حالیست که خوانندگان روزنامه های معتبر اروپائی و آمریکائی میدانند که در اجلاسیه شهر آکتائو چه گذشته است. برای مثال آنها میدانند که منابع نفت و گاز دریای خزر چگونه بین کشورهای کنار دریای خزر تقسیم شده وچرا ایران در این معاهده از کمترین سهم برخوردار شده است.
گفته میشود که جمهوری اسلامی زیربارفشار تحریمهای آمریکا چاره ای جز اینکه در مقابل فشارهای روسیه و سه کشور دیگر کوتاه بیاید نداشته است. روزنامه ها مینویسند روسیه برنامه اصلی خود را که سلطه نظامی کامل در دریای خزرمیباشد پیاده کرده و به چهار کشور دیگر قبولانده است که غیر از کشورهای حاشیه بحر خزرهیچ کشور دیگری حق حضور نظامی را درآبهای بحر خزر نداشته باشد.
در ضمن «کنوانسیون» (معاهده بین المللی) امضا شده روشن نمیکند که بحرخزر “دریا” یا “دریاچه” است. امری که تعیین کننده است زیرا قوانین بین المللی برای هریک از این دو خصلت، حقوقی متفاوت را در نظر گرفته است.
حاکمیت جمهوری اسلامی ادعا میکند که توافق بر سر کلیات صورت گرفته و جزئیات آن در آینده روشن خواهد شد. به این ترتیب مردم ایران نمیدانند که سرنوشت تقسیم منابع نفت و گازی که در کف دریای خزرموجود است چه میشود و سهم ایران از بهره برداری از بیش از۵۰ میلیارد بارل نفت و ۳۰۰ بیلیون کوبیک متر گازدریای خزر چه خواهد بود. نه تنها این معضل بلکه نکات مهم دیگری مانند ماهیگیری (خاویار)، کشتیرانی، ایجاد پایگاه نظامی دریائی و حفظ محیط زیست و سهمی که ایران میتواند بصورت مشاع از هر کدام داشته باشد همچنان ناروشن مانده است.
بی اعتمادی عمیقی که مردم ایران نسبت به حکومت اسلامی دارند باعث میشود که از امضای چنین معاهده ای پشتیبانی نکنند و چنین قراردادی را به ضررمنافع ملی بدانند. این بدبینی ریشه در گذشته ای دارد که داد و ستدهای مشکوک، مجهول و غیر شفاف جمهوری اسلامی با کشورهائی چون کره شمالی، روسیه، کوبا، ونزوئلا و چین تا کنون نتیجه ای جز ضررببارنیاورده است. مردمی که چهل سال است ناظر و شاهد ضربه های پی درپی سران جمهوری اسلامی بر هستی و اقتدار و منافع ملی ایران بوده اند، بخوبی میدانند نباید انتظار دیگری از این حکومت داشته باشند. به این علت بلافاصله بعد از پخش خبرامضاء قرار داد دراجلاس قزاقستان نیز بدبینی و اعتراض خود را نسبت به نتایج آن نشان دادند.
سازمانهای جبهه ملی ایران در خارج از کشور علاوه بر محکوم نمودن هر نوع کوششی برای فریب مردم ایران و ضررهائی که از این طریق بر منافع ملی ما وارد میشود، به چهار کشور همجوار در بحر خزر هشدار میدهد که مردم ایران تحت هیچ شرایطی از حقوق حقه خود نمیگذرند. سران این کشورها نباید تصور کنند که میتوانند با سوء استفاده از ضعف جمهوری اسلامی سهم ایران در دریای خزر را قربانی مطامع و منافع کوته نظرانه خود سازند.
ملت ایران دیر یا زود حاکمیت خود را از طریق انتخاب یک دولت ملی اعمال خواهد کرد و چنین دولتی مطمئنا هیچگونه تعهدی در قبال توافقنامه ای که توسط رهبر جمهوری اسلامی امضاء شده است ندارد. زیرا این قرار داد توسط هیئت حاکمه ای امضا شده است که از طرف اکثریت قاطع مردم ایران مطرود است.
سازمانهای جبهه ملی ایران در خارج از کشور
۳ شهریور ۱۳۹۷ برابر ۲۵ اوت ۲۰۱۸
info@iranazad.info
http://www.iranazad.info