توهمات سلطنت‌خواهان

چهارشنبه, 19ام دی, 1397
اندازه قلم متن

محمود روغنی (م رها)

با انتخاب دونالد ترامپ به ریاست جمهوری آمریکا جنب و جوش تازه‌ای در میان سلطنت‌خواهان به وجود آمده است. اینان ‏در تلاش‌اند از سیاست‌های تحریمی دولت ترامپ علیه ایران، برای پیشبرد هدف براندازی بهره گیرند. رضا پهلوی که ‏نگاهی انتقادآمیز نسبت به سیاست‌های اوباما در باره ایران داشت پس از پیروزی دونالد ترامپ در ۹ آوریل سال ۲۰۱۷ در ‏مصاحبه با آسوشیتدپرس از خواستش برای استقرار یک نظام پادشاهی پارلمانی در ایران سخن به میان آورد. پس از آن با ‏تارنمای پیشین استیون بنن (‏Steven Bennon‏) یکی از راست‌روترین تارنما‌ها در آمریکا که به نژادپرستی متهم ‏شده است، مصاحبه داشت و نامه‌هایی نیز برای کاخ سفید فرستاد. وی در مصاحبه‌اش با آسوشیتدپرس اعلام داشت که در ‏انتظار دیدار با کاخ سفید به سر می‌برد و برای پیشبرد هدف براندازی حاضر است با حفظ منافع ملی و استقلال کشور از ‏کمک هر کشوری از جمله آمریکا، اسرائیل و عربستان بهره گیرد.‏

به‌تازگی هواداران پروپا قرص تاج و تخت نیز در اقدام دیگری برای جلب حمایت کاخ سفید، نامه سرگشاده‌ای خطاب به ‏دونالد ترامپ انتشار و از وی خواسته‌اند برای سرنگونی جمهوری اسلامی «در کنار قابل اعتمادترین نماد ملی ایران [رضا ‏پهلوی]، با ایجاد یک صندوق مالی [ظاهرا با بهره گیری از توقیف اموال مقامات ج.ا.] زیر نظر و حسابرسی دولت آمریکا» ‏به یاری آنان بشتابد. سلطنت‌خواهان همچین خواستار بلوکه کردن دارایی‌های غارت شده ایران در خارج شده‌اند که به‌ ‏گفته آنان پس از برچیده شدن بساط نظام دینی به مصرف بهبود شرایط زندگی مالکین اصلی این اموال یعنی مردم ایران ‏خواهد رسید. روشن نیست که آیا سلطنت‌خواهان ثروت‌های شاه در بانک‌های خارجی که پس از خروج وی از کشور بین ‏صدها میلیون و چندین میلیارد دلار تخمین زده می‌شد و بقیه دارایی‌های خاندان سلطنت در خارج کشور را نیز جزو اموال ‏ملت ایران به شمار می‌آورند؟ آیا رضا پهلوی آماده است درخواست مشابهی برای بازپس‌گیری این اموال ارائه دهد؟

لازم به گفتن است که نویسیدگان در متن انگلیسی نامه سرگشاده ادعا کرده‌اند «ایرانیان بارها اعتماد و همبستگی شان را ‏نسبت به شاهزاده رضا پهلوی …..اعلام کرده‌اند.» اما در ترجمه تحریف‌شده فارسی این نامه به‌جای کلمه ایرانیان از «‏‏..طیف‌های سلطنت خواه و جمهوری خواه»[؟!]، نام برده شده است. آنان همچنین مدعی‌اند که «وی [رضا پهلوی] برپایه ‏قانون اساسی مشروطه و سوگند پادشاهی، رهبر قانونی است که ایرانیان به آن احترام می‌گذارند [؟!]». ظاهرا نویسندگان ‏نامه کوشیده‌اند با تحریف واقعیات در میان مخاطبان غربی و فارسی‌زبان، نسبت به رضا پهلوی و گرایش‌های سلطنت‏خواهی در ایران توهم ایجاد کنند.‏

رضا پهلوی و هوادارانش در حالی تمام تخم مرغ‌هایشان را در سبد دونالد ترامپ چیده‌اند و در توهم پشتیبانی وی بسر می‌‏برند که این تاجر کار کشته همواره علاقه‌اش را برای مذاکره با مقامات ایرانی اعلان داشته و تکید کرده است که تنها ‏خواستار تغییر رفتار ایران در ارتباط با نگرانی‌های متحدین منطقه‌ای امریکا ست و به دنبال تغییر رژیم نیست. حتی ‏احتمال مذاکرات پنهانی میان نمایندگان ترامپ و جمهوری اسلامی بر سر آتش بس در یمن را نمی‌توان از نظر دور داشت ‏که در ازاء آن ۸ کشور اجازه یافتند به خرید نفت ایران ادامه دهند. خیانت ترامپ نسبت به کرد‌های سوریه نیز از دید همگان ‏پوشیده نیست.‏

در زمان ریگان نیز این توهم در بین برخی از گروه‌های سلطنت‌طلب وجود داشت که آمریکا خواستار سرنگونی رژیم ‏خمینی است اما آشکار شد که این دولت رویکرد دوگانه‌ای را در رابطه با رژیم اسلامی به‌کار می‌گرفت. از یک سوی به ‏برخی از گروه‌ها (از جمله جبهه آزادی ایران به رهبری علی امینی) کمک مالی می‌رساند و از سوی دیگر برای ‏رویارویی با نفوذ شوروی در ایران فهرست اسامی جاسوسان این کشور در ایران را در اختیار جمهوری اسلامی گذاشت. ‏ریگان مخفیانه به ایران اسلحه فروخت و با نزدیکی به جناح‌های میانه‌روی نظام دینی اقدامات تروریستی علیه آمریکایی‌ها ‏را کاهش داد. ‏

ریگان با دادن کمک‌های ناچیز به اپوزیسیون سلطنت‌خواه در نظر داشت به رژیم خمینی تفهیم کند که اپوزیسیون فعال ‏است. در این راستا به گزارش واشنگتن پست در تاریخ ۵ سپتامبر سال ۱۹۸۶، ساعت ۹ بعد از ظهر، دو کانال تلویزیون ‏جمهوری اسلامی برای مدت ۱۱ دقیقه قطع گردید و رضا پهلوی اعلام کرد که به کشور باز خواهد گشت. پخش این برنامه ‏به یاری فرستنده کوچکی امکان‌پذیر شد که سازمان سیا تهیه کرده بود. بنا بر این گزارش روشن نیست که آیا رضا پهلوی ‏از کمک این سازمان جاسوسی آگاهی داشته است یا خیر.‏

کارنامه سیاه جمهوری اسلامی از جمله در زمینه شکنجه و سرکوب دگراندیشان، فساد و رانت‌خواری گسترده، اعمال ‏تبعیض‌های قرون وسطایی علیه زنان، پایمال کردن حقوق اقلیت‌های قومی و دینی، تخریب و حیف و میل منابع آبی و ‏محیط زیستی کشور، تنش‌افزایی در منطقه و انزوای سیاسی ایران، بحران‌های اقتصادی و اجتماعی و فقر گسترده در میان ‏تهی‌دستان، اعتماد به نفس طرفداران رژیم پادشاهی را برای بازگشت به قدرت افزایش داده آنان را از بدهکاران دیروز به ‏طلبکاران امروز در آورده است. رضا پهلوی و هوادارانش در هر فرصتی از نقد و بررسی کودتای ۲۸ مرداد، کارکرد ‏رژیم شاه در زمینه نقض حقوق بشر، سرکوب دگراندیشان و فساد گسترده‌ی هزار فامیل، پرهیز کرده و یا آنرا توجیه کرده‌اند. گویا الگوی حکمرانی آنان بی‌شباهت به رژیم پادشاهی گذشته نخواهد بود.

در واقع در برخی از اعلامیه‌ها و مصاحبه‌ها ماهیت ضد دمکراتیک نظام پادشاهی مورد نظر هواداران رضا پهلوی با ‏توهین به مخالفان نظام سلطنتی در فضای مجازی، خط و نشان کشیدن برای نیروهای چپ، روزنامه‌نگاران دگراندیش و ‏حتی به‌سبک دونالد ترامپ علیه رسانه‌های خارج کشور آشکار شده است. اینان ظاهرا انتظار دارند تنها دیدگاه‌های سلطنت‏خواهان هوادار رضا پهلوی انعکاس یابد که اتفاقا در حال حاضر بیشترین پوشش خبری را دریافت می‌کنند!‏

آیت‌الله خمینی در پاریس با توسل به دروغ و تقیه (۱) تشکیل جامعه‌ای دمکراتیک به سبک فرانسه را پس از سقوط نظام ‏پادشاهی وعده می‌داد و از این‌راه نه تنها ملت ایران حتی رهبران کشورهای غربی و روشنفکران مشهور همچون فوکو را ‏فریب داد. اما سلطنت‌خواهان هوادار رضا پهلوی هنوز به‌جایی نرسیده با ادبیاتی پرخاشگرانه خط‌کشی علیه دگراندیشان را ‏آغاز کرده‌اند.‏

تاریخ گذشته ایران و تجربه چهل ساله نظام قرون وسطایی دینی گواه است که حکومت‌های موروثی پادشاهی و فقیه‌سالار ‏جز سرکوب آزادی‌ها، نقض حقوق بشر و فساد گسترده حاصلی نخواهد داشت. استقرار یک جمهوری سکولار- دمکرات ‏بر پایه موازین جهان شمول حقوق بشر به‌عنوان گام نخست کار گشای مشکلات سیاسی، اجتماعی و فرهنگی کشور خواهد ‏بود.‏

‏۱۸ دی ماه ۱۳۹۷‏

‏۱- محمود روغنی، فراز و فرود جدایی دین از دولت در ایران، از شاه اسماعیل اول تا ولی مطقه فقیه ص. ۱۵۳.
‏mrowghani.com

از: ایران امروز


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

۲ نظر

  1. دوستان قبل از نوشتن این سبک مقالات تکراری !یک سری به ایران و مردم ایران بزنید تا با واقعیات جامعه امروز اشنا شوید !۴۰ سال دوری از ایران و سن بالای ۶۰ سال دوستان را بدجوری در توهمات فرو برده و وقتی مطلب را می خونی ندید می تونی بفهمی که نویسنده بالای ۶۰ سال سن داره و ۴۰ ساله که ایران نیامده و در عهد عتیق سیر می کنه. البته حساب پس دادن بسیار خوبه اما دوستان انقلابی که دنبال خمینی راه اقتادند و عکس خمینی را در ماه دیدند و برای خلخالی هورا کشیدن و امروز منکر اینها هستند !هم باید حساب پس بدهند!در دادگاهی که امروز نسل سوخته قاضی اون هست و این نسل که حالا کشور را در دست داره حکم میده و اجرا می کنه و نه ابراهیم یزدی!!!دوستان آیا نسل امروز را می شناسند؟ حاضرن که به رای این دادگاه تمکین کنن؟البته مطمین هستم که دوستان هیچ شناختی از ایران امروز ندارن و در فضای ملکوتی !اوایل انقلاب یعنی یکی دو سال قبل از بستن چمدوناشون به سمت اروپا و غرب پدر سوخته امپریالیست!! سیر می کنند. بقول بنی صدر در هجرت!!!از وقتی بنی صدر به پاریس هجرت کرده اسم پاریس عوض شده و شده مدینه البنی!!!!!!

  2. سبک مقاله نویسى علمى نیست.
    شما در سبک علمى باید تحلیل را بر اساس عوامل طبقه بندى شده انجام دهید.
    آزادى سه بخش اصلى دارد.
    آزادى اقتصادى
    آزادى مدنى
    آزادى سیاسى
    ارزش آزادى ها بترتیب آورده شده است.
    وقتى فقط آزادى هاى سیاسى را معیار انتخاب مى کنیم، نشان میدهم که از تحلیل علمى آگاه نیستیم.
    به تقریب در بیان مخالفان شاهنشاهى پهلوى اذعان شده است که مردم نسبت به زمان پهلوى دوم نوستالژى دارند.
    علت اصلى این پدیده دو بخش پایه اى آزادى است که در دوره پهلوى بطور گسترده تامین شد و به احتمال قریب به یقین مى توان گفت که جبهه ملى توانایى اجراى آزادى هاى گسترده مدنى را نداشت و آن به دو دلیل روشنفکرى با پرستیژ بودن و وابستگى شدید مذهبى در بخش هایى از آن بود.
    بى شک شاننشاهى پهلوى آزادى هاى سیاسى را قربانى دو بخش دیگر آزادى کرد و با سیاست هاى برگزیده جبهه ملى ایران قادر به گذر از فاز فئودالیته به سرمایه دارى نبود.
    این ادعا به علت آن نیست که سران ارزشمند جبهه ملى طرفدار فئودالیته بودند، بلکه درست به دلیل ارجح دانستن آزادى هاى سیاسى به دو بخش آزادى هاى پایه ایست.
    بى گمان پایگاه اصلى روشنفکرى و سیاستمدارى ایران دوران پهلوى بطور عام فئودالیته است و حتى بیشترین چپ ها نیز از میان فرزندان فئودال برخاسته بودند و از نظر علمى تاثیر این خواستگاه در سمت گیرى طبیعى است.
    تاریخ تحول بشرى بیان مى کند که تغییرات جوامع همواره از طریق افراد ویژه صورت گرفته است و محمد رضا شاه پهلوى نقشى اساسى در جلو بردن ایران بسوى تمدن نوین داشته است. با کینه تحلیل کردن علمى نیست.
    این ادعا که نا سازى آزادى هاى سیاسى با دو بهش دیگر جامعه را نامتوازن کرد، کاملاً علمى است و بازخورد آن انقلاب اسلامى ۵٧ است.
    برخلاف ادعاى جبهه ملى تناقض نظام شاهنشاهى گذشته با آزادى هاى سیاسى امرى طبیعى بود چرا که انتخاب حرکت آن دوره از نظام شاهنشاهى بسته کردن فضاى سیاسى را نیاز داشت.
    تاثیرات بجا مانده از آزادى هاى گسترده مدنى در دوره شاهنشاهى پهلوى و نیز اثرات به جا مانده از رشد صنعتى و تجارى و خاطره هاى باقیمانده آن دوره در ذهن جامعه، کشش شدیدى بر عامه جامعه گذاشته است.
    خواستگاه ویژه اعضاى جبهه ملى بخصوص سران آن موجب شده است که آزادى هاى سیاسى را مرجح بر دو بخش آزادى هاى اقتصادى و مدنى بشمارند و همین پدیده موجب اقبال آنان به خمینى شد.
    برخلاف ادعاى چپ و راست خمینى آنان را نفریفت. بلکه در ابتدا به قم رفت و حکومت را در اختیار جبهه ملى قرار داد. خمینى تخصص و تجربه اى در ساز و کار اجرایى نداشت ولى به علت هوش و ذکاوتى که داشت بسرعت واقعیت هاى اجتماعى او را وادر به تغییر کرد و در چرخشى ناگهانى همه اقوالى را که درجه ارزش آن ها اولى نبود بدور ریخت و به ارزش اول از دید خود که حکومت اسلامى بود پرداخت و بدین ترتیب همه همراهان قبل از انقلاب خود را قربانى کرد. این امر درطول تاریخ بارها در کشورهاى گوناگون اتفاق افتاده است.
    من در همه تحلیل هاى خود بیان کرده ام که ارزش آزادى هاى سیاسى اگر چه در درجه اول اهمیت قرار ندارد ولى بسیار مهم است. با وجود این آزادى هاى سیاسى در همه جوامع محدود به توانایى سیستم است. در جوامع پیشرفته غربى بسیار اتفاق افتاده است که سرکوب شدید تظاهرات صورت گرفته است.
    مى توان از طریق قوانین علمى اثبات کرد که آزادى هاى سیاسى نامحدود ویرانگر است.
    بنظر من اقبال بیشتر طرفداران شاهنشاهى به ترامپ و دشمنى آنان با اوباما و بر عکس اقبال بیشتر مخالفان شاهنشاهى به اوباما و دشمنى با ترامپ ناشى از تحلیل غیر علمى است که حتى در آمریکا وجود دارد.
    پایگاه حزب دموکرات بیستر در وادى تجارت جهانى است و علاقه به توسعه ملى در این حزب روز بروز کمتر مى شود. بر عکس منافع مالى خزب جمهورى خواه بیشتر داخلى است. این منافع عامل اصلى درگیرى دو حرب است. اقبال شدید اوباما به جهانى شدن موجب شد که سرسخت ترین مخالفش یعنى ترامپ پیروز شود.
    کنترل هاى سیاسى هند این هند اوت یا معادل فارسى آن دستى است. یا بزبان عامیانه چپ روى، راست روى را بدنبال دارد.
    اما هر دو در یک موضوع مشترکند و آن امنیت تجارت و سرمایه جهانى است.
    آنان براى تامین این امنیت تلاش مى کنند و دنبال توافق براى تامین آن هستند.
    من در مور تحریم و سیاست هایى که باید ایرانیان اتخاذ کنند کامنت مفصلى در سایت کانال یک آقاى شهرام همایون گذاشته ام. در آن به تحلیل ذکر کرده ام که سیاست هاى همه گروهاى مخالف و موافق و درون نظام ایران غلط است.
    در پایان ذکر مى کنم که من با علمى که آموخته ام و تحربه سیاسى اى که دارم محمد رضا شاه پرستم و در این مقاله توهین و یا تحقیر از من در مورد مخالفان وى مشاهده نکردید.
    بلکه بر عکس، من با احترام از شخصیت سران جبهه ملى علیرغم مخالف بودن با سیاست هاى اتخاذ شده آنان یاد کردم.
    من با توده اى ها هم به همین روال سخن مى گویم.
    سخن علم زبان خود را دارد.
    با سپاس بسیار از صاحبان و گردانندگان سایت