سومین روز تحصن سراسری معلمان در اعتراض به مشکلات صنفی برگزار شد/ تصاویر

سه شنبه, 14ام اسفند, 1397
اندازه قلم متن

خبرگزاری هرانا – دور سوم تحصن سراسری معلمان از روز یکشنبه به دنبال فراخوان قبلی شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران آغاز شده است. این شورا پیشتر با انتشار بیانیه ای معلمان سراسر کشور را به اعتصاب و خودداری از رفتن به کلاس های درس در روزهای ۱۲، ۱۳ و ۱۴ اسفند ماه ۹۷ فراخوانده است. در این بیانیه آزادی فعالان صنفی فرهنگی و رفع تمام موانع قانونی برای فعالیت آزاد تشکلهای صنفی به عنوان مطالبات اصلی معلمان ذکر شده است. روز جاری نیز همچون دو روز گذشته این تحصن در بسیاری از استان‌های کشور از جمله یزد، اردبیل، همدان، البرز، کردستان، قزوین، اصفهان، کرمانشاه، آذربایجان شرقی، فارس، لرستان، خراسان رضوی، خراسان شمالی، تهران، آذربایجان غربی و زنجان شکل گرفته است. معلمان ایران مهرماه و آبان‌ماه سال جاری نیز در دوره های دو روزه به تحصن مشابهی دست زده بودند.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، روز سوم تحصن سراسری معلمان و فرهنگیان سراسر کشور امروز سه‌شنبه ۱۴ اسفندماه ۹۷ در بسیاری از استان‌های ایران شکل گرفت.

در این روز برای سومین روز پیاپی فرهنگیان سراسر کشور از جمله در استان‌های ”یزد، اردبیل، همدان، البرز، کردستان، قزوین، اصفهان، کرمانشاه، آذربایجان شرقی، فارس، لرستان، خراسان رضوی، خراسان شمالی، تهران، آذربایجان غربی و زنجان” دست به تحصن زده و از حضور در کلاس‌های درس خودداری کردند و خواستار برآورده شدن مطالبات صنفی خود شدند.

تحصن سراسری معلمان از روز یکشنبه به دنبال فراخوان قبلی شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران آغاز شده است.

معلمان متحصن در این روز نیز نوشته‌هایی مانند “جای معلم آگاه و آزاده زندان نیست”، “پرونده سازی علیه فعالان صنفی معلمان را متوقف کنید”، “همسان سازی حقوق بازنشستگان”، “آموزش رایگان”، “اجرای اصل ۳۰ قانون اساسی”، “پولی سازی مدارس را متوقف کنید”، “تخصیص بودجه عادلانه”، “بیمه کارآمد”، “تحصن، تدریس حق طلبی است”، “خصوصی سازی آموزش را متوقف کنید” و … در دست داشتند.

سیدمحمد بطحائی وزیر آموزش و پرورش در نشستی که صبح روز جاری با حضور خبرنگاران برگزار شده بود در جواب سوال یک خبرنگار مبنی بر عدم طرح مشکلات معلمان در این همایش موضوع مشکلات معلمان را غیر مرتبط با موضوع نشست عنوان کرده و گفته است که اجازه ندارد به بیان مسائل غیر مرتبط بپردازد با این حال مدعی شده است که این به معنای بی تفاوت بودن نیست.

همچنین امیرعلی نعمت‌اللهی، قائم مقام وزیر آموزش و پرورش نیز مدعی شده است: “تحصن معلمان گسترده نبوده است و صرفا در برخی مدارس چند استان اتفاق افتاده است، ما آمار این تحصن ها را داریم و اصلا نگران کننده نیست”.

وی همچنین مدعی شده است: “اگر وضعیت نگران‌کننده بود، حداقل من به عنوان قائم مقام آموزش و پرورش نباید در اتاقم باشم. من شفاف می‌گویم که در برخی از استان‌ها حتی یک مورد تحصن نداشته‌ایم، این طبق آماری است که من از ساعت ۱۰ صبح دارم. البته مشخص هم نیست، عکس‎هایی که منتشر می‌شود، برای همان استان هست یا نه و شاید شیطنت برخی افراد باشد”.

این واکنش مسئولان ارشد آموزش و پرورش کشور در حالی است که طی سه روز گذشته تحصن سراسری معلمان دستکم در ۲۶ استان کشور شکل گرفته است.

هرانا روز یکشنبه و دوشنبه نیز از تحصن سراسری معلمان کشور در استان‌های “کهگیلویه و بویراحمد، کردستان، آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، کرمانشاه، قزوین، تهران، قم، یزد، فارس، چهارمحال و بختیاری، مازندران، خراسان رضوی، البرز، اصفهان، همدان، خوزستان، خراسان جنوبی، گیلان، سیستان و بلوچستان، کرمان، لرستان، خراسان شمالی، اردبیل و ایلام” خبر داده بود.

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران هفته گذشته با صدور بیانیه‌ای معلمان سراسر کشور را به اعتصاب و خودداری از رفتن به کلاس های درس در روزهای ۱۲، ۱۳ و ۱۴ اسفند ماه ۹۷ فراخوانده است.

در این بیانیه که متن کامل آن پیشتر توسط هرانا منتشر شده بود این شورا اهم خواسته فرهنگیان را در شش بند عنوان کرده است:

۱- آزادی فعالان صنفی فرهنگی و بسته شدن همه پرونده ها در این زمینه.

۲- رفع تمام موانع قانونی برای فعالیت رسمی و آزاد تشکلهای صنفی فرهنگیان در سراسر کشور.

۳- اختصاص سهم کافی و وافی در بودجه سال ۹۸ به آموزش و پرورش تا سرحد رفع مشکلات عدیده مدارس، ترمیم اساسی حقوق فرهنگیان و پرداخت تمام معوقات آنها اعم از مطالبات معلمان خرید خدمت، حق التدریسی و …

۴- همسان سازی حقوق بازنشستگان فرهنگی با شاغلان و ارتقای آن به بالاتر از حد خط فقر.

۵- لغو قرارداد با بیمه ناکارآمد تکمیلی فعلی و جایگزینی آن با بیمه ای کارآ و پاسخگو برای فرهنگیان شاغل و بازنشسته.

۶- توقف سیاست پولی سازی مدارس و اجرای اصل ۳۰ قانون اساسی.

این شورا همچنین اعلام کرده است که در صورت عدم تحقق مطالباتشان برنامه های بعدی اعتراضی خود را نیز اعلام خواهد کرد.

پیشتر نیز در تاریخ ۲۲ و ۲۳ مهرماه و ۲۲ و ۲۳ آبان ماه ۹۷ فرهنگیان بسیاری از استان‌های کشور دست به تحصن زده و ضمن خودداری از حضور در کلاس‌های درس خواستار برآورده شدن مطالبات صنفی خود شده بودند.

طی دور دوم تحصن سراسری معلمان در آبان‌ماه سال جاری ۱۴ تن از معلمین و فعالین صنفی معلمان در استان‌های خراسان شمالی، فارس، مرکزی، کردستان و خوزستان توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده و به صورت تدریجی با قرار آزاد شدند.


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.