هدف از محکومیتِ وکیل حقوق بشری امیرسالار داوودی تنبیه او به خاطر استفاده‌ی به‌حق از حقوق خویش است

جمعه, 17ام خرداد, 1398
اندازه قلم متن

برنامه‌ی نظارت بر حمایت از مدافعان حقوق بشر از دولت‌مردان ایران خواست تا وکیل حقوق بشری امیر سالار داوودی و کلیه‌ی مدافعان حقوق بشر در ایران را آزاد کنند و به کلیه‌ی آزارهای قضایی علیه آنها پایان دهند.

برنامه‌ی نظارت بر حمایت از مدافعان حقوق بشر، که برنامه‌ی مشترک «فدراسیون بین‌المللی جامعه‌های حقوق بشر» (FIDH) و «سازمان جهانی مبارزه با شکنجه» (OMCT) است، اطلاعات تازه‌ای دریافت کرده و از شما درخواست می‌کند فوری در باره‌ی موضوع زیر در ایران اقدام کنید.

اطلاعات تازه

برنامه‌ی نظارت بر حمایت از مدافعان حقوق بشر از طریق جامعه‌ی دفاع از حقوق بشر در ایران (عضو فدراسیون بین‌المللی جامعه‌های حقوق بشر) از صدور حکم محکومیتِ وکیل حقوق بشری آقای امیر سالار داوودی مطلع شده است.

بر اساس اطلاعات دریافتی در تاریخ ۱ ژوئن ۲۰۱۹ (۱۱ خرداد ۱۳۹۸)، شعبه‌ی ۱۵ دادگاه انقلاب اسلامی تهران آقای امیرسالار داوودی را به مجموع ۳۰ سال زندان[۱]، ۱۱۱ ضربه شلاق، جریمه‌ی نقدی به مبلغ ۶۰ میلیون ریال محکوم و او را به مدت دو سال از کلیه‌ی حقوق اجتماعی[۲] محروم کرد. آقای داوودی به چندین اتهام مجرم شناخته و از جمله بر اساس ماده‌ی ۴۹۸ («تشکیل گروه برای براندازی نظام») به‌خاطر ایجاد کانال عمومی در تلگرام به ۱۵ سال زندان محکوم شد. آقای امیرسالار داوودی تصمیم گرفته است به این حکم اعتراض نکند.

اتهام «تشکیل گروه برای براندازی نظام» به خاطر ایجاد کانال عمومی تلگرامی «بدون روتوش» آقای داوودی مطرح شده است. آقای داوودی در این کانال خبرها و رویداد‌های مربوط به وکلا و کانون وکلای دادگستری را منتشر می‌کرد. در این کانال همچنین اظهارنظرهای شخصی درباره‌ی موضوع‌های مختلف از جمله اعتراض به دستگیری خانم نسرین ستوده [۳] و آقایان آرش کیخسروی وقاسم شعله سعدی [۴] و وکلای دیگر، و نیز اظهاراتی در انتقاد از رهبر جمهوری اسلامی و رئیس پیشین قوه قضاییه صادق لاریجانی مطرح شده بود.

آقای داوودی از زمان بازداشت در تاریخ ۲۰ نوامبر ۲۰۱۸ (۲۹ آبان ۱۳۹۷) تا تاریخ ۳ ژوئن ۲۰۱۹ (۱۳ خرداد ۱۳۹۸) به مدت بیش از ۶ ماه در بند ۲۴۱ زندان اوین زیر نظر واحد حفاظت اطلاعات قوه قضاییه در حبس انفرادی به سر می‌برد و سپس به بند عمومی در زندان اوین منتقل شد.

برنامه‌ی نظارت یادآوری می‌کند که در حال حاضر چندین وکیل حقوق بشری دیگر به خاطر عمل به حرفه‌ی خود یا دفاع از حقوق بشر در زندان به سر می‌برند، از جمله خانم نسرین ستوده و آقایان محمد نجفی [۵]، فرهاد محمدی و مسعود شمس‌نژاد [۶]. وکلای دیگری نیز با قرار وثیقه آزاد شده‌اند و در انتظار محاکمه به سر می‌برند.

برنامه‌ی نظارت صدور حکم محکومیتِ آقای داوودی را که گویا با هدف تنبیه او به خاطر استفاده‌ی به‌حق از حقوق خویش صورت می‌گیرد، محکوم می‌کند.

اطلاعات پیشینه

آقای امیر سالار داوودی روز ۲۰ نوامبر ۲۰۱۸ (۲۹ آبان ۱۳۹۷) در تهران دستگیر شد، دفتر و خانه‌ی او مورد بازرسی قرار گرفت و وی در سلول انفرادی در زندان اوین بازداشت شد. دادسرا در همان روز قرار بازداشت یک ماهه علیه او صادر کرد. او نخست به «گردهمایی و تبانی علیه امنیت ملی» (ماده‌ی ۶۱۰ قانون مجازات اسلامی) متهم شد.

آقای امیر سالار داوودی سپس روز ۱ بهمن ۱۳۹۷ به «توهین به رهبری» (ماده‌ی ۵۱۴ قانون مجازات اسلامی) و «تبلیغ علیه نظام» (ماده‌ی ۵۰۰) متهم شد و پرونده‌ی او به شعبه‌ی ۱۵ دادگاه انقلاب اسلامی تهران ارجاع شد. پدر و مادر آقای داوودی روز ۱ بهمن ۱۳۹۷ اجازه‌ی ملاقات با او را یافتند، اما ملاقات او با همسرش خانم طناز کلاهچیان که وکیل دادگستری است ممنوع بود. خانم کلاهچیان در تاریخ ۱۵ دی ۱۳۹۷ به دادسرا احضار و به اتهام تبلیغ علیه نظام (ماده‌ی ۵۰۰) مورد بازجویی قرار گرفت، اما پرونده او ختم شد.

بر اساس اطلاعات دریافتی در تاریخ ۱۶ آوریل ۲۰۱۹، شعبه‌ی ۲ دادسرای مستقر در زندان اوین کیفر خواست دیگری را با اتهام‌های زیر علیه آقای امیرسالار داوودی صادر کرد: «همکاری با دولت‌های متخاصم از طریق مصاحبه با شبکه‌ی تلویزیونی صدای آمریکا» [۱] (بر اساس ماده‌ی ۵۰۸ قانون مجازات اسلامی) و «تشکیل گروه برای براندازی نظام» (ماده‌ی ۴۹۸). این پرونده‌ی او نیز به شعبه‌ی ۱۵ دادگاه انقلاب اسلامی تهران ارجاع شد.


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.