برنامهی نظارت بر حمایت از مدافعان حقوق بشر، که برنامهی مشترک «فدراسیون بینالمللی جامعههای حقوق بشر» (FIDH) و «سازمان جهانی مبارزه با شکنجه» (OMCT) است، اطلاعات تازهای دریافت کرده و از شما درخواست میکند فوری در بارهی موضوع زیر در ایران اقدام کنید.
اطلاعات تازه
برنامهی نظارت بر حمایت از مدافعان حقوق بشر از طریق جامعهی دفاع از حقوق بشر در ایران (عضو فدراسیون بینالمللی جامعههای حقوق بشر) از وخامت وضعیت سلامتی خانم نرگس محمدی، روزنامهنگار، سخنگو و نایب رئیس کانون مدافعان حقوق بشر [۱] مطلع شده است. خانم محمدی که حکم ۱۶ سال زندان خود را می گذراند، دچار بیماریهای جدی از جمله فلج عضلانی و آمبولی ریوی است. وضعیت سلامتی او در پی سر باززدن دولتمردان از ارائهی مراقبت مناسب پزشکی در داخل یا خارج از زندان رو به وخامت رفته است.
بر اساس اطلاعات دریافتی خانم محمدی روز ۷ اردیبهشت ۱۳۹۸ برای معاینهی پزشکی به بیمارستان مهر اعزام شد و او را در همان روز به زندان اوین بازگرداندند. خانم محمدی در روز ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۸ دوباره به بیمارستان اعزام شد و در آنجا مورد عمل جراحی هیسترکتومی قرار گرفت، ولی او را روز ۵ خرداد پیش از بهبودی کامل به زندان بازگرداندند. بنا به گزارشها در روز ۱۲ خرداد ۱۳۹۸، او دچار عفونت جدی شده است ولی داروهای مناسب (مثل آنتی بیوتیک) در زندان در اختیار وی قرار نمیگیرد.
برنامهی نظارت نگرانی شدید خود را دربارهی وضعیت جسمانی خانم نرگس محمدی ابراز می کند و از دولت مردان ایران می خواهد تا او را فوری و بدون قید و شرط آزاد کنند و امکان دسترسی فوری به مراقبت مناسب پزشکی برای او فراهم کنند.
اطلاعات پیشینه
شعبهی ۱۵ دادگاه انقلاب اسلامی خانم نرگس محمدی را روز ۱۸ مه ۲۰۱۶ (۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۵)، به اتهامهای زیر به ۱۶ سال زندان محکوم کرد: «اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت کشور» (مادهی ۶۱۰ قانون مجازات اسلامی)، «تبلیغ علیه نظام» (مادهی ۵۰۰) و «تشکیل و اداره گروهک غیرقانونی لگام» (مادهی ۴۹۸).[۲]
روز ۲۸ سپتامبر ۲۰۱۶ (۷ مهر ۱۳۹۵)، شعبهی ۳۶ دادگاه تجدید نظر تهران حکم زندان علیه خانم نرگس محمدی را تأیید کرد. دادگاه تجدید نظر در حکم خود تأکید کرد که پیرو مادهی ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، «مجازات اشد» ـ یعنی ۱۰ سال زندان ـ اجرا میشود [۳].
در زمان صدور حکم محکومیت، خانم محمدی در حال گذراندن باقیماندهی حکم زندان خود مربوط به سپتامبر ۲۰۱۱ (شهریور ۱۳۹۰) بود که طی آن به اتهام اقدام علیه امنیت ملی، تبلیغ علیه نظام و عضویت در کانون مدافعان حقوق بشر محکوم شده بود.
روز ۳ ژانویه ۲۰۱۹ (۱۳ بهمن ۱۳۹۷)، خانم نرگس محمدی در اعتراض به محرومیت از مراقبت پزشکی سه روز دست به اعتصاب غذا زد.
اقدامهای درخواستی
با نوشتن نامه به دولتمردان ایران از آنها بخواهید:
در هر شرایطی، سلامت روحی و جسمانی خانم نرگس محمدی و کلیهی مدافعان حقوق بشر دیگر در ایران را تضمین و امکان دسترسی فوری به مراقبت مناسب پزشکی برای او فراهم کنند؛