مادر مایکل وایت: طاقتم تمام شده، می‌ترسم پسرم در زندان ایران بمیرد

دوشنبه, 11ام شهریور, 1398
اندازه قلم متن

 

مایکل وایت به همراه مادرش جوان

ایران وایر

ریک گلدستون – نیویورک تایمز

به گفته مادر آقای وایت در روز شنبه، هفته گذشته، مقامات ایرانی در اقدامی غیرمنتظره به دیپلمات‌های سوییسی اجازه دادند با مایکل وایت، سرباز سابق نیروی دریایی ایالات متحده که در شهر مشهد زندانی است، دیدار کنند. در این دیدار دیپلمات‌ها متوجه شدند سرطان این سرباز دوباره عود کرده است.

مایکل آر وایت ، ۴۷ سال دارد و یکی از حداقل چهار زندانی امریکایی در ایران است. [اولین بار ایران وایر در گزارشی از حضور این شهروند امریکایی  در زندان وکیل آباد شهر مشهدایران خبر داد. این گزارش توسط وزارت امورخارجه آمریکا و ایران تائید شد. ]  مایکل به سرطان حنجره مبتلاست. او یک سال پیش در شهر مشهد به دیدار دوست خانمی رفته بود که همان‌جا در ماه جولای سال ۲۰۱۸ بازداشت شد.

آقای وایت، اهل ساحل امپریال در ایالت کالیفرنیا، به اتهام‌های متعددی از جمله توهین به رهبر ایران و انتشار عکس‌های خصوصی در شبکه‌های اجتماعی، محاکمه شده است. در ماه مارس او به ۱۰ سال حبس محکوم شد و دادستانان ایرانی اظهار کردند ممکن است برای اتهام جاسوسی نیز محاکمه شود. [پیشترگزارش‌هایی مبنی بر این‌که دادگاه این شهروند آمریکایی بدون حضور وکیل و مترجم و به زبان فارسی برگزار شده، منتشر شد.]

جوآن وایت، مادرش، که از زمان بازداشت قادر به صحبت با فرزند خویش نبوده و تنها به واسطه دیپلمات‌های سوییسی از وضعیت پسرش خبر گرفته، گفته است: «طاقت من به سر آمده، می‌ترسم او آنجا بمیرد اگر کسی کاری برای بازگشتش نکند.»

در مصاحبه‌ای تلفنی خانم وایت گفت از طریق ایمیلی از مقامات وزارت امور خارجه ایالات متحده مطلع شده است که مقامات ایرانی به فردی از کنسولگری سوییس اجازه داده‌اند در روز چهارشنبه با او ملاقات کند. این اولین ملاقات او در بیش از سه ماه گذشته است. 

طبق ایمیل وزارت امور خارجه ایالات متحده به خانم وایت، که با نیویورک‌تایمز به اشتراک گذاشته شده است، به نماینده سوییسی گفته شده پزشکان بیمارستان زندان سه هفته پیش یک ملانوما از کمر او خارج کرده‌اند. [ملانوما توموری تیره‌رنگ و بدخیم است که بر روی پوست بدن ظاهر می‌شود و نوعی تومور سرطانی با قابلیت گسترش سریع در بدن است.] در این ایمیل همچنین آمده است که به نماینده سوییسی گفته شده «مشکلات پزشکی آقای وایت رو به وخامت است» و او همواره مشکلات جدیدی دارد، از جمله مشکلی در دندان‌هایش که حاصل از دور قبلی شیمی‌درمانی است.

معلوم نیست که آیا اجازه دیدار به کنسولگری سوییس از طرف ایران، به معنی فراهم آوردن مقدمات برای آزادی آقای وایت باشد یا نه. آقای وایت تمام اتهامات وارده را رد کرده و حکم دادگاه بدوی اکنون در مرحله تجدید نظر است.

این دیدار کاملا بر خلاف وضعیت موجود و افزایش تنش میان ایران و ایالات متحده است، بود. تنش میان دو کشور بعد از خروج رییس‌جمهور ترامپ از توافق هسته‌ای با ایران، اعمال تحریم‌های سخت‌تر بر این کشور و تهدید به حمله نظامی در صورت هر گونه اقدام ایران علیه منافع امریکا در خاورمیانه، شدت گرفت.

در عین حال، رهبران ایرانی که تمام هویت و مشروعیت نظام خود را بر اساس دشمنی و مخالفت با ایالات متحده تعریف کرده‌اند، نشانه‌هایی حاکی از تمایل به شروع مذاکرات با آقای ترامپ از خود نشان داده‌اند.

مقامات ایرانی بلافاصله پس از بازداشت آقای وایت درباره او هیچ اظهارنظری نکردند. دیپلمات‌های امریکایی و سوییسی نیز به خاطر سیاست نهادینه بین خود، از هر گونه اظهارنظری درباره زندانیان امریکایی در ایران خودداری می‌کنند.

سفارت سوییس دفتر حافظ منافع امریکا در ایران است. ایالات متحده و ایران به روابط دیپلماتیک خود بیش از ۴۰ پیش و بعد از انقلاب اسلامی و گروگان‌گیری و تسخیر سفارت امریکا در تهران، پایان دادند.

سوابقی از آزادی زندانیان امریکایی به خاطر مشکلات پزشکی در ایران وجود دارد. در سال ۲۰۱۰، ایران سارا شورد را آزاد کرد که به همراه دو امریکایی دیگر در سال ۲۰۰۹ و هنگام پیاده‌روی در مرز ایران و عراق بازداشت شده بود. او که به اتهام جاسوسی برای بیش از یک سال در سلول انفرادی نگاه داشته شده بود، در زندان غده‌ای را در سینه خود پیدا کرد که به اعتقاد پزشکان ایرانی توموری خوش‌خیم بود.

رییس‌جمهور وقت ایران، محمود احمدی‌نژاد گفت او به خاطر مشکلات پزشکی آزاد خواهد شد. (مبلغی به میزان ۵۰۰ هزار دلار نیز توسط مقامات ایرانی به عنوان مخارج پزشکی درخواست و از طرف امریکاییان قبل از آزادی او پرداخت شد.) هم‌بازداشتی‌های خانم شورد، نامزدش شان باور و دوست‌شان جاش فتال، بعدتر آزاد شدند.

علاوه بر آقای وایت، دیگر امریکایی‌های شناخته‌شده زندانی در ایران شامل ژیوی وانگ، دانشجوی تحصیلات تکمیلی دانشگاه پرینستون، و حداقل دو ایرانی-امریکایی دیگر، سیامک نمازی، یک مدیر تجارتی، و پدرش باقر نمازی، سفیر سابق یونیسف، هستند. یک امریکایی دیگر به نام رابرت لوینسون، مامور سابق اف‌بی‌آی نیز از سال ۲۰۰۷ در ایران مفقود شده است.

*توضیحات مترجم در [] آمده است

 


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.