اقدام بی‌سابقه خامنه‌ای در توییتر؛ پاسخ مستقیم به حساب توییتری ترامپ

پنجشنبه, 12ام دی, 1398
اندازه قلم متن

آیت‌الله «علی خامنه‌ای» در حساب فارسی توییتر خود با آوردن یکی از توییت‌های «دونالد ترامپ»، رییس‌جمهوری امریکا درباره ایران، مستقیما با او گفت‌وگو کرده است.

این مکاتبه توییتری بی‌سابقه پس از حمله امریکا به نیروهای نزدیک به جمهوری اسلامی ایران در عراق، از جمله «کتائب» که «حزب‌الله» عراق است و سپس حمله طرف‌داران این نیروها به سفارت امریکا در بغداد رخ داده است.
در میان معترضان مهاجم به سفارت امریکا، رهبران گروهای نظامی، سیاسی و شبه نظامی نزدیک به ایران دیده می‌شدند.

ساعاتی پس از این حمله، ترامپ در توییترش نوشت: «ایران بابت کشته‌ها یا خسارات وارده به هر یک از ساختمان‌های ما، به پاسخ‌گویی واداشته خواهد شد و بهای سنگینی خواهد پرداخت. این هشدار نیست، تهدید است. سال نو مبارک.»

بیان متفاوت و لحن خشن ترامپ چند ساعت بعد به واکنش خامنه‌ای منجر شد که در آن ناسزا هم به کار برد و بخشی از آن را به زبان فارسی در توییتر منتشر کرد. او مستقیما به صورت توییتری به رییس‌جمهوری امریکا جواب داد: «می‌بینید سراسر عراق هیجان ضد امریکایی چقدر است؟ باز آن جناب توییت کرده که ما این را از چشم ایران می‌بینیم. شما غلط می‌کنید. ایران اگر بخواهد با کشوری مبارزه کند، صریح این کار را می‌کند. ما به منافع و عزت ملتمان پایبندیم و هرکس آن را تهدید کند، بدون هیچ ملاحظه‌ای با او روبرو می‌شویم و ضربه می‌زنیم.»

 پاسخ بی‌سابقه توییتری خامنه‌ای به ترامپ البته یک سویه مهم دارد. پس از توییت تهدید‌آمیز ترامپ درباره ایران، او در مقابل دوربین‌های تلویزیونی ظاهر شد و درباره احتمال جنگ با ایران گفت: «من صلح می‌خواهم. من صلح را دوست دارم و ایران باید بیش از هر کشور دیگری صلح بخواهد.»
در واقع، این گفته‌های ترامپ می‌توانستند خیال مقام‌های جمهوری اسلامی را درباره تحت کنترل بودن شرایط و دور بودن درگیری آسوده کنند.

به این ترتیب، طی کمتر از سه روز، یک بار دیگر تنش لفظی ایران و امریکا علیه یک‌دیگر به سطح کم سابقه‌ای رسید و حتی پس از حمله نظامی امریکا به منافعی در عراق که هم‌سو با نظام جمهوری اسلامی ایران عمل می‌کند و تهاجم حامیان آن‌ها به سفارت امریکا، وضعیت دوباره به سطح کنترل شده‌ای رسید.

آثار وقوع چنین تنش‌هایی را باید بسیار خطرناک دانست. دونالد ترامپ پیام‌هایی متناقض به جمهوری اسلامی ایران می‌فرستد و طی چند ساعت از «تهدید» و سپس «صلح» با ایران  سخن می‌گوید. این پیام‌های متناقض می‌توانند به معنی نبود انگیزه کافی در امریکا برای کاربرد نظامی علیه جمهوری اسلامی تفسیر شود و بر مبنای آن، نظام ایران در نوبت‌های بعدی، تهدیدات جدی‌تری را متوجه منافع امریکا کند.

اما تهدیدات احتمالی جدیدتر ممکن است در آینده پاسخ‌های مشابه قبلی را نگیرند و زمینه‌ساز وقوع واکنش‌های جبران‌ناپذیر از سوی هر دو طرف، یعنی ایالات متحده و نظام جمهوری اسلامی شوند.

از: ایران وایر


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.