زیتون– شب گذشته (یکشنبه) اکانت توییتری منتسب به محمدعلی جعفری٬ فرمانده سابق سپاه٬ توییتی منتشر کرد مبنی بر نقش قاسم سلیمانی در سرکوب اعتراضات داخلی.
در ماجرای فتنه ۷۸ و ۸۸ #حاج_قاسم در صحنه مقابله با ضدانقلاب در کف خیابان بود و اقدامات موثری را برای کنترل ناامنی و آشوبها انجام میداد. بارها شاهد حضور او در قرارگاه ثارالله بودیم، در غبار این فتنهها همزمان در مسائل سیاسی هم با نفوذ خود برای خواص بهدنبال روشنگری بود.
این اولین بار است که یک مقام بلند مرتبه سپاه پاسداران اشاره مستقیمی به نقش سپاه قدس و فرمانده پیشین آن در سرکوب اعتراضهای داخلی داشته است.
اصالت این اکانت به سرعت از سوی کاربران ارزشی تکذیب شد اما صبح امروز (دوشنبه) خبرگزاری فارس٬ وابسته به سپاه پاسداران٬ تایید کرد که این اکانت توییتری در اختیار محمدعلی جعفری است.
تصویر منتشر میکنند از توییتهای اکانت منتسب به عزیزجعفری در مشرق؛
بله ما هم از این اکانت ۲-۳ توییت منتشر کردیم و بعد مطلع شدیم این اکانت از جای دیگری اداره میشود و قابل اطمینان نیست!با انتشار توییت نامربوط درباره #سردارسلیمانی این موضوع اثبات شد!
حالا جمع کنید ماجرا را…!
با این حال ساعتی پیش رمضان شریف٬ سخنگوی سپاه پاسداران٬ در باره این توییت محمدعلی جعفری گفت: «حاج قاسم مسئولیت و حضوری در قرارگاه ثارالله نداشته است. ماموریت اصلی آن شهید گرانقدر در حوزه برون مرزی و نیروی قدس سپاه و کمک به جبهه مقاومت و مقابله با توطئه های دشمن و تروریسم تکفیری علیه ملتهای منطقه بوده است.»
او در گفتوگو با وب سایت مشرق نیوز٬ وابسته به سپاه پاسداران٬ افزود: «با توجه به شناختی که از حاج قاسم و مجموعه سپاه داریم این توییت بستری است برای عملیات روانی علیه سپاه است.» سردار رمضان شریف همچنین تاکید کرد: «برداشت من هم این است این مطلب دقیق نیست و حساب کاربری هم توسط سردار عزیز جعفری اداره نمیشود»
اما پیش از محمدعلی جعفری٬ «مدافعان حرم» نیز تایید کرده بودند که در سرکوب اعتراضات آبان ماه نقش داشتند.
وبسایت «صدای مدافعان» که اخبار نیروهای موسوم به «مدافعان حرم» را پوشش میدهد٬ ۱۴ بهمن ماه ضمن انتشار خبری تایید کرد که «بسیاری» از نیروهای این گروه هم در سرکوب اعتراضات آبانماه در شهرهای ایران شرکت کردهاند.
پس از اعلام افزایش قیمت بنزین در روز جمعه ۲۴ آبان، دهها شهر ایران شاهد اعتراضات گسترده بود.
اعتراضهای اخیر به گفته مقامهای دولتی، در بیش از ۵۰۰ نقطه کشور، در ۲۷ استان، رخ داد و تنها شهر تهران شاهد بروز اعتراضات در ۱۰۰ نقطه از شهر بود. به نوشته رویترز در طی اعتراضات آبان ماه ایران ۱۵۰۰ تن کشته شدند.
بر اساس متنی که در توسط وبسایت «صدای مدافعان» منتشر شده نیروهای مسلحی که طی سالهای گذشته تحت عنوان «مدافعان حرم» در سوریه برای سرکوب مردم این کشور آماده شده بودند٬برای سرکوب مردم به خیابانها فرستاده شدند.
در این متن آمدهاست: «میبینیم که دولتیها باز هم مدافعان حرم را به صف اول مبارزه با مردم کشور خود میفرستند و خود هیچ مسئولیتی نمیپذیرند.»
این متن ادامه میدهد: «همانطور که در آبانماه شاهد بودیم، اعتراضهای معیشتی به خشونت کشیده شد و بسیاری از بچههای مدافع حرم مجبور به ورود کردن به جریان شدند. در این میان متأسفانه برخی از این عزیزان مانند مرتضی ابراهیمی به شهادت رسیدند. در این جریان شاهد بودیم که باز هم مدافعان قربانی شدند و دولتیها هیچ مسئولیتی نپذیرفتند.»
در جریان اعتراضات آبان، خبرگزاری ایسنا به نقل از سپاه سیدالشهدا استان تهران نوشته بود که مرتضی ابراهیمی، فرمانده گردان امام حسین، در شهرستان ملارد کشته شدهاست.
این متن، از «بیمهری» مسئولان به «مدافعان حرم»، محرومیت خانوادههای کشتهشدگان این گروه «از خدمات بنیاد و مشکلات حقوق و مزایا و بیحرمتی مسئولین نسبت به مدافعان حرم» و «سوء مدیریتها و بیتدبیریهای دولت» شکایت کرده است.
در ادامه این یادداشت آماده است که «نباید اجازه داد که مسئولین با فرافکنی، از زیر بار مسئولیت شانه خالی کنند و سربازان خط مقدم اسلام را قربانی نمایند. این موضوع را در جریان ناآرامیهای آبان ماه و شهادت عزیزانی همچون مرتضی ابراهیمی شاهد بودیم و نباید بگذاریم که این روش، در جریان تحقیق و تفخص سقوط هواپیمای اوکراینی تکرار شود.»
اعتراضات آبانماه که با سرکوب شدید روبهرو شد و به نوشته خبرگزاری رویترز ۱۵۰۰ کشته داد، پس از افزایش شدید قیمت بنزین در ایران آغاز شد و در شعارها، رنگ و بوی سیاسی ضد حکومتی بهخود گرفت.
حسین همدانی٬ از فرماندهان پیشین سپاه که در سوریه کشته شد٬ نیز در مورد نقش سپاه در سرکوب اعتراضات مردمی در سال ۸۸ مصاحبه کرده بود.
سردار حسین همدانی در آن مصاحبه تصریح کرده بود: «۵ هزار نفر از کسانی که در آشوبها حضور داشتند ولی در احزاب و جریانات سیاسی حضور نداشتند بلکه از اشرار و اراذل بودند را شناسایی و در منزلشان کنترل میکردیم. روزی که فراخوان میزدند اینها کنترل میشدند و اجازه نداشتند از خانه بیرون بیایند. بعد اینها را عضو گردان کردم. بعداً این سه گردان نشان دادند که اگر بخواهیم مجاهد تربیت کنیم باید چنین افرادی که با تیغ و قمه سر و کار دارند را پای کار بیاوریم.»