در حالی که بحران اقتصادی و افزایش شدید قیمتها زندگی دهها میلیون ایرانی را با دشواری روبرو کرده است، یک مقام صنفی میگوید میلیونها کارگر ایرانی که به دلیل همه گیری کرونا بیکار شدهاند، به دلیل نداشتن بیمه از دریافت بیمه بیکاری محروم هستند.
دبیر کل کانون انجمنهای صنفی کارگران به روزنامه خراسان گفته است که حدود ۵ تا ۶ میلیون نفر از کارگران که تحت تاثیر بحران کرونا بیکار شده اند، به دلیل نداشتن سابقه بیمه امکان دریافت بیمه بیکاری را ندارند.
به این ترتیب، در شرایطی که بهای اجاره مسکن و اقلام ضروری زندگی به دنبال تورم سنگین به شدت بالا رفته و تامین آن حتی برای کارگران شاغل دشوار شده است، میلیونها خانواده کارگری به دلیل نداشتن پوشش بیمه از دریافت مبلغ اندک بیمه بیکاری نیز محروم بوده و هیچ گونه درآمدی ندارند.
این درحالی است که پیش از همه گیری ویروس کرونا نیز کارگران بخشهای مختلف تولیدی و خدماتی به دلیل دریافت نکردن مطالبات و پرداخت نشدن حق بیمه آنها بارها دست به تحصن و اعتصاب زده بودند.
کوچک شدن سفره خانواده ها و احتمال آغاز موج جدید اعتراضهای کارگری
علاوه بر کارگران مجتمعهای صنعتی و تولیدی چون هپکو، نیشکر هفت تپه و پتروشیمی ها، کارگران بخشهای خدماتی چون شهرداری ها، رانندگان اتوبوس و کامیون نیز بارها به دلیل دریافت نکردن مطالبات خود بارها تجمع و اعتصاب کردند. حال با بیکاری و نبود پوشش بیمه برای میلیونها کارگر ایرانی، احتمال آغاز موج دیگری از اعتراضات کارگری در ایران بالا گرفته است.
اواخر مرداد امسال رئیس مرکز آمار اعلام کرد که در سال ۱۳۹۸، یک سال پس از موج گرانی و تورم، سفره خانوادههای ایرانی بیش از ۵ درصد کوچکتر شد.
بنا به اعلام رئیس مرکز آمار، نرخ تورم نیز طی دو سال از زیر ۱۰ درصد در سال ۹۶ به حدود ۳۵ درصد در پایان سال ۹۸ رسید. این نرخ امسال نیز به رشد صعودی خود ادامه داده است.
با وجود همه این مشکلات، مسئولان جمهوری اسلامی همچنان بخشی از درآمد کشور را صرف کمک به دولت سوریه، شورشیان یمن، و حزب الله لبنان میکنند.
معاون اول رئیس جمهوری ایران ۲۹ خرداد ماه در گفت و گوی تلفنی با نخست وزیر سوریه به او گفته بود که جمهوری اسلامی از هیچ اقدامی برای کاهش فشار بر مردم سوریه دریغ نخواهد کرد.
آمریکا میگوید جمهوری اسلامی ثروت کشور خود را به جای مردم، صرف حمایت از گروه های تروریستی و بی ثبات سازی در خاورمیانه میکند.
ایالات متحده همچنین بارها فساد مالی نهادینه و غارت داراییهای خدادادی ایران توسط وابستگان رژیم حاکم بر این کشور را محکوم کرده و آنها را از جمله عوامل اصلی مشکلات اقتصادی و مالی ایران دانسته است. از جمله چندی پیش مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، در چند توئیت درباره مقامهای جمهوری اسلامی گفته بود که آنها به جای کمک به مردم درگیر فساد شدهاند.
از: صدای آمریکا