۱۳۴۲۱ ابتلا و ۴۸۰ فوتی جدید کرونا در کشور

چهارشنبه, 28ام آبان, 1399
اندازه قلم متن

۱۳۴۲۱ ابتلا و ۴۸۰ فوتی جدید کرونا در کشور

از دیروز تا امروز ۲۸ آبان دو هزار و ۸۳۷ نفر بستری شدند. همچنین ۵۷۱۲ نفر از بیماران مبتلا به کرونا در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.

سخنگوی وزارت بهداشت آخرین موارد شناسایی و فوتی ناشی از کووید-۱۹ در کشور را اعلام کرد.

به گزارش ایسنا، دکتر سیماسادات لاری گفت: از دیروز تا امروز ۲۸ آبان ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۳ هزار و ۴۲۱ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که دو هزار و ۸۳۷ نفر از آنها بستری شدند.

وی افزود: مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۸۰۱ هزار و ۸۹۴ نفر رسید.

لاری گفت: متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۴۸۰ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۴۲ هزار و ۹۴۱ نفر رسید.

سخنگوی وزارت بهداشت گفت: خوشبختانه تا کنون ۵۷۶ هزار و ۹۸۳ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شده اند.

وی افزود: ۵۷۱۲ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.

وی ادامه داد: تا کنون پنج میلیون و ۶۲۶ هزار و ۶۳۱ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.

به گفته وی، استانهای تهران، اصفهان، قم، آذربایجان شرقی، خراسان جنوبی، سمنان، قزوین، لرستان، اردبیل، خوزستان، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، گیلان، بوشهر، زنجان، ایلام، خراسان رضوی، مازندران، چهارمحال و بختیاری، البرز، آذربایجان غربی، مرکزی، کرمان، خراسان شمالی، همدان، یزد و کردستان در وضعیت قرمز قرار دارند.

لاری افزود: استانهای هرمزگان، فارس، گلستان و سیستان و بلوچستان نیز در وضعیت نارنجی و زرد قرار دارند.

*****

ابراز نگرانی درباره وضعیت زهرا رهنورد و میرحسین موسوی در پی ابتلا به کرونا

گزارش‌گران بدون مرز روز سه شنبه در بیانیه‌ای نسبت به وضعیت سلامت میرحسین موسوی، از رهبران جنبش سبز، و همسرش زهرا رهنورد، در پی ابتلای آنها به کرونا ابراز نگرانی کرده است.

وب‌سایت «کلمه»، روز یکشنبه گزارش کرد که نتیجه تست کرونای زهرا رهنورد و میرحسین موسوی مثبت اعلام شده است.

گزارشگران بدون مرز نوشته است: « این زوج که در دهه هفتاد زندگی خود بسر می‌برند افزون بر تحمل دشواری‌های بازداشت خانگی خودسرانه و غیر قانونی از بیماری‌های گوناگون از این میان نارسایی قلبی رنج می‌برند. »

گزارش‌گران بدون مرز تاکید کرده است، بر خلاف گفته‌های مقامات مسئول جمهوری اسلامی ایران به برخی از نهادهای سازمان ملل، میر حسین موسوی و همسرش زهرا رهنورد، به دلیل « عدم رعایت پروتکل های بهداشتی » و یا از سوی « دخترانشان» دچار بیماری کووید -۱۹ نشده‌اند.

این نهاد بین المللی تصریح کرده است، تنها کسانی که با آنها ارتباط مستمر دارند، زندانبان های آنها ، ماموران وزارت اطلاعات هستند که در بخشی از خانه آنها مستقر شده‌اند.

میرحسین موسوی و همسر او، زهرا رهنورد، از رهبران جنبش اعتراضی سال ۱۳۸۸، موسوم به جنبش سبز، از حدود ده سال قبل در زندان خانگی به ‌سر می‌برند.

مهدی کروبی و میرحسین موسوی، دو تن از نامزدهای انتخابات ریاست‌جمهوری ۸۸، پس از آنکه محمود احمدی‌نژاد پیروز انتخابات اعلان شد به تقلب‌های روی‌داده اعتراض کردند و از بهمن ۸۸ همراه با همسرانشان بازداشت خانگی شدند. بازداشت فاطمه کروبی چند سال بعد خاتمه یافت.

از: رادیو فردا

*****

کرونا در ایران؛ لغو محدودیت تردد در بعضی استان‌ها و طرح دولت برای ‘بسته معیشتی’ جدید

محدودیت تردد بین مراکز استان‌های ایران که قرار بود از روز چهارشنبه تا جمعه برای جلوگیری از شیوع بیشتر کرونا اجرا شود، در بعضی استان‌ها از جمله گیلان و استان مرکزی لغو شده است.

‌هم‌زمان حسن روحانی، رئیس جمهور ایران، گفته است که برای جبران فشار اقتصادی به مردم به دلیل افزایش محدودیت‌ها “بسته کمک معیشتی” برای یک سوم از جمعیت ایران در نظر گرفته شده است.

بسیاری از محدودیت‌هایی که به دلیل اوج گرفتن شیوع کرونا در ایران وضع شده قرار است از روز شنبه، اول آذر اجرا شود اما پلیس اعلام کرده بود که ممنوعیت تردد پلاک‌های غیر بومی میان مراکز استان‌ها از امروز چهارشنبه ۲۸ آبان اعمال می‌شود.

پلیس راه ایران دیروز اعلام کرده بود که از ساعت ۱۰ صبح چهارشنبه تا پایان روز جمعه هیچ خودرویی با پلاک غیربومی اجازه ورود به مرکز استان ها را نخواهد داشت و پلاک‌های بومی هم اجازه خروج از مرکز استان را نخواهند داشت. پلیس گفت که متخلفان ۵۰۰ هزار تومان جریمه می‌شوند.

اما بعضی رسانه‌ها از لغو یا تعویق کلی این طرح آن خبر داد‌‌ه‌اند و چند مقام پلیس استانی هم تایید کرده‌اند که این محدودیت‌ها به روز شنبه موکول شده است و در این چند روز اجرا نخواهد شد.

به گزارش ایرنا رئیس پلیس راه استان مرکزی گفت “طرح ممنوعیت تردد دو روزه در این استان بر اساس آخرین تصمیمات ستاد ملی مقابله با کرونا در این استان لغو شده است.”

در گیلان هم رئیس پلیس راهور اعلام کرد که محدودیت‌های تردد “با توجه به شرایط خاص این روزها در کشور و استان” از اول آذر اجرا می‌شود.

معاون استانداری قم نیز زمان اجرای محدودیت‌های تردد خودروها با پلاک غیر بومی را از روز شنبه اول آذر اعلام کرد و گفت از آن روز تردد درون شهری هم از ساعت ۲۱ تا چهار صبح ممنوع می‌شود.

در ماه‌های اخیر اجرای محدودیت‌های مربوط به شیوع ویروس کرونا بارها با تصمیم‌گیری‌های متعدد و متناقض در سطوح مختلف سیاسی همراه بوده و باعث سردرگمی مردم و انتقاد کارشناسان شده است.

“بسته کمک معیشتی”

خیابان
 
توضیح تصویر،

روحانی: افرادی که مشمول این کمک می‌شوند در ماه‌های آذر، دی، بهمن و اسفند ماهانه به ازای هر نفر ۱۰۰ هزار تومان می‌گیرند

 

حسن روحانی، رئیس جمهور ایران، امروز در جلسه هیئت دولت تاکید کرد که محدودیت‌های مربوط تعطیلی مشاغل از روز شنبه اول آذر اجرا خواهد شد.

آقای روحانی همچنین با اشاره به افزایش فشار اقتصادی روی مردم از طرحی برای “ارائه بسته کمک معیشتی به یک سوم جامعه در چهار ماه پیش رو” خبر داد و گفت که این طرح روز شنبه آینده در ستاد ملی کرونا تصویب می‌شود.

به گفته آقای روحانی افرادی که مشمول این کمک می‌شوند، در ماه‌های آذر، دی، بهمن و اسفند “ماهانه به ازای هر نفر ۱۰۰ هزار تومان می‌گیرند.”

از گفته‌های رئیس جمهور ایران این طور بر می‌آید که این بسته معیشتی به کسانی تعلق می‌گیرد که حقوق ثابت نمی‌گیرند و “باید با کسب و کارشان و خدماتی که ارائه می‌دهند، درآمدی کسب کنند.”

آقای روحانی درباره منبع تامین این بسته معیشتی توضیحی نداده است.

از: بی بی سی

*****

وعده واکسن ایرانی کرونا تا مهر ۱۴۰۰

تاکنون هیچ واکسن ایرانی مجوز ورود به فاز انسانی را نگرفته است

همزمان با اعلام موفقیت دو شرکت آمریکایی فایزر و مدرنا در دستیابی به واکسن موثر برای مقابله با کرونا، مقام‌های درمانی در ایران نیز از آغاز آزمایش های انسانی واکسن ایرانی کرونا در ماه آینده خبر دادند.

در این رابطه، دبیر کمیته علمی ستاد ملی مقابله کرونا در ایران گفت: «اگر خیلی خوش‌بین باشیم شاید اواخر آذرماه مجوز کارآزمایی بالینی فاز اول برای یکی از این واکسن‌ها صادر شود.»

مصطفی قانعی در گفتگویی که با خبرگزاری ایسنا انجام داده است، زمان احتمالی واکسیناسیون جمعی با واکسن ایرانی را مهرماه سال ۱۴۰۰ اعلام کرد.

قانعی گفت تاکنون هیچ واکسن ایرانی مجوز ورود به فاز انسانی را نگرفته است.

«اگر کد اخلاق هم بگیرند تا مجوزی از سازمان غذا و دارو اخذ نکنند به‌عنوان پیشرفت تلقی نمی‌شود.»

وی افزود: «تمام واکسن‌ها در مرحله قبل از بالینی قرار دارند و امید می‌رود حداقل ۴ واکسن بتوانند در اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۰ فاز ۳ انسانی را آغاز کنند…بنابراین ما اگر بخواهیم قول واکسیناسیون جمعی را به مردم کشورمان بدهیم احتمالاً مهرماه سال ۱۴۰۰ است.»

در حال حاضر آمار روزانه رسمی از مرز ۴۰۰ نفر گذشته است و بر اساس هشدار کارشناسان ممکن است چهاررقمی شود.

درعین‌حال وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور روز گذشته با دفاع از عملکرد مجموعه خود گفت: «در حال رقم زدن یکی از طلایی‌ترین ایام سرزمین درزمینهٔ تأمین نیازهای کشور در داخل هستیم.»

سعید نمکی با اشاره به ممنوعیت واردات اقلام بهداشتی گفت: « با ممنوع کردن واردات هر آنچه می‌توانستیم در داخل کشور تولید کردیم .»

درحالی‌که که مقامات ایرانی بر روی ساخت واکسن کرونا در داخل تمرکز کرده‌اند، همسایگان ایران قراردادهایی با سازندگان واکسن کرونا در چین، اروپا و آمریکا امضا کرده‌اند.

پاکستان با همکاری شرکت کانسینو بیولوژیک چینی درصدد تهیه واکسن است. عراق نیز مانند پاکستان به سراغ چین رفت. وزیر بهداشت خواستار افزایش همکاری‌های دو کشور برای انجام فاز سوم آزمایش ویروس کرونا در این عراق شد.

امارات متحده عربی اما هم‌زمان با چندین شرکت در حال رایزنی است و واکسن کرونای روسی را نیز مورد آزمایش قرار داده است.

قطر هم اعلام کرده است که به‌اندازه کافی واکسن از شرکت داروسازی مدرنا پیش‌خرید کرده است.

مقامات عمان نیز خبر از قرارداد خرید ۷۰۰ هزار واکسن برای شهروندانشان داده‌اند.

ترکیه هنوز اعلام رسمی مبنی بر پیش‌خرید واکسن ارائه نداده است اما وجود شرکت تحقیقاتی زوج آلمانی ترک‌تبار در روند تولید واکسن فایرز، نگاه‌ها را در ترکیه به آن‌سو برده است.

ارمنستان و آذربایجان نیز بر روی خرید واکسن برنامه‌ریزی کرده‌اند.

در این میان افغانستان علاوه بر مشکل خرید واکسن، همچون پاکستان همواره در بخش واکسیناسیون سراسری با مشکلاتی از قبیل ناامنی راه‌ها و مخالفت افراطیون مذهبی روبه‌رو بوده‌اند.

ایران باسابقه موفق انجام چند دوره واکسیناسیون سراسری مانند طرح ریشه‌کنی فلج اطفال قاعدتاً نباید مشکلی در این زمینه داشته باشد اما شرایط خاص نگهداری واکسن در دمای پایین و نبود امکانات لازم در مناطق محروم باعث شده است ابهاماتی درباره دسترسی تام شهروندان ایرانی به واکسن وجود داشته باشد.

باید دید آیا ایران تا پیش از موعدی که برای عرضه عمومی واکسن ایرانی در نظر گرفته است اقدامی برای خرید واکسن‌های تولیدی در خارج خواهد کرد یا به انتظار مهرماه ۱۴۰۰ خواهد ماند.

از: ایندیپندنت


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.