شماری از فعالان حقوق بشر و روزنامهنگاران در داخل و خارج از ایران با راهاندازی کارزار «اتحاد برای زم»، برای دادخواهی در قبال ربایش و اعدام روحالله زم، روزنامهنگار و مدیر کانال و وبسایت آمدنیوز، و با هدف «پایان دادن به آدمربایی و توقف ماشین کشتار جمهوری اسلامی» فعالیت خود را از روز یکشنبه چهاردهم دی ماه آغاز کرد.
گردانندگان این کارزار که فعالیت خود را با هشتگ #اتحاد_برای_زم(link is external)[ #United4Zam(link is external) ] در شبکههای اجتماعی از جمله در توییتر آغاز کرده، تاکید کردند که به یک برنامهی توییتری بسنده نخواهند کرد و خواهان «رسیدگی بینالمللی به جنایات جمهوری اسلامی از جمله آدمربایی و اعدام معترضان، فعالان سیاسی و روزنامهنگاران» هستند.
این کازار با تاکید براینکه «روحالله زم روزنامهنگار مخالف حکومت و ساکن فرانسه، سال گذشته در سفر کاری به عراق، توسط جمهوری اسلامی ربوده شد»، افزود: «زم پناهنده سیاسی در فرانسه بود، کار روزنامه نگاری خود را با سحام نیوز آغاز کرده بود و صاحب امتیاز سایت خبری آمد نیوز و کانال تلگرامش، یکی از پر مخاطبترین رسانههای فارسی، بود».
کارزار اتحاد برای زم، با یادآوری اینکه «روحالله زم پس از ۱۵ ماه حبس در سلول انفرادی، بدون دسترسی به وکیل و حق تماس با خانواده، تحت شکنجه بود و نهایتا بدون حق داشتن وکیل انتخابی، محاکمه و اعدام شد»، تاکید کرد که این کمپین مبنای فرد محوری ندارد و هدف اصلی آن «دادخواهی و ارسال گزارش به سازمانها و شخصیتهای حقوق بشری و مسئول خصوصا خبرنگاران و رسانههای غیر فارسی زبان است».
در نامهای که همزمان با آغاز فعالیت کارزار «اتحاد برای زم» منتشر شد تاکید شده است که این کارزار بهصورت مشخص از اتحادیه اروپا و پارلمانهای اروپایی میخواهد «جدیت خود را برای مقابله با نقض حقوق بشر و تروریسم دولتی نشان دهد و دسترسی و بازرسی گزارشگران مستقل و پیگیری نقض حقوق بشر در ایران، اولین پیش شرط مذاکرات و معاهدات اعم از اقتصادی و سیاسی» اروپا با جمهوری اسلامی ایران باشد.
کارزار اتحاد برای زم همچنین تاکید کرد که «در صورت انجام هر نوع مذاکره یا توافق با جمهوری اسلامی، شرط اول ایجاد روابط تجاری توقف فوری عملیات تروریستی، آدم ربایی و آزار فعالان سیاسی، مدافعان حقوق بشر و فعالان مدنی در داخل و خارج از مرزهای ایران» باشد.
علاوه بر این، کارزار اتحاد برای زم در این نامه تاکید کرد که صداوسیمای جمهوری اسلامی به دلیل «مشارکت در گرفتن اعترافات اجباری وحاصل شکنجه و مسئولیت انتشار اعترافات اجباری در چهار دهه اخیر» باید «در سراسر جهان هدف تحریمهای هدفمند و جدی» قرار گیرد و اجازه فعالیت آن در کشورهای اروپایی معلق شود.
کارزار اتحاد برای زم، افزود که ربایش و اعدام روحالله زم «تنها جنایت جمهوری اسلامی در عرصه بین المللی نیست چرا که در سالهای اخیر بسیاری از مخالفان جمهوری اسلامی از کشورهای دیگر ربوده شده و یا در خارج از ایران ترور شدند.
در این نامه آمده است که در سالهای اخیر مسعود مولوی و سعید کریمیان، در کشور ترکیه و احمد نیسی در هلند، اقبال مرادی در عراق و محمد ابراهیم صفیزاده در افغانستان ترور شده اند و محمد رجبی و سعید تمجیدی، دو تن از معترضان آبان که به کشور ترکیه پناه آورده بودند به ایران بازگردانده شده و به اعدام محکوم شدند».
علاوه بر این «محمد سلیمی زندانی سیاسی محکوم به اعدام که به اقلیم کردستان پناه برده بود به ایران بازگردانده و بلافاصله اعدام شد» و در ماههای اخیر «دو فعال سیاسی دیگر به نامهای جمشید شارمهد تبعه آلمان و حبیب اسیود تبعه سوئد در کشورهای همسایه ایران ربوده شدند و هماکنون در خطر احکامی چون اعدام و حبس طولانی هستند.»
گردانندگان کمپین اتحاد برای زم تاکید کردند که هدف فعالیت این کارزار که با حضور فعالان سیاسی و حقوق بشری «دادخواهی روحالله» و «اعمال فشار بین المللی به جمهوری اسلامی برای توقف آدمربایی و ماشین کشتار» است.
تاکنون شماری از فعالان مدنی، سیاسی و حقوقبشری از کارزار اتحاد برای زم حمایت کردهاند. از جمله شیرین عبادی، وکیل فعال حقوق بشر و برنده جایزه صلح نوبل، با انتشار ویدیویی گفت: «با حیله روحالله زم را به عراق کشاندند، او را ربودند، در یک محاکمه غیرعادلانه، بدون اینکه اجازه داشتن وکیل انتخابی داشته باشد، محکوم به اعدام شد و او را فورا کشتند بدون اینکه فرصت درخواست اعاده دادرسی بدهند.»
عبادی افزود که همه آنچه درباره زم اتفاق افتاد هم برخلاف ضوابط حقوق بشر و هم مغایر با اصول دادرسی در خود ایران است و «متاسفانه فقط روحالله زم نبود، بسیاری از افرادی که برای نوشتن به زندان افتادند» نیز کشته شدند.
عبادی در حمایت از کارزار «اتحاد برای زم» گفت که هر صدایی که به گوش دنیا برساند که در ایران چه اتفاقی افتاده است، کمک بزرگی است به بهبود وضعیت حقوق بشر در ایران و ما نه میگوییم به خفقان و سانسور، نه میگوییم به اعدام و نه به فشاری که به مردم وارد میشود.
از: ایران اینترنشنال