فیلترینگ در ایران؛ نزاع بین قدرت شبکه و شبکه قدرت

دوشنبه, 6ام بهمن, 1399
اندازه قلم متن

احضار آذری جهرمی به قوه قضاییه بار دیگر به بحث فیلیترینگ شبکه‌های اجتماعی و از جمله اینستاگرام در ایران دامن زد. در رابطه با سیاست‌گذاری فرهنگی دو رویکرد متفاوت وجود دارد. جنگی بین شبکه قدرت با قدرت شبکه درگرفته است.    

defaultواکنش‌ها به احضار و بازجویی محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات جمهوری اسلامی به قوه قضاییه همچنان ادامه دارد.

علی‌ ربیعی، سخنگوی دولت روحانی با انتشار چند پست توییتری به چند نکته اشاره کرده است. نخست اینکه احضار و بازجویی محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات از سوی قوه قضاییه جمهوری اسلامی “یک اتفاق ساده اداری و قضایی” نبوده است.

ربیعی همچنین اعلام کرده است که مواضع و سیاست‌های وزیر ارتباطات برخاسته از رویکرد و سیاست دولت روحانی است.

علی ربیعی، سخنگوی دولت روحانیعلی ربیعی، سخنگوی دولت روحانی

سخنگوی دولت مدعی شده که احضار آذری جهرمی “حکایت از وجود دو رویکرد مختلف دارد”؛ رویکردی که بر طبل فیلترینگ شبکه‌های اجتماعی و از جمله اینستاگرام می‌کوبد و رویکردی که فیلترینگ را در کوتاه‌مدت غیرمفید و در بلندمدت ناممکن می‌داند.

ربیعی با اشاره به شکست قانون منع استفاده از ماهواره و تلاش‌چند ساله ماموران انتظامی برای جمع‌آوری دیش‌های ماهواره‌ای بر این باور است که فیلترینگ اینترنت و شبکه‌ها نیز با سرنوشت مشابهی روبررو خواهد شد.

بیکاری و فقر یک میلیون نفر

سخنگوی دولت روحانی اعلام کرده که فیلترینگ اینستاگرام باعث بیکاری و فقر حدود یک میلیون نفر در ایران می‌شود.

بنا بر آمار و اطلاعاتی که او به آن اشاره کرده، بیش از ۲۸ درصد صفحات اینستاگرامی متعلق به کسب‌وکارها و فروشگاه‌ها در ایران است.

ربیعی گفته است که ۱۱۵ هزار صفحه اینستاگرامی در ایران وجود دارد که هر کدام به طور میانگین هزینه زندگی دو تا سه خانوار را تامین می‌کند.

حسام‌الدین آشنا، مشاور حسن روحانی نیز با اشاره به تاثیرات شبکه‌های اجتماعی، از مزایای آن سخن گفته است.

مشاور روحانی با اشاره به چند نمونه از رفتارهای ناشایست مسئولان و بازتاب آن‌ها در شبکه‌های اجتماعی و از جمله موضوع سیلی زدن به یک سرباز راهور از سوی یکی از نمایندگان، از “برتری قدرت شبکه‌های اجتماعی نسبت به شبکه‌های قدرت” در ایران خبر داده است.

در آنچه حسام‌الدین آشنا در حساب کاربری خود در توییتر نوشته یک موضوع از قلم افتاده است و آن پاسخ به این پرسش است که پشتوانه قدرت سیاسی در ایران کجاست؟ در شبکه‌های قدرت یا در قدرت شبکه‌‌ها؟

از: دویچه وله


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.