با به میان آمدن نام بیژن نامدار زنگنه، به عنوان گزینه حسن روحانی برای تصدی پست وزارت نفت، موج حمله اصولگرایان افراطی در فضای رسانهای وابسته به آنان دامنه گستردهای یافته است. آنان زنگنه را متهم به تخلف و در نظر نگرفتن منافع ملی کشور در انعقاد قرارداد گازی میان ایران و شرکت “کرسنت”، در امارات متحده عربی می کنند.
بیژن نامدار زنگنه که از سوی حسن روحانی رئیس جمهوری به عنوان وزیر نفت به مجلس معرفی شده است، گفته که در باره این قرارداد گازی به نمایندگان مجلس توضیحات قانع کننده ای را ارائه خواهد داد.
قرارداد منعقد شده بین ایران و شرکت نفت و گاز دولتی “استات اویل” نروژ نیز که در زمان تصدی زنگنه در پست وزارت نفت یکی دیگر از مواردی است که اصولگرایان افراطی به لحاظ آن به بیژن نامدار زنگنه حمله می کنند.
یاد آور می شویم که در این ماجرا، افتضاح رشوه خواری شماری از مسئولان ایرانی از جمله مهدی هاشمی- یکی از پسران اکبر هاشمی رفسنجانی- رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، با این شرکت نفتی نروژی در رسانههای بینالمللی آشکار شد.
مسعود میر کاظمی- وزیر سابق نفت، پیش از انتصاب رستم قاسمی به این پست، در کابینه دوم محمود احمدی نژاد از منتقدان جدی آقای زنگنه می باشد. وی که رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی است زنگنه را متهم در دست داشتن در رویداد های سال ۱۳۸۸ در ایران، پس از انتخابات محمود احمدی نژاد می کند. او گفته که بیژن نامدار زنگنه برای کسب رأی اعتماد مجلس راه بسیار سختی را در پیش دارد.
وزارت نفت جمهوری اسلامی، طی چهار سال گذشته به وسیله مسعود میر کاظمی و رستم قاسمی- فرمانده سابق قرار گاه خاتم الانبیا، اداره شده است . از زمان سکانداری این دو، صنعت نفت و گاز کشور عملاً تحت تسلط نظامی-امنیتیها بوده است.
این طور به نظر میرسد که پیشنهاد بیژن نامدار زنگنه برای تصدی کلیدیترین وزارت جمهوری اسلامی، یعنی وزارت نفت که طی دو دهه اخیر مرکز توجه گروهای رانت خوار موجود در جمهوری اسلامی بوده است و در دوره پایانی ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد عملاً تحت تسلط رانت خواران نظامی-امنیتی و ابسته به سپاه پاسداران بوده است، می تواند منافع سرشار مافیای رانتخوار کنونی را دستخوش تغییر کند.
بسیاری بر این گمانه تأکید می کنند که از هم اکنون تقابل برای تسلط این وزارتخانه کلیدی در ایران بین سیاسیونی که دو گروه رانت خوار-تکنوکرات گذشته و نظامی-امنیتی کنونی، را نمایندگی میکنند آغاز گردیده است.
کشته شدن عباس یزدان پناه یزدی، در امارات متحده عربی که گفته می شود به عنوان دلال و واسطه در معاملات نفتی و گازی ایران شرکت داشته است را شاید بتوان در ارتباط با جنگ تسلط رانت خواران بر صنعت نفت کشور دانست. دستگاههای اطلاعاتی و گروههای با نفوذ در نظام اسلامی به ربودن و احتمالاً قتل یزدان پناه یزدی متهم شدهاند.
از: ار اف ای